• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Buche de Noël
Napište svůj komentář k receptu

Buche de Noël

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Buche de Noël
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na těsto
    • 3
      ks vejce
    • 1
      hrnek cukr krystal jemný
    • 1
      lžíce kakao
    • 1
      hrnek maizena
    • máslo na plech
    • 1
      hrnek zavařenina meruňková
    • 1
      lžíce brandy
    • 1
      hrnek smetana ke šlehání
    • moučkový cukr na posypání
  • Na krém
    • 100
      g čokoláda tmavá - nasekaná
    • 1
      hrnek cukr krystal
    • 1
      hrnek voda
    • 2
      ks žloutek
    • 2
      lžička kakao
    • 60
      g máslo
    • 1
      hrnek smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

1
Vejce našleháme a pomalu zamícháme krystalový cukr, až se rozpustí. Přisypeme prášek do pečiva, kakao a maizenu. Těsto nalejeme na plech vymazaný máslem a pečeme v předehřaté troubě na 190 °C asi 12 minut.
2
Poté ho vytáhneme z trouby a vyklopíme na kus pečícího papíru posypaného trochou krystalového cukru. Z kratší strany plát i s papírem zarolujeme a necháme vychladnout. Pak plát rozbalíme a potřeme ho směsí zavařeniny s brandy a našlehanou smetanou. Znovu ho zarolujeme a dáme na několik hodin do chladničky. Uloženou roládu potřeme ze všech stran krémem a vidličkou naznačíme kůru stromu. Dáme ji znovu do chladu a před podáváním jemně poprášíme moučkovým cukrem.
3
Krém: čokoládu rozehřejeme v horké lázni a necháme mírně zchladit. Cukr s vodou smícháme v kastrolku a na mírném ohni bez varu ho necháme rozpustit. Přivedeme ho k varu a vaříme bez míchání 2 minuty. Žloutky našleháme a pak do nich postupně přimícháváme vychladlý cukrový sirup. Přidáme rozehřátou čokoládu, kakao a rozpuštěné máslo. Vše uložíme na 30 minut do chladu. Nakonec našleháme smetanu a připravený krém do ní vmícháme.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 12. 12. 2007 20:35

    Do těsta se nepoužije žádná mouka...jen maizena?

  • Jita | 6. 12. 2007 18:15

    Krémem se potře celý povrch srolované rolády, která je již naplněna meruňkovou zavařeninoiu a šlehačkou.

  • Anonym | 6. 12. 2007 14:30

    co s připraveným krémem?znovu rozbalit roládu,potřít krémem a zabalit?

  • Anonym | 5. 3. 2007 16:21

    Nejvíce používám do marmelád rum nebo nějakou trest.

  • Lenka | 5. 3. 2007 16:09

    Co muzu pouzit do marmelady misto brandy?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Dopolední svačina Svačina Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brandy Čokoláda Cukr krystal Kakao Maizena Máslo Moučkový cukr Smetana ke šlehání Vejce Voda Zavařenina Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Švestkový koláč nohama nahoru

Švestkový koláč nohama nahoru

Plněný zapékaný květák

Plněný zapékaný květák

Bílkové kostky

Bílkové kostky

Prokládané brambory s cuketou - zdravě a chutně

Prokládané brambory s cuketou -…

Croissanty s čokoládou

Croissanty s čokoládou

Pomazánka se sýrem cottage

Pomazánka se sýrem cottage

Brambory s kapustou a sýrem - zapečené

Brambory s kapustou a sýrem - zapečené

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým zelím

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým…

Avokádovo-bazalkové pesto

Avokádovo-bazalkové pesto

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

96
Míchaná vejce (nejen) s romadůrem nebo tvarůžky
Míchaná vejce (nejen) s…
84
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
33
Fazolkový kuskus
Fazolkový kuskus
31
Svěží bílkové kokosové řezy s krémem
Svěží bílkové kokosové…
25
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Rapper Hard Rico měl vystoupit v Chomutově: Přijal peníze, ale nepřijel!

Rapper Hard Rico měl vystoupit v Chomutově: Přijal peníze, ale nepřijel!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

  • Recepty.cz
  • Buche de Noël
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact