• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Broskvový moučník
Napište svůj komentář k receptu

Broskvový moučník

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 55
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Broskvový moučník
Broskvový moučník
Broskvový moučník
Broskvový moučník
Broskvový moučník
Broskvový moučník
Broskvový moučník
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      dl polohrubá mouka
    • 2,50
      dl cukr
    • 2,50
      dl mléko
    • 1,25
      dl rostlinný olej
    • 2
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      plechovka broskvový kompot velký
  • Krém
    • 800
      ml šťáva z kompotu doplněná vodou
    • 2,50
      dl cukr
    • 2
      balíček vanilkový pudink
    • 1
      balíček želatina stačí malý - 10g
    • 1
      ks zakysaná smetana
    • 1
      ks měkký tvaroh

Postup přípravy receptu

1
Z přísad na těsto ušleháme hladké těsto a vlijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech s vyšším okrajem. Posypeme drobně pokrájenými broskvemi a upečeme. Necháme zchladnout.
2
Zatím se dáme do přípravy krému. Šťávu z kompotu doplníme vodou do objemu 800 ml. V části tekutiny rozmícháme pudinkové prášky. Zbytek dáme vařit, přidáme cukry. Když směs začně vřít, vlijeme rozmíchané prášky a uvaříme klasický pudink. Odstavíme z ohně a pomalu vmícháme želatinu, pak tvaroh a smetanu. Pokud směs není díky tvarohu hladká, rozšleháme el. šlehačem.
3
Krémem potřeme vychladlý moučník a posypeme Grankem nebo strouhanou čokoládou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Broskvový koláč

Broskvový koláč

Broskvový dort

Broskvový dort

Broskvový koláč z listového těsta

Broskvový koláč z listového těsta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • marsy | 1. 10. 2014 20:17

    to dáváte tvaroh a smetanu do horkého pudinku? dejte info a určitě vyzkouším

  • Katka | 17. 7. 2014 14:03

    SOUHLASÍM

  • Penzion Alenka | 7. 7. 2014 13:44

    Určitě vyzkoušíme.

  • ivavoj7
    ivavoj7 | 7. 7. 2014 07:35

    Trochu jsem měla problém s těstem tak jsem udělala svoje ověřený ale krém se mi povedl výborný, Celkově vyšel tento moučník na 1. Moc dobrý :-)

  • míra | 16. 4. 2014 19:31

    recepty tu jsou špatné není tu třeba postup jak udělat to těsto

  • Renata | 29. 1. 2014 19:00

    Myslím, že vypadá o dost lépe než chutná :-(

  • RauM
    RauM | 20. 5. 2013 12:57

    2,5 dl je přece 1 hrnek, tak je to prostě "hrnkový moučník" a ten v určitých obměnách známe všichni, ne? :) a pokud by se nepřidala želatina, nedrželo by to tvar, protože je tam hodně tekutiny.. takže buď ubrat tekutinu na poloviční množství a zachovat 2 pudinky nebo dát želatinu

  • Kerstin | 19. 5. 2013 16:06

    Pekla jsem do práce jako pohoštění a všichni jen chválili =)

  • sjuzana
    sjuzana | 24. 11. 2012 17:03

    moucnik mi chutnal a navsteve take. Priprava je pomerne snadna. Zelatina je k pudinku nutna, aby vsechno zhoustlo.

  • Neta | 19. 9. 2012 12:19

    Omlouvám se za gramatické chyby,hned je opravim:matematického a vyřešené,jinak.Pardon,nejde to opravit zpetně do článku. O:-) <3

  • Neta | 19. 9. 2012 12:12

    Dobrý den,SisiZ,s témy díly chce to trochu matematíckého rozumu:pokud 5 dílů mouky,například budou vážit 300g,tak 2,5-150g,1,25-75g,a jeto vyrešené,Jínak moučník je velice chutt´ové dobrý,nezkláme tě. <3 ;-)

  • SisiZ | 5. 9. 2012 12:38

    Tento moučník mě bohužel sklamal.Po přečtení komentářů jsem čekala opravdu něco vyjímečného. :-(

  • myšlenka | 12. 8. 2012 15:47

    Moučník vypadá moc pěkně, ale upřímně - odrazuje mně, že ingredience nejsou uvedeny v gramáži (proč cukr a mouku na dl?), další pak na ml. Prostě galimatiáš. . . Také jsem nepochopila, proč se do pudingové hmoty ještě přidává želatina, ten pudink to přeci "ztuží" ne? Divné :-(

  • M. | 20. 7. 2012 14:47

    Skvěléé !!! <3

  • mishanecka | 20. 7. 2012 10:33

    Broskvový moučník byl na jedničku s hvězdičkou, zítra ho dělám znova <3

  • Hela | 2. 4. 2012 13:14

    Prosím, jak velký plech se má použít? Děkuji.

  • Cudlik | 1. 4. 2012 18:34

    Koláč je výborný,ale určitě lepší nechat uležet do druhého dne,po pár hodinách krásně těsto zvláční.Ubrala jsem trochu cukru a navrch postrouhala kvalitní čokoládu.Určitě vyzkoušejte:-)

  • hanka | 13. 3. 2012 16:47

    ještě by mohl být ten recept v gramech aspon =-O

  • hanka | 13. 3. 2012 16:06

    potřebovala bych vědět jestly tu želatinu uvařit nebo sypat jen prašek

  • Radim | 26. 11. 2011 10:49

    A tu Želatinu jsem udelal podle navodu na pytlíku a přimíchal jsem ji k tomu kremu.

  • Radim | 26. 11. 2011 10:46

    Moučník se mi taky povedl. Všem chutnal a je hrozně jednoduchy :-)

  • Lenka | 23. 10. 2011 16:35

    Prosím o radu,jak je to s tou želatinou?

  • u-s-a-k | 23. 10. 2011 14:34

    Presne podle receptu opravdu dost sladky, ale synek se jen olizuje a my s maminkou jsme si jen mene osladili kavu. Doporucujeme vsichni.

  • janča 3
    janča 3 | 29. 9. 2011 18:35

    Moučník se mi povedl byl moc dobrý a všech chutnal.

  • Marketka | 18. 9. 2011 12:50

    Ta želatina to má být jen prášek a nebo udělaná želatina?

  • Mášenka M | 25. 7. 2011 17:28

    Výborný moučník, je hodinu od hodiny lepší a lepší. Doporučuji všem.

  • Simča S.
    Simča S. | 17. 6. 2011 14:56

    Zuzko, to já taky. Do děsta jsem dala tak 1 dl a do krému 1,5 dl. Ale to je u mne taky stabilní.... Navíc muž diabetik, já diabetik a děti se sklonem k obezitě - neměli bychom sladký vůbec... :-)

  • Zuzka
    Zuzka | 16. 6. 2011 10:57

    Vynikající moučník, Simča mě navnadila, zrovna jsem měla doma broskvový kompot kostky, tak jsem toho využila. Těsta vypadalo na plech málo, ale nádherně naskočil, vypadá přesně jak na fotce a je moc osvěžující. Cukru jsem samozřejmě ubrala, na to mám úchylku...

  • Simča S.
    Simča S. | 13. 6. 2011 14:16

    Je to výborné, šťavnaté, svěží, Pekla jsem v sobotu a je to den odedne lepší. Ale už toho moc nazbývá. Asi to zkusím i v jahodové variantě....

  • markapone333
    markapone333 | 3. 4. 2011 08:35

    mňam.Nám chutnal.

  • Alena Šulíková | 2. 3. 2009 21:51

    To musí být ale dobrůtka :-)

  • Miroslava Severová | 23. 2. 2009 08:26

    Na tyto krémy, kde se vaří pudink ve šťávě se mi osvědčil pudink bez vaření "Olé" a to proto, že je studený a tudíž se dá hned zpracovávat a používat.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Broskvový kompot Cukr Měkký tvaroh Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Šťáva z kompotu Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Zakysaná smetana Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Maminčino kuře

Maminčino kuře

Cuketa vynikající

Cuketa vynikající

Broskvové řezy s pudinkem

Broskvové řezy s pudinkem

Chlebová placka snadno a rychle

Chlebová placka snadno a rychle

Hermelínka-pomazánka

Hermelínka-pomazánka

Něžný linecký koláč

Něžný linecký koláč

Čokoládová bábovka ze zakysanky

Čokoládová bábovka ze zakysanky

Hrníčkový chleba

Hrníčkový chleba

Rajská polévka se špeclemi

Rajská polévka se špeclemi

Doporučujeme

30 minut
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí

Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou…

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

51
Plněné papriky na cuketách (lilku) - pečené
Plněné papriky na…
47
Zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Zeleninová polévka s…
39
Čokoládový závin - nejrychlejší
Čokoládový závin -…
30
Hrnková bublanina s třešněmi
Hrnková bublanina s…
29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
AHA.cz Rolins už pravdu neskrývá: KONEC KVŮLI NEDVĚDOVI

Rolins už pravdu neskrývá: KONEC KVŮLI NEDVĚDOVI

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Ženy.cz Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Blesk.cz Ivan Vyskočil prozradil Krampolovo (†78) tajemství: Styděl se za čapí nohy!

Ivan Vyskočil prozradil Krampolovo (†78) tajemství: Styděl se za čapí nohy!

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Další doporučené recepty:

Broskvový koláč
Broskvový koláč
Broskvový koláč II.
Broskvový koláč II.
Broskvový koláč z listového těsta
Broskvový koláč z listového těsta
Broskvový želé řez
Broskvový želé řez
Broumovský guláš
Broumovský guláš
Brownies
Brownies
  • Recepty.cz
  • Broskvový moučník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact