• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Buchta proti všem předpisům
Napište svůj komentář k receptu

Buchta proti všem předpisům

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 69
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Buchta proti všem předpisům
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2,50
      hrnek polohrubá mouka 2 1/2 hrnku
    • 0,50
      hrnek rostlinný olej
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks cuketa Menší
    • 3
      ks jablka Letní
    • 1
      ks tvaroh
    • 0,50
      hrnek mléko
    • cukr Dle chuti do tvarohu
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • skořice
    • 1
      lžíce kakao
    • 1
      balíček prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

1
Smícháme mouku s práškem do pečiva, vanilkovým cukrem a rozdělíme do dvou misek. Do jedné přidáme skořici a do druhé kakao. Nastrouháme si zvlášť cuketu a jablíčka. Tvaroh smícháme s cukrem, pudinkem a mlékem. Vyšleháme vejce s cukrem a přidáme olej. Směs rozdělíme na půl a do jedné dáme nastrouhaná jablka a mouku se skořicí. Vylejeme na velký plech.
2
Do druhé části směsi přidáme cuketu a mouku s kakaem. Vše zalejeme řídkou tvarohovou směsí a dáme péct do vyhřáté trouby. Já pekla 35 min na 170 °C. I když se to nezdá, je to jednoduché a rychlé. Vzhledově (tříbarevné) a chutově je to úžasné.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cibulová šťávička proti kašli

Cibulová šťávička proti kašli

Máslový ležák proti depresi

Máslový ležák proti depresi

Čaj proti jarní únavě

Čaj proti jarní únavě

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • haterie | 25. 9. 2013 13:10

    :-( Buchtu již nebudu znovu péct, vše jsem dělala dle receptu a kromě vizuálního dojmu nebyla dobrá. Tenoučký film pudinku z tvarohem na povrchu byl i po upečení velmi moučný a kazil chuť. Pečení jsem musela protáhnout na cca 70 minut, aby buchta ztratila blátivost. Návštěve jsem ho raději nenabídla.

  • hrudie1 | 5. 8. 2011 17:00

    Buchta mě trochu zklamala. Po upečení byla taková nějaká sražená, málo nadýchaná, hlavně hnědá vrstva s kakaem a cuketou. Asi byla moc řídká, nevím. Tvaroh jsem dala z vaničky v dvojnásobném množství a možná byl také moc řídký. Celkový výsledek je dosti nízká hutná, jakoby gumová buchta. Dceři ale docela chutná. Nevím, jestli ji ještě někde zopakuji.

  • icker | 30. 7. 2011 15:18

    tak cukr jsem odhadl a uvidíme co z toho teda bude. Ale během přípravy jsem si uvědomil, že jednoduše jde udělat to těsto najednou jako cukr vejce olej rozmixovat přidat mouku s kypř. práškem a potom to teprv rozdělit na dvě poloviny jak u bábovky a do jedné dáme cuketu s kakaem a do druhé jablka a skořici. Ušetříme tím několik misek a výsledek bude stejný a možná že se nám i lépe a rovnoměrně rozmíchá ten kypř. prášek do obou polovin. No uvidíme až vytáhnu pekáč z trouby. Jinak taky jsem musel trochu přidat mléko a to hlavně k jablkům. Cuketa docela vodu pustila. A potom ještě dotaz co je to hnědé na tom tvarohu? To je kakau nebo čokoláda?

  • icker | 30. 7. 2011 12:36

    jak je to s tím cukrem? vanilkový do dypké směsi a dále je tam cukr dle chuti do tvarohu a kolik do tekuté směsi na vyšlehání?

  • Hřebíček | 23. 2. 2011 17:12

    Právě jsem ji dala do trouby, ale musela jsem improvizovat. Těsta byla hutná, tak jsem musela přidat mléko a olej. Uvidíme až se upeče, a jak koukám na recenze, tak se bojím nehoršího.

  • Daniela Šrámková | 21. 7. 2010 07:27

    Výborné, jednoduché. Je opravdu zapotřebí trošku více misek než jindy ale super. Tvarohy jsem dala 2 ks a přidala 1 ks vejce. Děkuji.

  • Helena Stříbrná | 22. 8. 2009 20:59

    Buchta nám vůbec nechutnala, myslím, že těch vestev je nějak moc na propečení a z tvarohu jsem cítila ten pudinkový prášek. Už dlouho mne žádný recept tak nezklamal.

  • Jana Kutačová | 6. 4. 2008 20:12

    Děkuji za odpověď..o)) Já ještě přemýšlela,že ta cuketa tam má nejspíš funkci "zvlhčovadla",třeba bych to těsto mohla trochu poředit mlékem,ale je fakt,že v obchodě je cuketa běžně k sehnání,tak to asi vyřeším tímto způsobem.o))

  • Hela - | 5. 4. 2008 18:01

    Já cuketu taky nemívám, tak do obou misek rozdělím jablka. Jednou jsou se skořicí, jednou s kakaem.

  • Sylva Karešová | 5. 4. 2008 01:07

    Cuketa je lehce k dostání v obchodech. Nevím, co odpoví autorka receptu, ale zda by se cuketa dala nahradit, to tedy nevím.. podobá se okurce, ale okurka je přeci jen něco jiného. Spíše se tedy chutí a konzistencí podobá patisonu a dýni.. tak snad možná to? Ale tak to už je asi snazší si skočit do toho obchodu :-)

  • Jana Kutačová | 4. 4. 2008 11:14

    Když nemám cuketu..dá se něčím nahradit??Strašně moc mě tato dobře vypoadající a nejspíš i chutnající buchtička láká.o))

  • Jana Pekárková | 26. 11. 2007 17:19

    Martino S. již na začátku diskuze je, že pudink se tam sype ve formě prášku ;-) Nevaří se. Recept vypadá zajímavě, vyzkouším. :-)

  • Martina Svobodová | 14. 9. 2007 18:51

    Úplně úžasné, je třeba dodat, že pudink má být uvařený (na první pokus jsem smíchala prášek s tvarohem :( ). Neměla jsem jablka, dala jsem hrušky a bylo to úžasné!!!

  • veronika dejmkova | 19. 8. 2007 14:42

    jednoduchý a výborný recept

  • Marcela | 8. 7. 2007 16:54

    Nekde jsem asi udelala chybu.Bud jsem ho spatne upekla,nebo nevím.Pekla jsem ho na 175 st.az 45min,ale kolác mám jakoby nedopeceny a uvnitr mokry.Chutná sice docela dobre,ale asi tak vypadat nemá.Je to tak na zalepení strev.Poradí mi nekdo proc?

  • Jaroslava Oumarová | 4. 9. 2006 07:49

    Buchta je bezvadná a určitě jsem ji nepekla naposledy:-)). Za 1*.

  • markéta kolarikova | 13. 8. 2006 06:52

    Buchtu jsem rovněž vyzkoušela, s tvarohem na povrchu je opravdu dobrá, jen druhé těsto jsem musela trochu ředit mlékem, bylo hustší.Kdo má rád takové kombinace tak určitě zkuste :-)

  • Adéla Najmanová | 5. 8. 2006 13:48

    Buchta je výborná, akorát jsem ji dělala z velkých hrníčků (0,3) na velký plech, ale ani to nebylo potřeba, stačili by i normální henečky o objemu 0,2l. Do tvorohové hmoty jsem přidala ještě trochu rozehřátého másla a 1 vejce. A do jablečného těsta jttsetm přtidala 1 lžíci medu a trošku prášku do perníku. Těsto je teď krásně voňavé! Skvělý recept! Určitě ji upeči znovu...

  • Pavlína Svitáková | 20. 1. 2006 09:49

    Tuto buchtu jsem upekla a je bezvadná.Celý pekáč padnul za jeden den.

  • Lucie Pokorná | 3. 11. 2005 17:00

    no vyzkousim to a uvidi se... :)

  • Jana z VM | 27. 10. 2005 12:32

    Ančo, Ančo, nesrovnávej řízek s buchtou !!To je barbarství ! Kdybys napsala - nejdřív řízek, potom buchtu, to beru. Ale - já myslím, že pravdu nemáš, buchta je fakt dobrá!! Třeba se Ti nepovedla ! Že bys zkusila přidat do ní ten řízek .....

  • Anča Dlaňová | 26. 10. 2005 13:38

    Ahoj,lidičky,za moc to nestálo.Raději si dám řízek. ANČA

  • Érinka | 22. 10. 2005 21:02

    Teda, tolik misek jsme doma vytahaných z kredence ještě asi neměli, ale výsledek stál za to! Moc nám chutnalo, výborný nápad, Airan! :-)

  • Anonym | 9. 10. 2005 20:04

    Regino, testo se zredi prave strouhanym jablkem a cuketou-pusti hodne stavy.Pokud jsou na kostky sii myslim, ze je to huste prave z duvodu malo stavy. Ja delala s mladou cuketku - ta je stavnatejsi a letni jablka take.Zhruba vychazi na hrnek a 1/4 mouky stejne mnozstvi strouhane ovoce (cuketa nebo jablka) Je mi moc lito, ze se nepovedla.Airan

  • Regína Prostá | 7. 10. 2005 19:05

    Včera jsem toto pekla a asi jsem udělala někde chybu těsta byla moc husta,musela jsem ředit mlékem kolegyně v práci dopadla podobně ,prosím co jsem zvojtila?

  • Darina Povolná | 4. 10. 2005 10:09

    Buchta byla vážně moc dobrá - sice se mi trošku srazila, ale vůbec to nevadilo a určitě jí brzo zkusím znovu :)

  • Mirka. G. | 3. 10. 2005 21:01

    Tento koláč ma tiež zaujal a už som si kúpila aj cuketu, ešte musím skočiť na tržnicu po jabĺčka. Rozmýšľam však, že cuketu aj jabĺčka -podľa nápadu Jany z VM- nakrájam na kocky. Myslíte, že by som to nepokazila?

  • Jana Kladno | 30. 9. 2005 13:49

    Airan,tak možná trouba. Z preventivních - premiérových (:o) )důvodů jsem raději pekla klasicky. Příště to zkusím v horkovzdušné. Ale jinak mám hodně nízký plech , 3-4cm vysoký. Ale bylo toho tolik, že byl úplně plný. :o)

  • Lucie Kamenárová | 30. 9. 2005 13:39

    Zítra čekáme velkou návštěvu, tak to vyzkouším, snad se povede. Recept se mi moc líbí. Taky ráda zkouším a míchám dohromady všechno možné, zatím se to povětšinou povedlo.

  • pupen Hons | 27. 9. 2005 22:45

    Báječná buchta, měla u nas velký úspěch, přestože je proti všem předpisům:o)

  • Airan Novakova | 27. 9. 2005 17:43

    Janicko z Kladna, zalezi na velikost pekace a na troube, ja pecu v horkovzdusne a je to tam rychlejsi. Plech mam velky, takze buchta neni ani moc vysoka. Ja kdybych pekla 75 min tak ji mam spalenou.Cas a stupne jsou orientacne, kazdy si je musi upravit podle skusenosti.Jsem rada ze chutnalo:-))

  • Jana Kladno | 27. 9. 2005 15:18

    Moc dobré a opravdu, kupodivu, rychlé. :o)Jen tedy se mi hned nezdála ta doba pečení - 35min. u cukety mi přišlo hodně málo. A opravdu - pekla jsem ji asi 75min. Nedokážu si představit, jak by vypadala jen po těch 35 min. Nemělo tam být třeba více stupňů? Děkuji za radu. Jinak chválím, opravdu dobrůtka.

  • 0linka | 26. 9. 2005 15:27

    Naozaj, jednoduché, rýchle a výborné. Ešte lepšie na druhý deň, len škoda, že ho tak málo zostalo.

  • Gabriela B | 14. 9. 2005 20:43

    Paní Airan, já mam vaše recepty ráda. Pokračujte dál ...

  • Airan Novakova | 14. 9. 2005 18:21

    Vazne jsem rada, ze chutna:-)) Dekuji za priznive ohlasy, potesi to:-))

  • Gabriela B | 14. 9. 2005 17:37

    Opravdu to zní podivně a pracně. Za chvíli jsem měla kuchyň plnou misek jak jsem dělila směsi napůl, ale výsledek byl vynikající. Nenechte se odradit, chutná to báječně.

  • Jana z VM | 13. 9. 2005 07:28

    V sobotu jsem ji konečně upekla. Udělala jsem jednu chybu, která ale neměla vůbec vliv na výbornou chuť buchty - vmíchala jsem všechen cukr už do tvarohu a tak jsem tam musela zamíchat i vejce s olejem, cukr už jsem jiný nedávala. Měla jsme tedy jenom dvě vrstvy, ale bylo to vynikající!! Vláčné, chuťově výborné. Příště tam dám schválně větší kousky cukety i jablek, protože to bylo moc dobré, když jsem tam vhodila zbytky, které nešly už strouhat (aby to nebylo i s prstem). Díky za recept, budu určitě zase opakovat, dávám za 11111111.

  • Ivana Samcová | 3. 9. 2005 12:34

    Buchta je vynikající. Měla jsem s ní velký úspěch. Do jablečné části těsta jsem přidala trochu mléka, aby bylo řidší.Příště zkusím přidat trochu rumu , co to udělá.

  • Airan Novakova | 9. 8. 2005 22:03

    Lenko, v te buchte se cuketa ztrati, jeji chut je nevyrazna, ale myslim, ze bez ni to nebude ono, cuketa testo zredi a zvlacni. Byt vami, nebala bych se ji pouzit.

  • Jana z VM | 9. 8. 2005 13:48

    Vůbec bych Vás neodsoudila. Já právě obdivuju takové kuchařky, jako Vy, co se nebojí experimentovat! Sama to moc nezkouším a když, tak jenom trošičku. Určitě tento recept zase vyzkouším. Teď mám pěkných pár dní skluz, takže se musím snažit.....

  • Airan Novakova | 8. 8. 2005 20:09

    Zuzko, presne tak, ten puding se tam sype v prasku. Je to takove trojvrstvove a trojbarevne a kupodivu velice dobre:-)))

  • Lenka | 6. 8. 2005 14:03

    To mi připadá jak kdyby pekl buchtu pejsek s kočičkou.Zní to velmi zajímavě a dost lákavě.Ale tu cuketu zrovna nemusíme.Co když cuketu do těsta nedám,nezničím tím celý recept?

  • Airan Novakova | 6. 8. 2005 11:42

    Ano, Zuzko, puding se tam sype ve forme prasku:-))

  • Zuza | 5. 8. 2005 09:58

    Ten puding se tam sype ve forme prasku, je to tak?

  • Airan Novakova | 5. 8. 2005 09:35

    Chtela jsem upect cuketovou buchtu na chate, sla jsem na zahradu pro cuketu a spadlo mi jablko na hlave:-)) Chytra hlava takhle prisla na zakon o zemske pritazlivosti, me napadlo jen je do te buchte pridat (cuketa je prece jen nevyrazna) Pak jsem si vsimla tvarohu v lednici a rikala jsem si, ze uz vic to stejne nepokazim a supla jsem ho tam. Kombinace chuti byla kupodivu vynikajici. Spravne hospodyne, zvykle na prisne recepty me asi odepisou, ale kdo se neboji at to zkusi:-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cuketa Cukr Jablka Kakao Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Skořice Tvaroh Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelný salát s křenem

Zelný salát s křenem

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Černý kuba

Černý kuba

Jahodový dort - krémový

Jahodový dort - krémový

Okurkovo-tvarohový salát s koprem

Okurkovo-tvarohový salát s koprem

Muffiny po belgicku

Muffiny po belgicku

Olomoucká pomazánka s mascarpone - zdravě a chutně

Olomoucká pomazánka s mascarpone -…

Kapustové řízky (karbanátky) se sýrem

Kapustové řízky (karbanátky) se sýrem

Sýrová pomazánka s vejci

Sýrová pomazánka s vejci

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

106
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
44
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
42
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
41
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
30
Pivní výpečky s bramborovými noky
Pivní výpečky s…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Buchta Margotka
Buchta Margotka
Buchta na doma
Buchta na doma
Buchta nebo bábovka ze šlehačky
Buchta nebo bábovka ze šlehačky
Buchta s jablky a hrozinkami
Buchta s jablky a hrozinkami
Buchta s jablky a kysanou smetanou
Buchta s jablky a kysanou smetanou
Buchta s makovými hrudkami (nejen z remosky)
Buchta s makovými hrudkami (nejen z…
  • Recepty.cz
  • Buchta proti všem předpisům
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact