• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Bublanina s jablky
Napište svůj komentář k receptu

Bublanina s jablky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bublanina s jablky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks jablka větší
    • 200
      g máslo
    • 1
      šálek cukr krupice (1/4 l)
    • 3
      ks vejce
    • 1
      lžička vanilka
    • 1
      šálek hladká mouka
    • 1
      lžička skořice
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 0,50
      hrnek rozinky

Postup přípravy receptu

1
Jablka oloupeme, nakrájíme každé na 4 díly a dáme do okyselené vody, aby nezhnědly. Utřeme máslo s cukrem, přidáme vejce a vanilku a utřeme do pěny. Do mouky vmícháme skořici a prášek do pečiva a pak vmícháme do utřené hmoty. Nakonec opatrně vmícháme rozinky. Těsto dáme do dortové, vymazané a vysypané formy (asi 23 cm v průměru). 10 čtvrtek jablek mírně vtlačíme (aby byly zároveň s těstem) do těsta kolem dokola a 2 čtvrtky dáme doprostřed. Pečeme v troubě na 175 °C přibližně 40 minut. Zkoušíme špejlí. Musí mít zlatavou barvu a okraje se musí oddělovat od formy. Vychladlé pocukrovat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jogurtová bublanina II.

Jogurtová bublanina II.

hrnková bublanina

hrnková bublanina

Bublanina - tutovka (tutově se povede)

Bublanina - tutovka (tutově se povede)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • marie Novakova | 8. 11. 2007 02:12

    Vyborne

  • Tamarka | 4. 7. 2007 10:45

    tak tuhle bublaninu sem dělala naposled ne že by se mně nepovedla vypadala nádherně ale chuťově samí máslo i po tom upečení to tam bylo cítit! Děti s manželem to sice snědli ale moc se neoblizovali.

  • Hedvika | 15. 2. 2007 22:54

    Zajímalo by mě,co z toho vznikne.Moc másla na malinko mouky,ani sníh se nedělá a 1 lžička prášku nevím,jestli takhle tučné těsto nakypří.A hodně cukru,možná s tím máslem nějak zkaramelizuje.Ale jistě je to vyzkoušené.A pěkná kalorická bomba..:-)))To tedy ano.

  • Hana Rožníčková | 15. 2. 2007 13:54

    A v čem ta tučnost spočívá??? To by mě zajímalo...

  • Petra | 15. 2. 2007 13:26

    Nevím, proč nezveřejnit, že je moučník velmi tučnný!

  • Petra | 15. 2. 2007 13:21

    POZOR, velmi tučné!!!!

  • Airan Novakova | 16. 9. 2005 17:28

    Zajimave...jeste jsem s tak velke kusy jablka nepracovala, ale co nebylo muze byt:-))) Urcite vyzkousim, recept vypada dobre:-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Jablka Máslo Prášek do pečiva Rozinky Skořice Vanilka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapustové řízky

Kapustové řízky

Šalamounské řezy

Šalamounské řezy

Koláč s kokosem a šlehačkou

Koláč s kokosem a šlehačkou

Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky

Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky…

Jablečný koláč s ořechy

Jablečný koláč s ořechy

Lístkoví šnečci s marmeládou

Lístkoví šnečci s marmeládou

"Jahoďák" - dort

"Jahoďák" - dort

Pudingovo-ovocný koláč

Pudingovo-ovocný koláč

Těstovinový salát s červenou řepou

Těstovinový salát s červenou řepou

Doporučujeme

30 minut
Treska s gratinovanou brokolicí a mandlemi

Treska s gratinovanou brokolicí a…

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

24
Virgin mojito
Virgin mojito
17
Klasické lečo
Klasické lečo
14
Broskvový koláč II.
Broskvový koláč II.
10
Masarykovo cukroví
Masarykovo cukroví
8
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…

Zajímavé články

Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte linecké, pracny nebo sádlovky
Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte…
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho milují a nemusíte ho slepovat ani zdobit!
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho…
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky těmto trikům budou při pečení krásně držet tvar
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky…
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou, salkem i arašídy
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou,…
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
AHA.cz Pokračování 13. komnaty Simony Králové: Vztahy na bodu mrazu

Pokračování 13. komnaty Simony Králové: Vztahy na bodu mrazu

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Móda z tiskovky TV Nova: Kdo se předvedl ve slušivých kostýmcích a kdo naopak šlápl vedle?

Móda z tiskovky TV Nova: Kdo se předvedl ve slušivých kostýmcích a kdo naopak šlápl vedle?

Ženy.cz Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Blesk.cz Kristýnka z Bachelora: Vážila jsem 27 kilo!

Kristýnka z Bachelora: Vážila jsem 27 kilo!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Tarotskop na prosinec: Berany čeká velké drama, Vodnáře zase změny a Ryby najdou osudovou lásku

Tarotskop na prosinec: Berany čeká velké drama, Vodnáře zase změny a Ryby najdou osudovou lásku

  • Recepty.cz
  • Bublanina s jablky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact