• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Broskvový džem se skořicí
Napište svůj komentář k receptu

Broskvový džem se skořicí

autor: Nezumi
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Broskvový džem se skořicí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg broskve
    • 1
      kg cukr
    • 1
      lžička kyselina citronová
    • 2
      skořice
    • 2
      lžíce hnědý rum 1-2
    • gelfix classic

Postup přípravy receptu

1
Broskve očistíme a sloupneme (pokud nejdou broskve sloupnout za syrova, spaříme je vařící vodou, necháme ve vodě 10 sekund stát a zchladíme studenou vodou - pak už by měly jít sloupnout lehce), vypeckujeme a nakrájíme na hodně malé kousky. Dáme je do hrnce i se skořicí a kyselinou citónovou, přivedeme k varu a vaříme 5-10 minut, až ovoce pustí šťávu. Pak odstavíme z ohně a přidáme Gelfix s 2 lžícemi cukru. Přivedeme opět k varu a přisypeme zbytek cukru. Vaříme 3 minuty. Jam necháme chvíli zchládnout, a pak do něj zamícháme pálenku. Ihned plníme do suchých nahřátých sklenic, které otočíme dnem vzhůru.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Broskvový džem (marmeláda)

Broskvový džem (marmeláda)

Broskvový koláč

Broskvový koláč

Broskvový dort

Broskvový dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Teru | 18. 7. 2015 22:28

    Prosím pěkně skořice se dává jaká? děkuji za odpověď :)

  • Lucka | 12. 9. 2012 16:36

    Bohužel šíleně přeslazený....

  • Beatrix Kido | 29. 8. 2010 13:19

    Dnes jsme ho dělala,ta skořice tomu dodala moc dobrou chuť i aroma.Dala jsem tam i rum,13skleniček z cca 3kg broskví.Zdá se mi ale,že 1kg cukru na kg ovoce je v tomto případě moc:-(tak myslim,že bude trochu přeslazený.

  • Hana Fogatošová | 23. 8. 2008 19:33

    Je výborný, teď sem ho dodělala. Já jsem si přidala trochu víc skořice. Jinak se docela těším až si namažu na palačinky.

  • Alena Konopcikova | 3. 4. 2008 06:38

    Diky za recept, mam ted ve spajzu asi 15 slkenicek vyborneho dzemu, jen cukru jsem davala jen pul kila na kilo ovoce, uplne stacilo. Hlavne se me libilo, ze memusim dzem dale sterilizovat.

  • Ivana Samcová | 6. 9. 2006 18:33

    Tento džem mne moc lákal vyzkoušet /hlavně asi kvůli skořici/. Je výborný. Chodím a ochutnávám...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Broskve Cukr Gelfix Classic Hnědý rum Kyselina citronová Skořice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z čínského zelí

Salát z čínského zelí

Zelená rajčata

Zelená rajčata

Jednoduchá sýrovo-žampionová omáčka

Jednoduchá sýrovo-žampionová omáčka

Bůčková pochoutka

Bůčková pochoutka

Pečený amur se žampiony a cibulí

Pečený amur se žampiony a cibulí

Řezy s černým rybízem

Řezy s černým rybízem

Banánovo-čokoládový hřbet

Banánovo-čokoládový hřbet

Mléčná žampionová polévka

Mléčná žampionová polévka

"Piña Colada" ananasovo-kokosové řezy (dort)

"Piña Colada" ananasovo-kokosové řezy…

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

274
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Svíčková na smetaně s…
194
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
52
Piškotový dort „Malakov“
Piškotový dort „Malakov“
51
Zapečené brambory se sýrovou strouhankou
Zapečené brambory se…
31
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Zpověď Sáry Donutilové (31) pro Blesk: Poprvé promluvila o ztrátě dítěte...

Zpověď Sáry Donutilové (31) pro Blesk: Poprvé promluvila o ztrátě dítěte...

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

  • Recepty.cz
  • Broskvový džem se skořicí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact