• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bruschetta - mňamka
Napište svůj komentář k receptu

Bruschetta - mňamka

autor: hanazealand
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bruschetta - mňamka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • bazalka
    • sůl
    • rajčata
    • červená cibule
    • olivový olej
    • veka nebo bílá bageta
    • pepř celý drcený nebo nahrubo namletý
    • dressing balsamikový

Postup přípravy receptu

1
Veku nebo bagetu nakrájíme na plátky, poklademe na plech, hodně posolíme, popepříme, pokropíme olivovým olejem (klidně více než méně) opečeme v troubě do křupava. Teplé dáme na talíř, na ně se navrší salsa (pořádnou vrstvu), posypeme bazalkou pokrájenou na kousky, pocákáme balsamikovým dresinkem, ozdobíme ještě pěkně velkým kouskem bazalky a podáváme.
2
Salsa: pokrájená rajčata a cibule na malé kousky, sůl, pepř a hodně olivového oleje. Vše promíchat a je to. Lepší je třeba trochu uležená, vydrží i pár dní v lednici.
3
Výborné jako předkrm, nebo jen tak chuťovka. Vynikající k popíjení vínka!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bruschetta (Topinka)

Bruschetta (Topinka)

Palačinky se šunkou: Mňamka babičky Věry

Palačinky se šunkou: Mňamka babičky…

Mňamka štrúdl pro štíhlou linii - S.P.L.K.

Mňamka štrúdl pro štíhlou linii - S.P…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • anonym | 16. 4. 2013 19:26

    <3super je to lehký a moc dobrý

  • Di | 16. 5. 2007 06:43

    Správně se to opravdu čte brusketa. právě jsem si to ověřila v římské restauraci.

  • Jozef T. | 19. 3. 2007 19:19

    Pani Jana, je mi to lúto, ale nemáte pravdu. "Ch" v taliancine nahradzuje "k" ak po nom nasleduje "e" alebo "i". Ak nasleduje "a", "o" alebo "u" sa píse "c" a tiez sa cíta "k".

  • Anonym | 16. 3. 2007 12:22

    Bruscheta je z italštiny a čte se brusketa.

  • Jana | 16. 3. 2007 00:32

    spravne se to cte BRUSETA-s s hackem

  • Hana vac. | 15. 3. 2007 19:58

    Tohle je jina variace a hlavne bez cesneku!Jiny recept ji na chut.;)) Vsechno co si kdo vytvori je original.Jinak v Italii maji take crostini,ty se delaji z ciabatty a hlavne davaji na to vsechno mozny,je spousta variaci.Muze byt prosciutto,fik a mata,nebo mozzarella a chilli a spousta dalsich a dalsich variaci. papalala

  • Patrick Schmitt | 15. 3. 2007 11:53

    Recept, jaky zde zminuje Martina, jsem jiz pred casem pridal. Kdyz zadate do vyhledavani Bruschetta, tak to jeden z vysledku bude, vsak to poznate. ;-) Taky si myslim, ze ta variace je lepsi

  • Zuzana | 15. 3. 2007 10:55

    brusketa :-) Leni

  • Martina Š. | 15. 3. 2007 10:51

    Ještě chutnější a typičtější je kombinace: rajčata, bazalka, olivový olej, sůl, pepř - a hlavně česnek!

  • Anonym | 15. 3. 2007 10:40

    Poradíte mi někdo, jak se to správně italsky čte???Díky, Lenka.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Oběd Večeře Pečení Dietní Vegetariáni Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Červená cibule Dressing Olivový olej Pepř celý Rajčata Sůl Veka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Linecké koláčky

Linecké koláčky

Broskvový koláč z listového těsta

Broskvový koláč z listového těsta

Dijonský koláč slaný - z listového těsta

Dijonský koláč slaný - z listového…

Bábovka ze zbylých bílků

Bábovka ze zbylých bílků

Krémová kapustová polévka

Krémová kapustová polévka

Jednoduchý obrácený koláč s ovocem

Jednoduchý obrácený koláč s ovocem

Vařené mušle

Vařené mušle

Holandské řízky - smetanové

Holandské řízky - smetanové

Kuřecí kari s mangem a rýží

Kuřecí kari s mangem a rýží

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

86
Dýňová tortila
Dýňová tortila
64
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
43
Máslové řízky
Máslové řízky
29
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
AHA.cz Luxusní život dcery Karla Gotta: Budete zírat!

Luxusní život dcery Karla Gotta: Budete zírat!

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Ženy.cz Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Blesk.cz Dva týdny po smrti Ozzyho Osbournea (†76): První slova milované dcery!

Dva týdny po smrti Ozzyho Osbournea (†76): První slova milované dcery!

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

  • Recepty.cz
  • Bruschetta - mňamka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact