• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bryndzové noky
Napište svůj komentář k receptu

Bryndzové noky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bryndzové noky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g hrubá mouka
    • 3
      ks vejce
    • 1
      šálek mléko
    • 1
      špetka sůl
    • 200
      g špek
    • 200
      g bryndza

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, vajec a mléka vypracujeme velmi tuhé těsto, které nastrouháme na hrubém struhadle. Uvaříme ve slané vodě. Nakrájíme špek na kostičky a vyškvaříme. Hotové noky v míse promícháme s tukem a s brynzou. Necháme chvíli v troubě prohřát. Před podáváním je posypeme špekovými škvarky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bryndzové halušky

Bryndzové halušky

Rychlé bryndzové špecle

Rychlé bryndzové špecle

Cuketové knedlíčky / noky

Cuketové knedlíčky / noky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hanach
    Hanach | 15. 4. 2014 13:24

    Tak jsem vyzkoušela a musím říct, že tam máte asi v receptu nějaký překlep v množství mouky. Když jsem udělala těsto podle Vašeho předpisu, těsto bylo hodně řídké, takže jsem přisypávala a přisypávala, nakonec jsem tedy nedělala tak tuhé těsto jak píšete a nechala řidší a zavařila. Ve finále to bylo dobré :-)

  • wis | 16. 10. 2013 14:24

    to nejsou halusky :( ty jsou z brambor, mouky, soli...kdyz se nasekaji nozem do vody, tak se promasti maslem, zamicha se do toho bryndza se smetanou, a posype se to bohate vyskverenym spekem.... proste troji masteni musi byt...a brambory taky :(

  • Petr | 29. 1. 2013 21:03

    Tohle opravdu nejsou halusky. Halusky jsou z bramboroveho testa - najemno nastrouhane brambory se smichaji s moukou a osoli. Vejce v teste nema co delat.

  • Dáša | 5. 1. 2013 11:33

    Pravé slovenské bryndzové halušky jsou z brambor a mouky. Tohle jsou spíše špecle s bryndzou :-\

  • Tereza J. | 6. 10. 2012 21:08

    Či poviem strapašky alebo halušky, je to to isté. V niektorých krajoch sa používa viac jeden ibde druhý pojem, ale je to to isté :-)

  • Kamila B.
    Kamila B. | 3. 10. 2012 09:14

    Pravdou ale je, že v mnohých restauracích na Slovensku uvádějí v jídelním lístku Strapačky jako ty se zelím a Halušky jako ty s bryndzou. :-)

  • ... | 3. 10. 2012 08:54

    Tereza J. 29.08.2007 | 19:00 | reagovat | závadný Strapačky môžu byť s bryndzou, kapustou hlávkovou aj kyslou, tvarohom, aj so syrom, ale toto sú nokerle alebo noky ( niekde sa im hovorí tak inde onak ), ale strapačky to nie sú. Ako som už písala, strapačky sú zo surových strúhaných zemiakov. Strapačky = halušky

  • Kamila B.
    Kamila B. | 1. 10. 2012 15:20

    Máte pravdu, je to přesně tak, jak píšete. Opraveno, díky. :-)

  • irena | 1. 10. 2012 15:15

    tento recept by se měl jmenovat Brynzové halušky, protože Strapačky jsou se zelím a slaninou a ne s brynzou :-! ;-)

  • Iwetca | 17. 3. 2011 11:54

    Ale špek se nazařazuje do masa....

  • Vegeta | 16. 10. 2010 20:47

    Další bezmasý pokrm se ŠPEKEM! Ten se totiž v Čechách běžně sází a pěstuje na zahrádce za domem.

  • Vanda | 6. 11. 2007 23:02

    Spravne, strapacky vzdy zo zemiakov.

  • Tereza J. | 29. 8. 2007 19:00

    Strapačky môžu byť s bryndzou, kapustou hlávkovou aj kyslou, tvarohom, aj so syrom, ale toto sú nokerle alebo noky ( niekde sa im hovorí tak inde onak ), ale strapačky to nie sú. Ako som už písala, strapačky sú zo surových strúhaných zemiakov. Strapačky = halušky

  • Anonym | 29. 8. 2007 16:40

    a nejsou strapačky se zelím bez brynzy?

  • Tereza Jarčušková | 9. 11. 2005 07:40

    Strapačky sa robia zo zemiakového cesta, nie z múky !

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z mouky/obilovin Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bryndza Hrubá mouka Mléko Špek Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marinované buřty

Marinované buřty

Nejoblíbenější plněné drůbeží řízky

Nejoblíbenější plněné drůbeží řízky

Vepřová pečeně Robert

Vepřová pečeně Robert

Oříškovo-nugátová roláda

Oříškovo-nugátová roláda

Slaný anglický koláč

Slaný anglický koláč

Fazole s rajčaty

Fazole s rajčaty

Debrecínské závitky

Debrecínské závitky

Sushi s lososem

Sushi s lososem

Citronové řezy-máslové a výtečné

Citronové řezy-máslové a výtečné

Doporučujeme

30 minut
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou

Vepřová krkovice s fazolovým hummusem…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

52
Kuřecí prsa s bramborami, dýní a bylinkovým jogurtem
Kuřecí prsa s bramborami…
41
Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!
Nejlepší horká čokoláda…
38
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou
Vepřová krkovice s…
26
Klasické lečo
Klasické lečo
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Felix Slováček překvapil: Odložil saxofon a proměnil se v modela!

Felix Slováček překvapil: Odložil saxofon a proměnil se v modela!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Další doporučené recepty:

Bryndzová pomazánka
Bryndzová pomazánka
Bryndzová pomazánka II.
Bryndzová pomazánka II.
Bryndzové halušky
Bryndzové halušky
Brynzová pomazánka II.
Brynzová pomazánka II.
Brynzová pomazánka III.
Brynzová pomazánka III.
Brynzové halušky
Brynzové halušky
  • Recepty.cz
  • Bryndzové noky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact