• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bublanina s jablky
Napište svůj komentář k receptu

Bublanina s jablky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bublanina s jablky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks jablka větší
    • 200
      g máslo
    • 1
      šálek cukr krupice (1/4 l)
    • 3
      ks vejce
    • 1
      lžička vanilka
    • 1
      šálek hladká mouka
    • 1
      lžička skořice
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 0,50
      hrnek rozinky

Postup přípravy receptu

1
Jablka oloupeme, nakrájíme každé na 4 díly a dáme do okyselené vody, aby nezhnědly. Utřeme máslo s cukrem, přidáme vejce a vanilku a utřeme do pěny. Do mouky vmícháme skořici a prášek do pečiva a pak vmícháme do utřené hmoty. Nakonec opatrně vmícháme rozinky. Těsto dáme do dortové, vymazané a vysypané formy (asi 23 cm v průměru). 10 čtvrtek jablek mírně vtlačíme (aby byly zároveň s těstem) do těsta kolem dokola a 2 čtvrtky dáme doprostřed. Pečeme v troubě na 175 °C přibližně 40 minut. Zkoušíme špejlí. Musí mít zlatavou barvu a okraje se musí oddělovat od formy. Vychladlé pocukrovat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jogurtová bublanina II.

Jogurtová bublanina II.

hrnková bublanina

hrnková bublanina

Bublanina - tutovka (tutově se povede)

Bublanina - tutovka (tutově se povede)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • marie Novakova | 8. 11. 2007 02:12

    Vyborne

  • Tamarka | 4. 7. 2007 10:45

    tak tuhle bublaninu sem dělala naposled ne že by se mně nepovedla vypadala nádherně ale chuťově samí máslo i po tom upečení to tam bylo cítit! Děti s manželem to sice snědli ale moc se neoblizovali.

  • Hedvika | 15. 2. 2007 22:54

    Zajímalo by mě,co z toho vznikne.Moc másla na malinko mouky,ani sníh se nedělá a 1 lžička prášku nevím,jestli takhle tučné těsto nakypří.A hodně cukru,možná s tím máslem nějak zkaramelizuje.Ale jistě je to vyzkoušené.A pěkná kalorická bomba..:-)))To tedy ano.

  • Hana Rožníčková | 15. 2. 2007 13:54

    A v čem ta tučnost spočívá??? To by mě zajímalo...

  • Petra | 15. 2. 2007 13:26

    Nevím, proč nezveřejnit, že je moučník velmi tučnný!

  • Petra | 15. 2. 2007 13:21

    POZOR, velmi tučné!!!!

  • Airan Novakova | 16. 9. 2005 17:28

    Zajimave...jeste jsem s tak velke kusy jablka nepracovala, ale co nebylo muze byt:-))) Urcite vyzkousim, recept vypada dobre:-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Jablka Máslo Prášek do pečiva Rozinky Skořice Vanilka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mojito

Mojito

Perník II.

Perník II.

Koule ze Salka

Koule ze Salka

Výborné buchty

Výborné buchty

Banánový koktejl

Banánový koktejl

Hamburská vepřová kýta

Hamburská vepřová kýta

Těstovinový salát s avokádem

Těstovinový salát s avokádem

Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15 minut)

Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15…

"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví

"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

38
Tvarohové noky (knedlíky) s ovocem
Tvarohové noky (knedlíky…
25
Pečený amur se žampiony a cibulí
Pečený amur se žampiony…
18
Vodová ančka (žitná kaše), základní recept
Vodová ančka (žitná kaše…
17
Pečená pražma s mangovou salsou
Pečená pražma s mangovou…
17
Krůtí prsa s karotkou a fazolkami
Krůtí prsa s karotkou a…

Zajímavé články

Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
AHA.cz Ztracený ztrapnil sám sebe! Na to fanoušci jen tak nezapomenou…

Ztracený ztrapnil sám sebe! Na to fanoušci jen tak nezapomenou…

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Nahá selfíčka hvězd aneb… Sexy hrátky se zrcátky!

Nahá selfíčka hvězd aneb… Sexy hrátky se zrcátky!

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy 4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

  • Recepty.cz
  • Bublanina s jablky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact