• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Broskvový džem (marmeláda)
Napište svůj komentář k receptu

Broskvový džem (marmeláda)

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 41
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Broskvový džem (marmeláda)
Broskvový džem (marmeláda)
Broskvový džem (marmeláda)
Broskvový džem (marmeláda)
Broskvový džem (marmeláda)
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg broskve - oloupané, vypeckované
    • 1
      ks želírovací prostředek Labeta želírfix, úsporný 1:1
    • 1
      kg cukr krupice
    • kyselina citronová dle chuti (nemusí být)

Postup přípravy receptu

1
Džem: oloupané a vypeckované broskve pokrájíme, dáme do hrnce, přisypeme cukr (dle chuti (sladkosti ovoce), nemusí být celý kilogram) s želírfixem a za stálého míchání přivedeme k varu. Krátce povaříme (2 minuty), můžeme přikyselit kyselinou citronovou (já nedávám), posbíráme případnou pěnu, naplníme umyté a suché skleničky, které pevně zavřeme. Sterilujeme při 80°C 10 minut.
2
Marmeláda: děláme stejně jako džem, jen broskve nejdřív pomeleme nebo rozmixujeme, aby v marmeládě nezůstaly kousky ovoce.
3
*Džem (marmeláda) je jemný, voňavý, vhodný do buchet a koláčů, na palačinky, lívance, do jogurtu nebo zakysané smetany...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Višňový džem (marmeláda)

Višňový džem (marmeláda)

Pomerančový džem (marmeláda)

Pomerančový džem (marmeláda)

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jiřka | 27. 8. 2016 15:52

    Měli jsme k obědu palačinky a tak jsme poprvé vyzkoušeli, když nepočítám první ochutnávku při výrobě, co jsme si vyrobily. Jestli bude za rok opět taková úroda, znova jí uděláme.

  • Barbora Krýslová | 18. 8. 2015 09:03

    Je výborná!

  • Hanka | 13. 8. 2015 08:56

    Včera jsem ho ozkoušela a dnes jsme s dětma na snídani ochutnávaly.Je výborný a byla jsem hodně překvapená,jak šly broskve dobře loupat.

  • TheKacabi
    TheKacabi | 14. 8. 2014 14:37

    nedokážu si představit dát tam kilo cukru na kilo ovoce... broskve jsou krásně sladké samy o sobě a ten cukr akorát přehluší chuť broskví... dala jsem 400g na 1kg ovoce, trošku kyseliny citronové a sladké je to tak akorát... a ztuhlo mi to krásně :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání
Ostatní Zavařování a nakládání Červenec Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Broskve Cukr krupice Kyselina citronová Želírovací prostředek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Křehký rebarborový koláč

Křehký rebarborový koláč

Óbr dort - číslice

Óbr dort - číslice

Tvarůžková pomazánka (vařená, jednoduchá)

Tvarůžková pomazánka (vařená,…

Jednoduché piškotové kornoutky

Jednoduché piškotové kornoutky

Špagety z pánve

Špagety z pánve

Kynutý knedlík z mikrovlnky

Kynutý knedlík z mikrovlnky

Raubířovy zapečené těstoviny

Raubířovy zapečené těstoviny

Bylinkové kuřecí řízky na zelenině

Bylinkové kuřecí řízky na zelenině

Lehký vajíčkový salát s jogurtem

Lehký vajíčkový salát s jogurtem

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

140
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
28
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
21
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Ženy.cz Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Blesk.cz Veronica Biasiol přiznala zlomené srdce: Rozchod s Alicí!

Veronica Biasiol přiznala zlomené srdce: Rozchod s Alicí!

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Houby podle horoskopu. Na které dary lesa by se měla zaměřit jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Houby podle horoskopu. Na které dary lesa by se měla zaměřit jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Broskvovo-meruňková marmeláda
Broskvovo-meruňková marmeláda
Broskvový / Meruňkový sirup
Broskvový / Meruňkový sirup
Broskvový dort
Broskvový dort
Broskvový koláč
Broskvový koláč
Broskvový koláč II.
Broskvový koláč II.
Broskvový koláč z listového těsta
Broskvový koláč z listového těsta
  • Recepty.cz
  • Broskvový džem (marmeláda)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact