• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Bruschetta
Napište svůj komentář k receptu

Bruschetta

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bruschetta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 8
      ks žemle nebo starší housky
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      kostka máslo
    • 1
      lžíce bazalka čerstvá
    • 2
      ks rajčata 1-2
    • 1
      ks paprika
    • 2
      lžíce rajský protlak nebo kečup
    • 8
      ks černé olivy vypeckované
    • 100
      g eidam sýr 45% nebo mozzarela
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • olivový olej
    • 1
      ks grapefruitová šťáva
    • 2
      lžíce med

Postup přípravy receptu

1
Žemle rozkrojíme a dáme opéct dozlatova. Smícháme česnek se čtvrtkou másla a bazalkou a potřeme upečené žemle. Rajčatům sloupneme dužinu, nakrájíme je nadrobno a přidáme nakrájenou papriku. Přimícháme asi 2 lžíce protlaku nebo kečupu a černé olivy. Přikapeme šťávu asi z půlku grepu, zalijeme olivovým olejem a 2 lžícema medu. Suroviny zamícháme a rozdělíme na opečené a máslem pomazané žemle. Přidáme sýr, osolíme a opepříme. Obložené žemle pečeme chvíli v troubě, dokud se sýr nerozpeče a nezačne roztékat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bruschetta (Topinka)

Bruschetta (Topinka)

Bruschetta - česneko-rajčatový chléb

Bruschetta - česneko-rajčatový chléb

Bruschetta - mňamka

Bruschetta - mňamka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Patrick Schmitt | 23. 12. 2006 19:17

    To H D: Na tom neco bude:-) Kdyz vidim recept, tak si ho vzdy trosku upravim. Vzdy me napadne neco, jak ho vylepsit, coz neznamena, ze druhemu to pak musi chutnat, i kdyz se mi to nejak zvlast casto nestava. Kazdopadne tu ted jsou dva recepty na bruschettu a kazdy si muze vybrat, co se mu libi vic:-) Ostatne: Vesele Vanoce:-)

  • H D | 22. 12. 2006 20:37

    Patricku, oliv.olej.česnek,sůl a pepř je jen základ původní bruschetty.Ital. kuchyně je od severu-špekové knedlíky se zelím, přes lanýže a těstoviny všeho druhu až po ty sicilské hodně rybí a rajčatové lahůdky.Je to velmi, velmi krajově odlišné a nedá se říci,co je typické a to pravé, opravdové ,např. bruschetta.Zkuste třeba sardelové máslo a rajčátko.Italové vedou velký spor o tiramisu-jaký do toho piškot? Je to asi jako s naší svíčkovou.Každý ji umí nejlépe a je na ni pyšný.A v tom je právě ten půvab kuchtění.Tak vyzkoušejte různé varianty a třeba vymyslíte něco,že italové padnou na záda!:-))))

  • Patrick Schmitt | 22. 12. 2006 12:31

    Za tip s tim pecivem dekuji, nekdy to vyzkousim. I tak jsem o bruschette bez rajcat a bazalky jeste neslysel a uz ted vim, ze by mi nechutnala. Pravda ale je, ze si kazdy muze dat, co mu chutna nejvic. ;-)

  • H D | 16. 12. 2006 11:26

    Na klasickou italskou bruschettu patří opravdu jen česnek,olivový olej,sůl a pepř. Na jihu přidávají drobně pokrájená rajčata a čerstvou posekanou bazalku.Ale jsme v Čechách dejme si tam co nám chutná.Jen mám malý tip:italskému děravému chlebu se nejvíce podobá kořenový chléb-mají celkem běžně.Je to takový zakroucený bochník.Neopečený se moc nedá jíst,je jako houba,ale osmahnutý nasucho je báječný .

  • Patrick Schmitt | 16. 12. 2006 03:40

    Osobne si myslim, ze mnoho ingrdienci tam nema co hledat, ale jak komu chutna... Mne osobne teda chutna Bruschuetta vic podle receptu, ktery jsem sem nedavno pridal sam a myslim, ze se originalu priblizuje taky mnohem vic...

  • Sarka | 8. 6. 2006 12:18

    Uplne skvelej recept! Zkusila jsem to bez oliv, medu, grepfruitove stavy, protlaku a syra alle zato s cervenou cibuli a bylo to moc dobre. Doporucuji vsem!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Chuťovky Slané Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Černé olivy Česnek Eidam sýr Grapefruitová šťáva Máslo Med Olivový olej Paprika Pepř mletý Rajčata Rajský protlak Sůl Žemle
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka ze sardinek

Pomazánka ze sardinek

Jemná tvarohová pomazánka

Jemná tvarohová pomazánka

Pepřový dip

Pepřový dip

Žloutkové penízky

Žloutkové penízky

Sýrová polévka V.

Sýrová polévka V.

Květáková polévka + obalovaný květák

Květáková polévka + obalovaný květák

Superrychlý gyros

Superrychlý gyros

Zapékané brambory s brokolicí a kuřecím masem

Zapékané brambory s brokolicí a…

Česneková hlíva s těstovinami

Česneková hlíva s těstovinami

Doporučujeme

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

49
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
29
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
11
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…

Zajímavé články

Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
Nejkrásnější vánoční cukroví: Inspirujte se v naší galerii
Nejkrásnější vánoční cukroví: Inspirujte se v…
Dnes vaří Těhotnej kuchař: Skvělé rychlovky, které vám ušetří spoustu času i práce
Dnes vaří Těhotnej kuchař: Skvělé rychlovky,…
AHA.cz Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Runový horoskop na prosinec: Býky ovládne nová láska, Váhy zažijí velké změny a Štíry čeká měsíc plný smůly

Runový horoskop na prosinec: Býky ovládne nová láska, Váhy zažijí velké změny a Štíry čeká měsíc plný smůly

Ženy.cz Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Blesk.cz Ex-policista a účastník Výměny manželek Jiří Zlý: Stěhování do jiné nemocnice a odvolání jeho manžela

Ex-policista a účastník Výměny manželek Jiří Zlý: Stěhování do jiné nemocnice a odvolání jeho manžela

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Runový horoskop na prosinec: Býky ovládne nová láska, Váhy zažijí velké změny a Štíry čeká měsíc plný smůly

Runový horoskop na prosinec: Býky ovládne nová láska, Váhy zažijí velké změny a Štíry čeká měsíc plný smůly

  • Recepty.cz
  • Bruschetta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact