• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Brusinkové mini meringue koláčky
Napište svůj komentář k receptu

Brusinkové mini meringue koláčky

autor: TheKacabi
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brusinkové mini meringue koláčky
Brusinkové mini meringue koláčky
Brusinkové mini meringue koláčky
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

12 porce
  • Těsto
    • 4
      lžička cukr
    • 150
      g hladká mouka
    • máslo
    • 1
      ks žloutek
    • 2
      lžíce voda studená
    • 1
      špetka sůl malá
  • náplň
    • 2
      hrnek brusinky
    • 1
      hrnek cukr
    • 1
      ks pomeranč pokud možno krvavý
    • 2
      špetka skořice
    • 1
      špetka hřebíček mletý
    • 3
      lžíce škrob zarovnané
  • meringue
    • 3
      ks bílek větší
    • 3
      lžíce cukr
    • 1
      špetka vinný kámen

Postup přípravy receptu

1
Z ingrediencí na těsto vypracujte hladké těsto. Máslo by mělo být povolené a žloutek rozšlehaný, aby se vám s tím lépe pracovalo. Je možné, že budete potřebovat o trošku více vody. Možná bude potřeba trochu mouky navíc k vyválení.
2
Vyválejte plát asi 3 mm široký a vykrojte z něj větší kolečka. Budete je vkládat do formy na muffiny, tak by průměr měl být alespoň o 3 cm větší než průměr díry na muffin. Můžete použít i menší zapékací misky. Opět průměr by měl být větší než je mistička.
3
Vložte kolečka těsta do formiček tak, aby vytvořily alespoň 1,5 cm vysokou hranu. Dno lehce propíchněte vidličkou, zasypte sušenými fazolemi - nemusíte se bát, chuť to nijak neovlivní. Používají se proto, aby se dno zatížilo a neudělala se bublina.
4
Vložte alespoň na 15 minut do lednice. Pak pečte na 170°C 15 minut. Vyndejte z trouby, vysypte fazole a vyndejte z formiček. Vraťte na plech a dopečte dalších 5 minut, aby krásně zezlátlo i dno.
5
Mezitím si připravte náplň. Dejte do menšího hrnce 1 hrnek brusinek (čerstvé nebo mražené), půl hrnku cukru a půl hrnku vody a přiveďte k varu. Jakmile se začne směs vařit, ztlumte plamen a nechte vařit asi 5-8 minut za občasného míchání. Když jsou brusinky měkké, rozmixujte tyčovým mixérem nebo propasírujte. (Do tohoto receptu můžete v této fázi přidat sirup z brusinek, který vám zbyl při dělání kandovaných brusinek - http://www.recepty.cz/recept/kandovane-brusinky-s-vanilkou-a-pomerancem-157091)
6
Pak přidejte do směsi koření, cukr a zbylé brusinky, chvilku povařte - ale jen tak, aby nově přidané brusinky moc nezměkly. Přidejte nastrouhanou kůru z pomeranče a pomeranč vymačkejte. Ve šťávě z pomeranče rozmíchejte škrob a vlijte do brusinek. Nechte ještě 1-2 minutky povařit. Můžete plnit do již upečených košíčků. Tato směs by vám měla vystačit na 12 kousků (stejně jako těsto) - ale záleží na velikosti vašich formiček.
7
Meringue: Bílky vyšlehejte do tuha. Během šlehání postupně přidávejte cukr. Vinný kámen není nutný přidávat, napomáhá při šlehání. Sníh by se měl krásně lesknout. Naplňte jím cukrářský pytlík a ozdobte jím štědře košíčky s náplní. Pečte další asi 2 minuty nebo dokud meringue nezezlátne. Nechte vychladnout a můžete baštit. :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brusinkové lívanečky

Brusinkové lívanečky

Brusinkové lasagne

Brusinkové lasagne

Brusinkové "blondýnky"

Brusinkové "blondýnky"

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Srpen Září Pečení Narozeniny Výjimečný den Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Brusinky Cukr Hladká mouka Hřebíček mletý Máslo Pomeranč Skořice Škrob Sůl Vinný kámen Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dezert Pavlova

Dezert Pavlova

Čočka žravka

Čočka žravka

Brokolicový salát IV.

Brokolicový salát IV.

Rýže se zelím a mletým masem

Rýže se zelím a mletým masem

Bezmasé zapečené těstoviny s olivami

Bezmasé zapečené těstoviny s olivami

Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu

Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu

Pivní krkovička z pečícího sáčku

Pivní krkovička z pečícího sáčku

"Pěnové" koláčky z listového těsta

"Pěnové" koláčky z listového těsta

Pikantní bramborový guláš

Pikantní bramborový guláš

Doporučujeme

30 minut
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou

Vepřová krkovice s fazolovým hummusem…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

57
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
52
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
52
Buřty na pivu
Buřty na pivu
47
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
42
Znojemské okurky
Znojemské okurky

Zajímavé články

Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Tajemství Karla Gotta (†80) po 45 letech vyzrazeno: Bál se Duchoně (†35)!

Tajemství Karla Gotta (†80) po 45 letech vyzrazeno: Bál se Duchoně (†35)!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Další doporučené recepty:

Brusinkové "blondýnky"
Brusinkové "blondýnky"
Brusinkové lasagne
Brusinkové lasagne
Brusinkové lívanečky
Brusinkové lívanečky
Brusinkové zelí
Brusinkové zelí
Brusinkovo-mandlové muffiny
Brusinkovo-mandlové muffiny
Brusinkovo-mátový shake
Brusinkovo-mátový shake
  • Recepty.cz
  • Brusinkové mini meringue koláčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact