• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Broskvový dort
Napište svůj komentář k receptu

Broskvový dort

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 18
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Broskvový dort
Broskvový dort
Broskvový dort
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks vejce
    • 50
      g moučkový cukr 75g
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 40
      g hladká mouka
    • 25
      g maizena
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 250
      g tvaroh
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      balíček želatina čirá
    • 500
      g broskvový kompot

Postup přípravy receptu

1
Troubu předhřejeme na 200 °C (plynová stupeň 3-4). Bílky do tuha vyšleháme s 50 g práškového cukru a s 1 vanilkovým cukrem. Po jednom přimícháme žloutky, mouku, maizenu a prášek do pečiva. Zlehka promícháme, do vymazané a vysypané dortové formy nalejeme těsto, zarovnáme a pečeme asi 15 min. Necháme vychladnout. 1/3 brosví nadrobno nakrájíme.
2
Tvaroh do pěny vymícháme s 75 g práškového cukru a přimícháme nakrájené broskve. Šlehačku vyšleháme a postupně přimícháme k tvarohu. Tvarohovou náplň rovnoměrně rozdělíme na piškotové těsto, poskládáme na ni polovinu brosví a zalejeme želatinou, kterou připravíme podle návodu na obalu.
3
Odložíme ztuhnout do chladničky. Před podáváním můžeme ozdobit šlehačkou, plátky mandlí nebo ořechů (mandlemi můžeme oblepit bok dortu).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Broskvový koláč

Broskvový koláč

Broskvový koláč z listového těsta

Broskvový koláč z listového těsta

Broskvový koláč II.

Broskvový koláč II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Olinka995
    Olinka995 | 29. 8. 2014 18:16

    <3 výborné, jen bych příště volila menší vrstvu tvarohu se šlehačkou ... jo a nezapomeňte na ztužovač, jinak to nebude držet. Děkuji za nový recept do mé kuchařky :-) mám radost :-)

  • Terka | 20. 1. 2013 16:42

    Tento dort byl výborný,,, akorát bych příště dala jen polovinu pytlíku želatiny. ;-)

  • Denisa Nováková | 23. 9. 2012 15:50

    Do jak velké formy jste dort dělaly? :-)

  • alča | 5. 8. 2012 12:51

    maizenu taky nechápu. :-)

  • N. | 13. 7. 2012 14:11

    Kukuřičná škrobová moučka, dá se koupit normálně v potravinových řetězcích (např. pod názvem Gustin od Dr. Oetkera) asi za 40 Kč/ 200 g ;)

  • Janča | 2. 7. 2012 19:25

    Co je ta maizena?

  • Delfinna | 23. 5. 2012 16:50

    Teď jsem ho dodělala a zdá se fakt dobrý ale jen poradím: Dávejte pozor abyste ušlehali šlehačku správně a vůbec aby tvarohová směs pevně držela, já jsem to trochu zvorala :) ale jinak výborný.

  • legolend | 11. 5. 2012 15:26

    výborný, už je po něm. :-)

  • Nina | 8. 5. 2012 15:19

    Je výborný :) Byl to můj úplně první dortový pokus a ještě k tomu k narozeninám mamce a vyšel nad má očekávání :) Ke smetaně jsem ještě přidala ztužovač šlehačky, aby vše ve finále lépe drželo a želé vytvořila ze zbylé šťávy z broskvového kompotu a nepřidávala k němu cukr.

  • imagoimagor | 11. 4. 2012 15:27

    Dělala jsem trošku jiný korpus z více mouky a vajec, zbytek byl stejný. Do krému se dá přidat želatinový ztužovač, aby se lépe krájel. Výborný!

  • Aduška | 27. 3. 2012 13:28

    kukuřičná mouka, taky sem to nevěděla ;-)

  • kikinka251
    kikinka251 | 15. 4. 2011 20:45

    Dobré velice

  • hop | 13. 1. 2011 10:19

    maizena je kukuricny skrob

  • kiki | 4. 1. 2011 14:33

    co je to maizena ?? :-\

  • Jarka O. | 10. 9. 2010 16:55

    Ladienko, hezky se Ti povedl ;-)

  • Ladia - | 10. 9. 2010 16:36

    Velmi chutný, rychlý na přípravu, prostě podle našeho gusta.Zaslouží si velikou jedničku!A pro Hanu: ano mouky stačí 40 g + 25 g maizeny. Korpus vyšel báječně.

  • Hana Lambertová | 11. 8. 2008 16:52

    Doopravdy se do těsta dává pouze 40g hladké mouky?? Zdá se mi to podezřele málo..:-(

  • Anonym | 12. 3. 2007 12:18

    Tak zbytek sníte a je to :0)

  • Sarka Honzakova | 12. 3. 2007 08:53

    Neberte to jako rejpani, spis jako deformaci z prace (jsem matikarka) ;-) ...kdyz 1/3 broskvi nakrajime do tvarohu a 1/2 poklademe na ne, co udelam se zbylou 1/6? :-D

  • Zuzana | 25. 10. 2006 09:34

    bol velmi dobrý, s priatelom sa nám zapáčil recept a tak sme sa do toho pustili, nie je to náročné a chutí skvelo.

  • Tereza Jarčušková | 15. 8. 2006 17:16

    Môžete, oboje je škrob. Voľakedy bol pod názvom maizena, preto to často používame zo zvyku, teraz má škrob rôzne názvy aj podľa toho, z čoho je vyrobený.

  • Soňa N | 9. 8. 2006 06:27

    Mohu místo maizeny použít solamyl?

  • Miluška | 31. 7. 2006 13:03

    Dort byl vynikající, použila jsem broskve, ale věřím, že i s jiným ovocem je skvělý. Je rychlý, nenáročný a skvěle chutná.

  • Gábina | 12. 6. 2006 14:51

    Maizena je kukuřičný škrob

  • Anonym | 12. 6. 2006 14:37

    Bohuzel nevim,co je to maizena. Muzete mi poradit?

  • Barbora Polakova | 30. 1. 2006 22:23

    Ten krem bol na mna moc slahackovy,takze kto ma rad slahacku si pochutna...

  • eva nováková | 29. 1. 2006 17:22

    mohu jenom chválit,syn měl narozeniny a chtěla jsem upéct něco nového a dopadlo to báječně. všem moc chutnalo.Až budou jahody tak to tedy bude bašta.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Svačina Pečení Narozeniny Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Broskvový kompot Hladká mouka Maizena Moučkový cukr Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Tvaroh Vanilkový cukr Vejce Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí polévka s masem - dietní

Hovězí polévka s masem - dietní

Grilovaný losos

Grilovaný losos

Guláš v papiňáku

Guláš v papiňáku

Kuřecí stehýnka na medu II.

Kuřecí stehýnka na medu II.

Meruňková marmeláda

Meruňková marmeláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

Vepřový steak s hranolkami

Vepřový steak s hranolkami

Smetanová omáčka s hlívou ústřičnou

Smetanová omáčka s hlívou ústřičnou

Bylinková dýně s balkánským sýrem

Bylinková dýně s balkánským sýrem

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

118
Máslové řízky
Máslové řízky
117
Dýňová tortila
Dýňová tortila
85
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
66
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
55
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Rozlícená Gregorová: Drsná slova na obranu syna! Kdyby byl gay, tak idiotsky by se neoženil!

Rozlícená Gregorová: Drsná slova na obranu syna! Kdyby byl gay, tak idiotsky by se neoženil!

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Broskvové šátečky
Broskvové šátečky
Broskvovo-meruňková marmeláda
Broskvovo-meruňková marmeláda
Broskvový / Meruňkový sirup
Broskvový / Meruňkový sirup
Broskvový džem (marmeláda)
Broskvový džem (marmeláda)
Broskvový koláč
Broskvový koláč
Broskvový koláč II.
Broskvový koláč II.
  • Recepty.cz
  • Broskvový dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact