• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Broskvový / Meruňkový sirup
Napište svůj komentář k receptu

Broskvový / Meruňkový sirup

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 66
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Broskvový / Meruňkový sirup
Broskvový / Meruňkový sirup
Broskvový / Meruňkový sirup
Broskvový / Meruňkový sirup
Broskvový / Meruňkový sirup
Broskvový / Meruňkový sirup
Broskvový / Meruňkový sirup
Broskvový / Meruňkový sirup
Broskvový / Meruňkový sirup
Broskvový / Meruňkový sirup
Broskvový / Meruňkový sirup
Broskvový / Meruňkový sirup
10fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg broskve hodně zralé, vypeckované
    • 1
      kg meruňky hodně zralé, vypeckované
    • 1
      kg cukr krupice
    • 500
      ml voda
    • 2
      ks citron nebo kyselinu citronovou dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Na sirup použijeme buď jeden kilogram meruněk nebo jeden kilogram broskví. Ovoce vybíráme hodně zralé až měkké, nikoliv však nahnilé. Ovoce pokrájíme, dáme do hrnce, přisypeme polovinu cukru a necháme cca 30 minut odpočívat (pustit šťávu).
2
Pak přilijeme vodu a vše vaříme na mírném ohni do úplného změknutí. Ovoce po uvaření rozmixujeme dohladka, přecedíme (propasírujeme) přes jemný cedník a dáme opět do hrnce, kam přidáme druhou polovinu cukru a scezenou šťávu z citrónů.
3
Dle vlastního uvážení můžeme místo citrónů použít kyselinu citronovou. Jestliže jsme se rozhodli pro broskvový sirup, doporučuji okyselit o něco více, jelikož broskve nejsou tak chuťově výrazné jako meruňky.
4
Po přidání cukru a citronové šťávy (kyseliny) zahříváme sirup na cca 80, maximálně 90 stupňů (aby nezačal sirup želírovat) a za stálého míchání necháme cukr zcela rozpustit.
5
Pak horkým sirupem naplníme čisté a suché sklenice, vše uzavřeme čistými víčky a dáme sterilovat na 80 stupňů na 15 minut.
6
Hotové sirupy uložíme v temnu a suchu (sklep, komora), odebíráme dle potřeby, ředíme vodou či sodovkou, přidáváme do čaje místo cukru či medu nebo používáme například jako přeliv na zmrzliny, palačinky...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Broskvový koláč

Broskvový koláč

Broskvový dort

Broskvový dort

Broskvový koláč z listového těsta

Broskvový koláč z listového těsta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Děkujemezarecepty | 11. 7. 2017 23:08

    Děkujeme za perfektní recept a nenechme se rozhodit chorou borůvkou :D

  • Edita Kabátová | 28. 2. 2017 12:27

    Tento recept můžu všem kdo mají nadbytky meruněk jen a jen doporučit.Děláme jej každým rokem,a to několik litrů,aby vydržel co nejdéle,nejlépe do dalších meruněk.Používáme ho jak k pití tak i do ledových tříští nebo vodových ale i smetanových a tvarohových zmrzlin.Je perfektní.

  • Lešková | 20. 7. 2016 21:21

    Ze šťávy ze sirupu se u nás rázem stal prudce návykový nápoj. Navíc jsem zjískala do svých receptů další návod na spotřebování přezrálých plodů. Marmelády a dření už mám dostatek a je mi líto jich nechat ležet pod stromy.

  • Diana | 13. 7. 2016 12:49

    Skvely recept!

  • borůvka | 11. 7. 2016 18:39

    já vím,že smoothie je smoothie a sirup je sirup !! nesnesu aby mně někdo poučoval a vychovával !!NEJSEM PĚTILETÁ !! pozn. Napsala jsem,že do dvou kil zralého ovoce bych jedno kilo cukru nedala!! a to,že místo toho abych udělala z ovoce sirup a s cukrem tak si raději udělám smoothie z čerstvého ovoce a bez cukru !! A NIKDY JSEM NENAPSALA NIC O TOM,ŽE SIRUP JE TO SAMÉ CO SMOOTHIE !!!Vy si klidně svoje dítko učte na ačkoliv dobré,ale nezdravé a sladké!!podle mně ovšem PŘESLAZENÉ sirupy !!a nezdravé!!proto ! já toto nikdy neudělám!! a budu pořád dělat vše jenom z čerstvého ovoce !! a bez cukru,pokud možno !! atd... A pro příště MNĚ NIKDY NESROVNÁVEJTE SE SVÝM PĚTILETÝM DÍTĚTEM !!! :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$

  • Hanka | 11. 7. 2016 12:05

    Nelez už na sluníčko. Sirup bez cukru. Haha :-D

  • Katka Makovská | 9. 7. 2016 11:57

    Sirup je skvělý a sodastream teď opravdu nezahálí. Dávám velkou jedničku! Chutná plně po ovoci, je bez umělotin, náhradních sladidel, náhražek chuti a barev! Borůvko, smoothie a sirup není to samé, to ví už i můj pětiletý syn, který mi s vařením sirupu pomáhal. Sirup je koncentrát, který nám vydrží delší dobu a smothie se dělá na okamžitou konzumaci. Taky ho ráda a často dělám.

  • borůvka | 8. 7. 2016 14:22

    Já bych do dvou kilo uzrálého ovoce nikdy nebyla ochotná dát celé jedno kilo cukru !! protože doma dělám smoothie ze stejného ovoce, ale jen bez cukru !! a sladké je to dost !! ale pokud je ovoce kyselejší, tak přidám trochu kokosového cukru !! =-O =-O =-O

  • Vituš | 7. 7. 2016 19:48

    Je výborný a už po týdnu je polovina sirupu pryč, takže budu ještě přidělávat do zásoby, protože tohle je vážně dobrota. A bez chemie.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Zavařování & nakládání Ledový čaj
Nápoje Ostatní Nealkoholické Studené Zavařování a nakládání Pro děti Červen Červenec Srpen Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Vaření Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Broskve Citron Cukr krupice Meruňky Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí široké nudle

Domácí široké nudle

Cuketové lečo s paprikou a klobásou

Cuketové lečo s paprikou a klobásou

Kuřecí řízky s klobáskou (v alobalu)

Kuřecí řízky s klobáskou (v alobalu)

Halušky se špenátem

Halušky se špenátem

Bramborovo-hrášková kaše

Bramborovo-hrášková kaše

Nutella roláda

Nutella roláda

Gnocchi / Těstoviny se smetanou, špenátem, česnekem a špetkou kari

Gnocchi / Těstoviny se smetanou,…

Jogurtový koláč z třeného těsta s ovocem

Jogurtový koláč z třeného těsta s…

Cibulové (pórkové) vepřové maso

Cibulové (pórkové) vepřové maso

Doporučujeme

110 minut
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou

Kuřecí miso polévka s nudlemi a…

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

89
Marinovaná kuřecí stehna se zeleninou
Marinovaná kuřecí stehna…
88
Masové špízy s bramborami
Masové špízy s bramborami
87
Masové šišky (kebaby) v chlebové placce
Masové šišky (kebaby) v…
86
Masové nudličky na zelenině s nudlemi
Masové nudličky na…
46
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
AHA.cz Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Ženy.cz Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Blesk.cz Jitka Boho (33): Rozchod s otcem syna!

Jitka Boho (33): Rozchod s otcem syna!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Další doporučené recepty:

Broskvové řezy s pudinkem
Broskvové řezy s pudinkem
Broskvové šátečky
Broskvové šátečky
Broskvovo-meruňková marmeláda
Broskvovo-meruňková marmeláda
Broskvový dort
Broskvový dort
Broskvový džem (marmeláda)
Broskvový džem (marmeláda)
Broskvový koláč
Broskvový koláč
  • Recepty.cz
  • Broskvový / Meruňkový sirup
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact