• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Broskvový džem se skořicí
Napište svůj komentář k receptu

Broskvový džem se skořicí

autor: Nezumi
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Broskvový džem se skořicí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg broskve
    • 1
      kg cukr
    • 1
      lžička kyselina citronová
    • 2
      skořice
    • 2
      lžíce hnědý rum 1-2
    • gelfix classic

Postup přípravy receptu

1
Broskve očistíme a sloupneme (pokud nejdou broskve sloupnout za syrova, spaříme je vařící vodou, necháme ve vodě 10 sekund stát a zchladíme studenou vodou - pak už by měly jít sloupnout lehce), vypeckujeme a nakrájíme na hodně malé kousky. Dáme je do hrnce i se skořicí a kyselinou citónovou, přivedeme k varu a vaříme 5-10 minut, až ovoce pustí šťávu. Pak odstavíme z ohně a přidáme Gelfix s 2 lžícemi cukru. Přivedeme opět k varu a přisypeme zbytek cukru. Vaříme 3 minuty. Jam necháme chvíli zchládnout, a pak do něj zamícháme pálenku. Ihned plníme do suchých nahřátých sklenic, které otočíme dnem vzhůru.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Broskvový džem (marmeláda)

Broskvový džem (marmeláda)

Broskvový koláč

Broskvový koláč

Broskvový dort

Broskvový dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Teru | 18. 7. 2015 22:28

    Prosím pěkně skořice se dává jaká? děkuji za odpověď :)

  • Lucka | 12. 9. 2012 16:36

    Bohužel šíleně přeslazený....

  • Beatrix Kido | 29. 8. 2010 13:19

    Dnes jsme ho dělala,ta skořice tomu dodala moc dobrou chuť i aroma.Dala jsem tam i rum,13skleniček z cca 3kg broskví.Zdá se mi ale,že 1kg cukru na kg ovoce je v tomto případě moc:-(tak myslim,že bude trochu přeslazený.

  • Hana Fogatošová | 23. 8. 2008 19:33

    Je výborný, teď sem ho dodělala. Já jsem si přidala trochu víc skořice. Jinak se docela těším až si namažu na palačinky.

  • Alena Konopcikova | 3. 4. 2008 06:38

    Diky za recept, mam ted ve spajzu asi 15 slkenicek vyborneho dzemu, jen cukru jsem davala jen pul kila na kilo ovoce, uplne stacilo. Hlavne se me libilo, ze memusim dzem dale sterilizovat.

  • Ivana Samcová | 6. 9. 2006 18:33

    Tento džem mne moc lákal vyzkoušet /hlavně asi kvůli skořici/. Je výborný. Chodím a ochutnávám...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Broskve Cukr Gelfix Classic Hnědý rum Kyselina citronová Skořice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zakázaná buchta

Zakázaná buchta

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo srnčí hřbet

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo…

Tvarohový lehký koláč II.

Tvarohový lehký koláč II.

Tvarohový dortík

Tvarohový dortík

Přírodní plátek se sýrovou zeleninou - minutka

Přírodní plátek se sýrovou zeleninou …

Americké "Sloppy Joes"

Americké "Sloppy Joes"

Kokosový dort nebo řez

Kokosový dort nebo řez

Salát z rukoly s lososem

Salát z rukoly s lososem

Uzená polévka s kroupami

Uzená polévka s kroupami

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

184
Dýňová tortila
Dýňová tortila
105
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
69
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
44
Máslové řízky
Máslové řízky
38
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek

Zajímavé články

Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
AHA.cz Janda už ani nedoufal: Velká radost z následovníka

Janda už ani nedoufal: Velká radost z následovníka

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Ženy.cz Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Blesk.cz Pamela Andersonová s Liamem Neesonem potvrdili v přímém přenosu: Láska jako hrom!

Pamela Andersonová s Liamem Neesonem potvrdili v přímém přenosu: Láska jako hrom!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

  • Recepty.cz
  • Broskvový džem se skořicí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact