• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bryndzové škorce
Napište svůj komentář k receptu

Bryndzové škorce

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bryndzové škorce
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g kukuřičná krupice
    • sůl
    • 250
      g bryndza
    • 1
      lžíce zakysaná smetana
    • 100
      g uzená slanina
    • kopr
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, soli a vody uvaříme hustou kukuřičnou kaši, necháme ji vychladnout.
2
Z vychladlé kaše lžící vykrajujeme větší halušky, které smažíme v oleji dozlata.
3
Hned je rozdělujeme na talíře, posypeme brynzou rozmíchanou se smetanou a přelijeme rozškvařenou slaninou.
4
Posypeme sekaným koprem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bryndzové noky

Bryndzové noky

Bryndzové halušky

Bryndzové halušky

Rychlé bryndzové špecle

Rychlé bryndzové špecle

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková | 10. 1. 2007 12:55

    Oľga, toto nie sú bryndzové halušky, ale úplne iné jedlo, takže sa to s nimi nedá porovnávať.

  • olga lisáková | 10. 1. 2007 12:31

    Nám tedy moc nechutnalo. Zejména ty noky nám moc nejely. Přidala jsem do nich jemně sekanou petrželku, dle zdejšího receptu na petrželové noky a do brynzy už jsem nic zeleného nepřidávala, ani ničím nesypala. Brynzové halušky jsou brynzové halušky.

  • Martin Valový | 6. 1. 2007 02:13

    Když nemám kopr přidávám do brynzy jogurt a hrst jemně krájeného porku – rovněž chuťový balzám :-)

  • Jarmila Vaľová | 13. 10. 2006 22:40

    Ja tie halušky opekám na masle a potom posypem škoricou a cukrom.Moja svokra mala rada slané a s kyslým mliekom.

  • Jitka Bublová | 15. 5. 2006 13:13

    Tak teď nevím, co mám zítra vyzkoušet dřív, pirohy z rohlíků nebo ruhle brynzovou pochoutku, už se mi sbíhají sliny na obě, jedno vypadá lílp než druhé. Nejspíš udělám oběd o dvou chodech :-)

  • Janinka | 13. 5. 2006 17:57

    Terezko, jak jsem viděla název, hned jsem si říkala, že to bude nějaká "bomba" od Vás. Jen to čtu a už se mi sbíhají sliny. Obávám se, že to nevydržím a zítra poběžím pro tu kukuřičnou krupici (snad ji budou mít v běžném hyperu) a brynzu. Tohle prostě MUSÍM vyzkoušet!

  • Tereza Jarčušková | 12. 5. 2006 12:41

    Áno, približne tak dávam aj ja, aby ste mali kašu tak hustú, že sa lyžicou dajú vykrajovať halušky.

  • Anonym | 11. 5. 2006 20:29

    Neco podobneho se dela v Rumunsku a protoze brynzu milujeme, myslim ze tohle bude paradni zmena:-) Terezko, to mnozstvi je na kolik vody? Obycejne davam plny kavovy hrnek kukuricne mouky na litr vody, vychazi to tak i tady?

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Oběd Večeře Smažení Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bryndza Kopr Kukuřičná krupice Olej Sůl Uzená slanina Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rajčatová pizza

Rajčatová pizza

Špenátové palačinky zapečené

Špenátové palačinky zapečené

Pečený losos

Pečený losos

Volská oka speciál

Volská oka speciál

Gnocchi s tuňákem

Gnocchi s tuňákem

Kynutý knedlík z mikrovlnky

Kynutý knedlík z mikrovlnky

Česnekové řízky v těstíčku

Česnekové řízky v těstíčku

Salát Caesar

Salát Caesar

Rybízový koláč

Rybízový koláč

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

37
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
34
Fazole (nejen) se slaninou
Fazole (nejen) se…
21
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.
Francouzské brambory…
20
Broskvové knedlíky - bez vajec
Broskvové knedlíky - bez…
19
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
AHA.cz Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Netradiční oslava Jany Fabiánové: Výročí v JZD!

Netradiční oslava Jany Fabiánové: Výročí v JZD!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

  • Recepty.cz
  • Bryndzové škorce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact