• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Broskvové (meruňkové) lívance II.
Napište svůj komentář k receptu

Broskvové (meruňkové) lívance II.

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Broskvové (meruňkové) lívance II.
Broskvové (meruňkové) lívance II.
Broskvové (meruňkové) lívance II.
Broskvové (meruňkové) lívance II.
Broskvové (meruňkové) lívance II.
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 1
      ks vejce větší (nebo dvě malé)
    • 500
      ml mléko
    • 2
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr nebo skořicový
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 350
      g polohrubá mouka dle hustoty těsta, cca
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 350
      g meruňky nebo broskve, cca
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

1
Zralé sladké meruňky nebo broskve si pokrájíme na malé kousky.
2
V míse si rozmícháme společně s mlékem oba cukry, vejce, rum a polohrubou mouku s kypřidlem na hladké, středně tuhé, táhnoucí se těsto (tužší než na palačinky). Do připraveného těsta vmícháme meruňky nebo broskve a ihned naběračkou lijeme těsto buď do rozpáleného lívanečníku s olejem nebo do rozpálené pánve s trochou oleje po malých dávkách a smažíme malé placičky. Smažíme z obou stran dozlatova, po osmažení odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk a poté podáváme.
3
Podáváme posypané moučkovým cukrem, přelité meruňkovým či broskvovým sirupem (recept je zde uveden), se šlehačkou, slazenou zakysanou smetanou či jogurtem...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Broskvové (meruňkové) lívance

Broskvové (meruňkové) lívance

Broskvové (meruňkové) muffiny

Broskvové (meruňkové) muffiny

Broskvové řezy s pudinkem

Broskvové řezy s pudinkem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sladká jídla Lívance Nejlepší dezerty Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Moučníky Sladké Z mléka / sýra Bezmasá jídla Z ovoce Dezerty Červen Červenec Srpen Oběd Svačina Večeře Smažení Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hnědý rum Meruňky Mléko Moučkový cukr Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Maďarský paprikový salát

Maďarský paprikový salát

Milionová polévka

Milionová polévka

Trvanlivé sušenky

Trvanlivé sušenky

Brokolicový salát s nivou II.

Brokolicový salát s nivou II.

Rychlovka s gnocchi

Rychlovka s gnocchi

Snadný štrůdl

Snadný štrůdl

Smaženky s mladými cuketami

Smaženky s mladými cuketami

Jednoduché pivní staročeské řízky

Jednoduché pivní staročeské řízky

Vepřová panenka v hořčičné krustě

Vepřová panenka v hořčičné krustě

Doporučujeme

50 minut
Ostré řízky z krkovice

Ostré řízky z krkovice

10 minut
Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

10 minut
Vejmrda

Vejmrda

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
15
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
11
Zapečená cuketa
Zapečená cuketa
11
Arabské kuře
Arabské kuře

Zajímavé články

Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
Houby s octem: 3 vynikající recepty, jak si uchovat hříbky a další poklady z lesa na zimu
Houby s octem: 3 vynikající recepty, jak si…
Velký houbový speciál: Vše, co potřebujete vědět o houbách + nejlepší recepty z hub
Velký houbový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
AHA.cz Bouček o nabídce z politické scény: Z rozhodnutí Libora vám spadne brada

Bouček o nabídce z politické scény: Z rozhodnutí Libora vám spadne brada

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Komu hrozí zranění a koho dožene práce?

Horoskop na další týden: Komu hrozí zranění a koho dožene práce?

Ženy.cz Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Blesk.cz Zemřel DJ Tráva (†60), legenda elektronické taneční hudby

Zemřel DJ Tráva (†60), legenda elektronické taneční hudby

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na říjen: Býci budou muset šetřit, Váhy čekají peněžní ztráty

Velký horoskop financí na říjen: Býci budou muset šetřit, Váhy čekají peněžní ztráty

Další doporučené recepty:

Broskvová limonáda s melounem
Broskvová limonáda s melounem
Broskvová zavařenina s rebarborou
Broskvová zavařenina s rebarborou
Broskvové (meruňkové) lívance
Broskvové (meruňkové) lívance
Broskvové (meruňkové) muffiny
Broskvové (meruňkové) muffiny
Broskvové knedlíky - bez vajec
Broskvové knedlíky - bez vajec
Broskvové kuře na červeném víně v římském hrnci
Broskvové kuře na červeném víně v…
  • Recepty.cz
  • Broskvové (meruňkové) lívance II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact