• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bruschetta - mňamka
Napište svůj komentář k receptu

Bruschetta - mňamka

autor: hanazealand
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bruschetta - mňamka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • bazalka
    • sůl
    • rajčata
    • červená cibule
    • olivový olej
    • veka nebo bílá bageta
    • pepř celý drcený nebo nahrubo namletý
    • dressing balsamikový

Postup přípravy receptu

1
Veku nebo bagetu nakrájíme na plátky, poklademe na plech, hodně posolíme, popepříme, pokropíme olivovým olejem (klidně více než méně) opečeme v troubě do křupava. Teplé dáme na talíř, na ně se navrší salsa (pořádnou vrstvu), posypeme bazalkou pokrájenou na kousky, pocákáme balsamikovým dresinkem, ozdobíme ještě pěkně velkým kouskem bazalky a podáváme.
2
Salsa: pokrájená rajčata a cibule na malé kousky, sůl, pepř a hodně olivového oleje. Vše promíchat a je to. Lepší je třeba trochu uležená, vydrží i pár dní v lednici.
3
Výborné jako předkrm, nebo jen tak chuťovka. Vynikající k popíjení vínka!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bruschetta (Topinka)

Bruschetta (Topinka)

Mňamka štrúdl pro štíhlou linii - S.P.L.K.

Mňamka štrúdl pro štíhlou linii - S.P…

Palačinky se šunkou: Mňamka babičky Věry

Palačinky se šunkou: Mňamka babičky…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • anonym | 16. 4. 2013 19:26

    <3super je to lehký a moc dobrý

  • Di | 16. 5. 2007 06:43

    Správně se to opravdu čte brusketa. právě jsem si to ověřila v římské restauraci.

  • Jozef T. | 19. 3. 2007 19:19

    Pani Jana, je mi to lúto, ale nemáte pravdu. "Ch" v taliancine nahradzuje "k" ak po nom nasleduje "e" alebo "i". Ak nasleduje "a", "o" alebo "u" sa píse "c" a tiez sa cíta "k".

  • Anonym | 16. 3. 2007 12:22

    Bruscheta je z italštiny a čte se brusketa.

  • Jana | 16. 3. 2007 00:32

    spravne se to cte BRUSETA-s s hackem

  • Hana vac. | 15. 3. 2007 19:58

    Tohle je jina variace a hlavne bez cesneku!Jiny recept ji na chut.;)) Vsechno co si kdo vytvori je original.Jinak v Italii maji take crostini,ty se delaji z ciabatty a hlavne davaji na to vsechno mozny,je spousta variaci.Muze byt prosciutto,fik a mata,nebo mozzarella a chilli a spousta dalsich a dalsich variaci. papalala

  • Patrick Schmitt | 15. 3. 2007 11:53

    Recept, jaky zde zminuje Martina, jsem jiz pred casem pridal. Kdyz zadate do vyhledavani Bruschetta, tak to jeden z vysledku bude, vsak to poznate. ;-) Taky si myslim, ze ta variace je lepsi

  • Zuzana | 15. 3. 2007 10:55

    brusketa :-) Leni

  • Martina Š. | 15. 3. 2007 10:51

    Ještě chutnější a typičtější je kombinace: rajčata, bazalka, olivový olej, sůl, pepř - a hlavně česnek!

  • Anonym | 15. 3. 2007 10:40

    Poradíte mi někdo, jak se to správně italsky čte???Díky, Lenka.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Oběd Večeře Pečení Dietní Vegetariáni Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Červená cibule Dressing Olivový olej Pepř celý Rajčata Sůl Veka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Alláhova směs

Alláhova směs

Žloutkové penízky

Žloutkové penízky

Dezert Pavlova

Dezert Pavlova

Jogurtový moučník

Jogurtový moučník

Pizza chléb po našem

Pizza chléb po našem

Ovocný dort s želé

Ovocný dort s želé

Hrnečková bublanina

Hrnečková bublanina

Houbový kuskus - rychle a chutně

Houbový kuskus - rychle a chutně

Zelené tagliatelle

Zelené tagliatelle

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

35
Domácí kečup
Domácí kečup
32
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu
Čevapčiči s brambory a…
28
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
25
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
24
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
AHA.cz Vondráčková s manželem zuří: Je to vrchol bezohlednosti

Vondráčková s manželem zuří: Je to vrchol bezohlednosti

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Mecenáš pohřbu Jiřího Krampola (†87) Honza: Policie ho zatkla v baru! Odmítal nástup do vězení

Mecenáš pohřbu Jiřího Krampola (†87) Honza: Policie ho zatkla v baru! Odmítal nástup do vězení

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

  • Recepty.cz
  • Bruschetta - mňamka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact