• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Broskvový džem se skořicí
Napište svůj komentář k receptu

Broskvový džem se skořicí

autor: Nezumi
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Broskvový džem se skořicí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg broskve
    • 1
      kg cukr
    • 1
      lžička kyselina citronová
    • 2
      skořice
    • 2
      lžíce hnědý rum 1-2
    • gelfix classic

Postup přípravy receptu

1
Broskve očistíme a sloupneme (pokud nejdou broskve sloupnout za syrova, spaříme je vařící vodou, necháme ve vodě 10 sekund stát a zchladíme studenou vodou - pak už by měly jít sloupnout lehce), vypeckujeme a nakrájíme na hodně malé kousky. Dáme je do hrnce i se skořicí a kyselinou citónovou, přivedeme k varu a vaříme 5-10 minut, až ovoce pustí šťávu. Pak odstavíme z ohně a přidáme Gelfix s 2 lžícemi cukru. Přivedeme opět k varu a přisypeme zbytek cukru. Vaříme 3 minuty. Jam necháme chvíli zchládnout, a pak do něj zamícháme pálenku. Ihned plníme do suchých nahřátých sklenic, které otočíme dnem vzhůru.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Broskvový džem (marmeláda)

Broskvový džem (marmeláda)

Broskvový koláč

Broskvový koláč

Broskvový dort

Broskvový dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Teru | 18. 7. 2015 22:28

    Prosím pěkně skořice se dává jaká? děkuji za odpověď :)

  • Lucka | 12. 9. 2012 16:36

    Bohužel šíleně přeslazený....

  • Beatrix Kido | 29. 8. 2010 13:19

    Dnes jsme ho dělala,ta skořice tomu dodala moc dobrou chuť i aroma.Dala jsem tam i rum,13skleniček z cca 3kg broskví.Zdá se mi ale,že 1kg cukru na kg ovoce je v tomto případě moc:-(tak myslim,že bude trochu přeslazený.

  • Hana Fogatošová | 23. 8. 2008 19:33

    Je výborný, teď sem ho dodělala. Já jsem si přidala trochu víc skořice. Jinak se docela těším až si namažu na palačinky.

  • Alena Konopcikova | 3. 4. 2008 06:38

    Diky za recept, mam ted ve spajzu asi 15 slkenicek vyborneho dzemu, jen cukru jsem davala jen pul kila na kilo ovoce, uplne stacilo. Hlavne se me libilo, ze memusim dzem dale sterilizovat.

  • Ivana Samcová | 6. 9. 2006 18:33

    Tento džem mne moc lákal vyzkoušet /hlavně asi kvůli skořici/. Je výborný. Chodím a ochutnávám...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Broskve Cukr Gelfix Classic Hnědý rum Kyselina citronová Skořice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrová polévka s vejci

Sýrová polévka s vejci

Prokládané brambory s cuketou - zdravě a chutně

Prokládané brambory s cuketou -…

Zapečený lilek 3

Zapečený lilek 3

Flíčky se zelím

Flíčky se zelím

Hrnečková bublanina

Hrnečková bublanina

Fazolový guláš pro vegany

Fazolový guláš pro vegany

Americké Brownies (vynikající)

Americké Brownies (vynikající)

Dušená červená řepa / zelí z řepy

Dušená červená řepa / zelí z řepy

Jahodový džem podle Dity P.

Jahodový džem podle Dity P.

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

116
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská brokolice…
83
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
56
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
31
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty
Šťavnaté masové koule s…
25
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat, švestek nebo jablek a doplňte jím sýry i maso
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat,…
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm potřebujete vědět
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm…
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou zeleninu ze zahrádky? Poradíme vám!
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou…
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si poklad, který oceníte nejen v zimě
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si…
AHA.cz Etzler rudý vzteky! Jde o Bohdalovou

Etzler rudý vzteky! Jde o Bohdalovou

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Ženy.cz Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Blesk.cz Hana Zagorová (†75) by slavila 79: Dojemný vzkaz od Margity!

Hana Zagorová (†75) by slavila 79: Dojemný vzkaz od Margity!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

  • Recepty.cz
  • Broskvový džem se skořicí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact