• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bryndzové noky
Napište svůj komentář k receptu

Bryndzové noky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bryndzové noky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g hrubá mouka
    • 3
      ks vejce
    • 1
      šálek mléko
    • 1
      špetka sůl
    • 200
      g špek
    • 200
      g bryndza

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, vajec a mléka vypracujeme velmi tuhé těsto, které nastrouháme na hrubém struhadle. Uvaříme ve slané vodě. Nakrájíme špek na kostičky a vyškvaříme. Hotové noky v míse promícháme s tukem a s brynzou. Necháme chvíli v troubě prohřát. Před podáváním je posypeme špekovými škvarky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bryndzové halušky

Bryndzové halušky

Rychlé bryndzové špecle

Rychlé bryndzové špecle

Cuketové knedlíčky / noky

Cuketové knedlíčky / noky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hanach
    Hanach | 15. 4. 2014 13:24

    Tak jsem vyzkoušela a musím říct, že tam máte asi v receptu nějaký překlep v množství mouky. Když jsem udělala těsto podle Vašeho předpisu, těsto bylo hodně řídké, takže jsem přisypávala a přisypávala, nakonec jsem tedy nedělala tak tuhé těsto jak píšete a nechala řidší a zavařila. Ve finále to bylo dobré :-)

  • wis | 16. 10. 2013 14:24

    to nejsou halusky :( ty jsou z brambor, mouky, soli...kdyz se nasekaji nozem do vody, tak se promasti maslem, zamicha se do toho bryndza se smetanou, a posype se to bohate vyskverenym spekem.... proste troji masteni musi byt...a brambory taky :(

  • Petr | 29. 1. 2013 21:03

    Tohle opravdu nejsou halusky. Halusky jsou z bramboroveho testa - najemno nastrouhane brambory se smichaji s moukou a osoli. Vejce v teste nema co delat.

  • Dáša | 5. 1. 2013 11:33

    Pravé slovenské bryndzové halušky jsou z brambor a mouky. Tohle jsou spíše špecle s bryndzou :-\

  • Tereza J. | 6. 10. 2012 21:08

    Či poviem strapašky alebo halušky, je to to isté. V niektorých krajoch sa používa viac jeden ibde druhý pojem, ale je to to isté :-)

  • Kamila B.
    Kamila B. | 3. 10. 2012 09:14

    Pravdou ale je, že v mnohých restauracích na Slovensku uvádějí v jídelním lístku Strapačky jako ty se zelím a Halušky jako ty s bryndzou. :-)

  • ... | 3. 10. 2012 08:54

    Tereza J. 29.08.2007 | 19:00 | reagovat | závadný Strapačky môžu byť s bryndzou, kapustou hlávkovou aj kyslou, tvarohom, aj so syrom, ale toto sú nokerle alebo noky ( niekde sa im hovorí tak inde onak ), ale strapačky to nie sú. Ako som už písala, strapačky sú zo surových strúhaných zemiakov. Strapačky = halušky

  • Kamila B.
    Kamila B. | 1. 10. 2012 15:20

    Máte pravdu, je to přesně tak, jak píšete. Opraveno, díky. :-)

  • irena | 1. 10. 2012 15:15

    tento recept by se měl jmenovat Brynzové halušky, protože Strapačky jsou se zelím a slaninou a ne s brynzou :-! ;-)

  • Iwetca | 17. 3. 2011 11:54

    Ale špek se nazařazuje do masa....

  • Vegeta | 16. 10. 2010 20:47

    Další bezmasý pokrm se ŠPEKEM! Ten se totiž v Čechách běžně sází a pěstuje na zahrádce za domem.

  • Vanda | 6. 11. 2007 23:02

    Spravne, strapacky vzdy zo zemiakov.

  • Tereza J. | 29. 8. 2007 19:00

    Strapačky môžu byť s bryndzou, kapustou hlávkovou aj kyslou, tvarohom, aj so syrom, ale toto sú nokerle alebo noky ( niekde sa im hovorí tak inde onak ), ale strapačky to nie sú. Ako som už písala, strapačky sú zo surových strúhaných zemiakov. Strapačky = halušky

  • Anonym | 29. 8. 2007 16:40

    a nejsou strapačky se zelím bez brynzy?

  • Tereza Jarčušková | 9. 11. 2005 07:40

    Strapačky sa robia zo zemiakového cesta, nie z múky !

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z mouky/obilovin Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bryndza Hrubá mouka Mléko Špek Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bomba na letní vedra

Bomba na letní vedra

Kuřecí prsa na majolce

Kuřecí prsa na majolce

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky mladého česneku - Gigot aux 40 gousses d ail

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky…

Houbové flíčky-zapečené

Houbové flíčky-zapečené

Hovězí na víně se zeleninou

Hovězí na víně se zeleninou

Skořicová buchta

Skořicová buchta

Zapečené kuřecí s rajčaty

Zapečené kuřecí s rajčaty

Nivové sušenky (slané cukroví)

Nivové sušenky (slané cukroví)

Dobré špízy

Dobré špízy

Doporučujeme

20 minut
Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty

Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

74
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
47
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce
Cuketové kuličky v…
40
Steak s vejcem, žampiony a sýrovou omáčkou
Steak s vejcem, žampiony…
38
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
28
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými ušetříte a hlavně si pochutnáte jako v restauraci
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými…
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se sladkým uměním, které potěší každého milovníka literatury
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se…
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a 90. let, v nichž se zpívá o jídle nebo pití?
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a…
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
AHA.cz Něrgešová přišla o velkou část mozku: Já mám strašnej strach

Něrgešová přišla o velkou část mozku: Já mám strašnej strach

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Jaký účes byl trendy v roce, kdy jste se narodila? Zjistěte to!

Jaký účes byl trendy v roce, kdy jste se narodila? Zjistěte to!

Ženy.cz Proč říkáme „Jsem v pohodě”, když v nás zuří malá sopka?

Proč říkáme „Jsem v pohodě”, když v nás zuří malá sopka?

Blesk.cz Babeta z Ordinace se odvázala: Bára Štěpánová (65) nahoře bez

Babeta z Ordinace se odvázala: Bára Štěpánová (65) nahoře bez

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Psychologický test: Která z trojic netvoří rodinu? Odpověď odhalí vaši osobnost!

Psychologický test: Která z trojic netvoří rodinu? Odpověď odhalí vaši osobnost!

Další doporučené recepty:

Bryndzová pomazánka
Bryndzová pomazánka
Bryndzová pomazánka II.
Bryndzová pomazánka II.
Bryndzové halušky
Bryndzové halušky
Brynzová pomazánka II.
Brynzová pomazánka II.
Brynzová pomazánka III.
Brynzová pomazánka III.
Brynzové halušky
Brynzové halušky
  • Recepty.cz
  • Bryndzové noky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact