• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Brusinková bábovka s drobenkou
Napište svůj komentář k receptu

Brusinková bábovka s drobenkou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brusinková bábovka s drobenkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
  • Drobenka
    • 30
      g máslo
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • rozinky 1/3 hrnku
    • vlašské ořechy 1/2 hrnku
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 100
      g třtinový cukr
  • Těsto
    • 110
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      ks vejce
    • moučkový cukr na posypání
    • prášek do pečiva 1/2 lžičky
    • 240
      g bílý jogurt řecký
    • 250
      g brusinky
    • 300
      g špaldová mouka
    • 1
      lžička vanilkový extrakt
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 125
      g cukr krupice
    • 125
      g třtinový cukr

Postup přípravy receptu

1
V míse smíchejte třtinový cukr, mouku, skořici, máslo, ořechy a rozinky. Prsty vypracujte drobenku. Nechte ji v ledničce odpočinout a ztuhnout, drobenka tak lépe drží pohromadě.
2
Brusinky smíchejte se 2 lžícemi mouky. Do jiné mísy prosejte mouku, přidejte špetku soli, skořici, jedlou sodu a kypřicí prášek.
3
V robotu vyšlehejte máslo s cukry do nadýchané pěny. Snižte rychlost a postupně zašlehejte obě vejce - jedno po druhém, a vanilkový extrakt. Pak střídavě přimíchávejte řecký jogurt a sypkou směs. Pozor, nepřemíchat! Nakonec přidejte brusinky obalené v mouce a zamíchejte.
4
Bábovkovou formu vymažte a vysypte hrubou moukou. Naplňte formu jednou třetinou těsta, zasypte polovinou drobenky. Naneste druhou třetinu těsta a opět zasypte drobenkou. Navrch rozložte zbytek těsta a pečte v předehřáté troubě při 175 °C dozlatova, asi 60–65 minut.
5
Upečenou bábovku vyklopte; až vychladne, posypejte ji jemným moučkovým cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brusinková vodka

Brusinková vodka

Brusinková štola - tvarohová

Brusinková štola - tvarohová

Jednoduchý jahodový koláč s drobenkou

Jednoduchý jahodový koláč s drobenkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Brusinky Cukr krupice Hladká mouka Jedlá soda Máslo Moučkový cukr Prášek do pečiva Rozinky Skořice - mletá Špaldová mouka Sůl Třtinový cukr Vanilkový extrakt Vejce Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Andělské zvony

Andělské zvony

Polská polévka z červené řepy

Polská polévka z červené řepy

Hnětynky - posvícenská specialita z Prácheňska

Hnětynky - posvícenská specialita z…

Jogurtový moučník

Jogurtový moučník

Polévka z uzeného stehýnka

Polévka z uzeného stehýnka

Fazole na slanině

Fazole na slanině

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb vrabci trochu jinak

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb…

Bramborové noky s dušeným špenátem

Bramborové noky s dušeným špenátem

Slané lívance

Slané lívance

Doporučujeme

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

52
Rýže s mletým hovězím z bambusového sítka
Rýže s mletým hovězím z…
39
Asijské nudle s trhaným kuřecím masem
Asijské nudle s trhaným…
30
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
26
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
26
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou
Kotlety s ořechy a…

Zajímavé články

Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Světlana Nálepková (65): O novém životě po otoku mozku!

Světlana Nálepková (65): O novém životě po otoku mozku!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Další doporučené recepty:

Bruschetty s krémovým sýrem a broskví
Bruschetty s krémovým sýrem a broskví
Bruschetty s rajčatovou salsou a delikátním sýrem
Bruschetty s rajčatovou salsou a…
Bruschetty s ricottou a cuketou
Bruschetty s ricottou a cuketou
Brusinková štola - tvarohová
Brusinková štola - tvarohová
Brusinková vodka
Brusinková vodka
Brusinkové "blondýnky"
Brusinkové "blondýnky"
  • Recepty.cz
  • Brusinková bábovka s drobenkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact