• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Broskvové kuře na červeném víně v římském hrnci
Napište svůj komentář k receptu

Broskvové kuře na červeném víně v římském hrnci

autor: jariss
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Broskvové kuře na červeném víně v římském hrnci
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • kuřecí maso celé kuře nebo 4 kuřecí stehna
    • 2
      ks cibule
    • 8
      ks broskve 6-8
    • 1
      lžíce drcený kmín čerstvě drcený
    • 3
      ks snítka tymiánu 2-3
    • 1,50
      dl červené víno až 1,5 dl
    • 6
      plátek tvrdý sýr
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Římský hrnec necháme namočit dle návodu. Dno hrnce poklademe cibulí, kterou jsme pokrájeli na půlkolečka. Na vrstvu cibule vyložíme broskve, které jsme řádně omyli a pokrájeli také na půlkolečka. Pod vrstvu kuřecího masa vložíme snítky tymiánu. Kuřecí maso omyjeme, osušíme a naporcujeme. Klademe na vrstvu cibule a broskví. V následujícím kroku solíme, pepříme a kmínujeme. Takto připravený pokrm zalijeme červeným vínem, pouze po broskve.
2
Vložíme do trouby a pečeme asi 45-50 minut při teplotě asi 220 °C. Po této době poklademe jednotlivé porce masa sýrem a zapečeme asi 20 minut již odkryté.
3
Po dopečení lze jednotlivé porce masa vyjmout a šťávu z broskvemi a cibulí rozmixovat (já to ale nedělám).
4
Podáváme z těstovinami, bramborem na různé způsoby, nebo rýží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře na cibuli v římském hrnci

Kuře na cibuli v římském hrnci

Kuře v rýži a v římském hrnci

Kuře v rýži a v římském hrnci

Vepřové závitky v římském hrnci

Vepřové závitky v římském hrnci

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jaroslav Pelcman | 3. 11. 2009 10:27

    Emo : nevím, kdo má, nebo nemá pravdu. V Římském hrnci povětšinou peču na teplotu 220°C a hrnec slouží bez známek deformace už několik let. Dle mého názoru je důležité řádné namočení hrnce, než teplota při které se pokrm peče.

  • ema kessnerová | 28. 9. 2009 17:49

    Autor píše, že peče na 220 °C, p. Stachová dokonce ještě na vyšší teplotu, a přitom v návodu na použití římského hrnce je nejvyšší povolená teplota 200°C. Tak kdo má pravdu? Výrobce?!

  • Anthony Kareem | 12. 9. 2007 18:32

    http://fb0242dc73b6b951fbbd4fed8cacc020-t.fflpbg.org <a href="http://fb0242dc73b6b951fbbd4fed8cacc020-h.fflpbg.org">fb0242dc73b6b951fbbd4fed8cacc020</a> [url]http://fb0242dc73b6b951fbbd4fed8cacc020-b1.fflpbg.org[/url] [url=http://fb0242dc73b6b951fbbd4fed8cacc020-b2.fflpbg.org]fb0242dc73b6b951fbbd4fed8cacc020[/url] [u]http://fb0242dc73b6b951fbbd4fed8cacc020-b3.fflpbg.org[/u] 771741281ca914d1c8c7feeb20b7f8c3

  • Arjun Clyde | 12. 9. 2007 18:32

    http://75fb7fd2d9867501eae70b67dcdbc3ea-t.fflpbg.org <a href="http://75fb7fd2d9867501eae70b67dcdbc3ea-h.fflpbg.org">75fb7fd2d9867501eae70b67dcdbc3ea</a> [url]http://75fb7fd2d9867501eae70b67dcdbc3ea-b1.fflpbg.org[/url] [url=http://75fb7fd2d9867501eae70b67dcdbc3ea-b2.fflpbg.org]75fb7fd2d9867501eae70b67dcdbc3ea[/url] [u]http://75fb7fd2d9867501eae70b67dcdbc3ea-b3.fflpbg.org[/u] 771741281ca914d1c8c7feeb20b7f8c3

  • Camron Shane | 12. 9. 2007 18:32

    http://7018a2893bfcb211171b871d13eac88b-t.fflpbg.org <a href="http://7018a2893bfcb211171b871d13eac88b-h.fflpbg.org">7018a2893bfcb211171b871d13eac88b</a> [url]http://7018a2893bfcb211171b871d13eac88b-b1.fflpbg.org[/url] [url=http://7018a2893bfcb211171b871d13eac88b-b2.fflpbg.org]7018a2893bfcb211171b871d13eac88b[/url] [u]http://7018a2893bfcb211171b871d13eac88b-b3.fflpbg.org[/u] 771741281ca914d1c8c7feeb20b7f8c3

  • Devonte Jovani | 12. 9. 2007 18:32

    http://1f5650e0acd060b3824d8fb6dcba37b8-t.fflpbg.org <a href="http://1f5650e0acd060b3824d8fb6dcba37b8-h.fflpbg.org">1f5650e0acd060b3824d8fb6dcba37b8</a> [url]http://1f5650e0acd060b3824d8fb6dcba37b8-b1.fflpbg.org[/url] [url=http://1f5650e0acd060b3824d8fb6dcba37b8-b2.fflpbg.org]1f5650e0acd060b3824d8fb6dcba37b8[/url] [u]http://1f5650e0acd060b3824d8fb6dcba37b8-b3.fflpbg.org[/u] 771741281ca914d1c8c7feeb20b7f8c3

  • Gabriela Bečvová | 7. 11. 2006 12:11

    Vyzkoušela jsem recept i s kompotovanými meruňkami a výsledek byl také velmi dobrý.

  • Jaroslav Pelcman | 2. 11. 2006 12:33

    Vladimíro, tak to mě opravdu mrzí. Nebylo potom lepší naběračkou část přebívajicí tekutiny odebrat, než to nechat takhle dusit? Tekutinu pustily jak broskve, tak i cibule. A nezkoušela jste nakonec ten sos rozmixovat? Tím by možná odpadlo zahušťování?

  • Vladimíra | 2. 11. 2006 11:02

    Nepovedlo se. Vařila jsem pro více lidí, zalila jsem moc vínem. Kompotové broskve jsem myslela, že utvoří výborný sos, vůbec se kupodivu nehly, ač byly kompotované, někde se z něčeho uvolnilo moc vody, pekla jsem a pekla, čekala, kdy se to odpaří, nakonec jsem musela zahustit instantní jiškou.Asi jsem zalila moc vínem, ač bylo jen po výšku broskví. Měla jsem si nalít 2 dcl, to pak vařím výborně, pak by zbylo méně do toho pekáče.

  • Anonym | 28. 10. 2006 14:10

    Recept vypadá zajímavě, určitě zkusím, možná spíš z prsíček, při troše podlití by to snad mělo jít i v normálním kastrolu.

  • Jaroslav Pelcman | 26. 10. 2006 07:05

    Římský hrnec je nádoba tvaru klasického nebo podobného tvaru plechovému pekáči. Je vyrobena z neglazované keramiky, některé typy jsou glazovány uvnitř. Tedy vlastně jen z hlíny. Hlína ale musí mít schopnost nasáknout vodu. Hrnec má vždy samostatné dno a víko, které by do sebe měly zapadat. Římský hrnec je vhodný pro všechny, kteří trpí žlučníkovým onemocněním, jsou na redukčních dietách nebo jen snaží žít zdravě.

  • bflmpsvz | 25. 10. 2006 22:47

    Všichni chválíte recept.Již nerada vařím a většinou rychle a znechuceně vhazuji do trouby, kdyby mohlo, tak by kuře protestovalo.Proto především chválím pana Jaroslava, ač je rodu mužského, s jakým zaujetím hovoří o přípravě pokrmu! Dávám jedničku receptu, ale i kuchaři!

  • Anina | 25. 10. 2006 18:41

    Vubec nevím co je to Římský hrnec ??? A jáká, případně je jeho výhoda ???

  • Božena Stachová | 25. 10. 2006 11:54

    Vynikající. Potřebovala bych více receptu, které se dají takhle snadno v římském hrnci připravit. A kůrčička na všem je křupavá , když hrnec necháme 30 min. bez poklice, při ještě vyšší teplotě a to mám vyzkoušené na všem co jsem dopodud v římském hrnci připravovala.

  • Ivana Samcová | 23. 10. 2006 19:00

    Do receptu jsem dávala kompotované broskve, jak psal pan Jaroslav, nechala jsem je trošku okapat. Nepřišlo mi to sladké. V hotovém pokrmu byly dost rozdušené, nebyly ani moc vidět, ale chuť je vynikající.

  • Jaroslav Pelcman | 23. 10. 2006 14:27

    Já si myslím, že kompotované broskve vůbec nevadí. Jen bych řekl, že jsou více nataženy šťávou, než čerstvé. Proto doporučuji nechat v cedníku okapat.

  • Katka | 23. 10. 2006 09:42

    A mozem pouzit aj kompotovane broskyne? Nie su na to moc sladke?

  • Ivana Samcová | 17. 10. 2006 20:18

    Jen jsem chtěla připsat, že po rozležení druhý den bylo kuře a sosík naprosto skvělý! Takhle dobrý jídlo jsem už dlouho nejedla. Prostě mňam, mňam.

  • Jaroslav Pelcman | 17. 10. 2006 06:27

    Děvčata, kůžička se opravdu tváří jako by byla vařená. Proto ten hrnec na 20 minut okrývám. Tím zapeču nejen sýr, ale udělám i trochu křupavou kůžičku. Za zkoušku by možná stálo dát méně vína, ale tím zase ztratíte tu suprovou chuť.Hano, pokud Váše rodina nemá v lásce do jídla ovoce, tak bych zkusil tento pokrm po dopečení rozmixovat a naservírovat. Jak se říká "Co oko vevidí ....."

  • Hana Rožníčková | 15. 10. 2006 18:47

    Ivano, také experimentuji s římským hrncem, ale mě se nezdá, že by ta kůže byla vařená. Je pravda, že není jako když je kuře ugrilované, ale nám chutná. Já používám koření Pečené kuře od Kotanyi a peču při 220°C.Tohle jídlo určitě vyzkouším, ale nevím co tomu bude říkat rodina / tomu ovoci /.

  • Ivana Samcová | 15. 10. 2006 17:39

    Jednoduchá příprava, výborná chuť. Dala jsem kompotované broskve a k plátkům tvrdého sýra jsem přidala i nivu. Všem chutnalo.V římském hrnci připravuji jídla ráda, jen nevím, co si počít s kůží na kuřeti, vypadá skoro jak vařená. Já bych ji nejraději sundala, ale o tom ostatní nechtějí ani slyšet, ale chtějí ji křupavou. Nevíte, co s tím?

  • Anonym | 29. 8. 2006 13:25

    Myslim, ze tohle muze byt moooc dobre:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Broskve Červené víno Cibule Drcený kmín Kuřecí maso Pepř mletý Snítka tymiánu Sůl Tvrdý sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněná bageta

Plněná bageta

Honzovy buchty

Honzovy buchty

Mleté maso s kysaným zelím

Mleté maso s kysaným zelím

Univerzální dortový korpus

Univerzální dortový korpus

Americké hovězí

Americké hovězí

Étonnant jablkový koláč

Étonnant jablkový koláč

Treska na gril

Treska na gril

Adžika - zeleninová pasta

Adžika - zeleninová pasta

Čokoládové řezy se zakysanou smetanou

Čokoládové řezy se zakysanou smetanou

Doporučujeme

15 minut
15minutová česnečka

15minutová česnečka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

90 minut
Perníčky

Perníčky

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

42
Špagety zapečené se sýrem
Špagety zapečené se sýrem
26
Australská čokoládová buchta z červené řepy
Australská čokoládová…
21
Mrkvovo-cuketové placičky
Mrkvovo-cuketové placičky
20
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát
18
Zelný salát se zeleninou
Zelný salát se zeleninou

Zajímavé články

Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta, náplně i polevy
Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta,…
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití, které potěší i jako dárek
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití,…
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta, polevy a spousta rad a tipů, aby se vám vánoční perníčky povedly
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta,…
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
AHA.cz Račte vstoupit! Gregorová opět nezklamala

Račte vstoupit! Gregorová opět nezklamala

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Žhavé modely z premiéry Bachelor: Smyslné róby, hluboké výstřihy i sexy detaily

Žhavé modely z premiéry Bachelor: Smyslné róby, hluboké výstřihy i sexy detaily

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Eliška Kaplický zrekonstruovala »Havlovu« vilu:  60 milionů a dva roky práce

Eliška Kaplický zrekonstruovala »Havlovu« vilu: 60 milionů a dva roky práce

SportRevue.cz 15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Další doporučené recepty:

Broskvové (meruňkové) lívance II.
Broskvové (meruňkové) lívance II.
Broskvové (meruňkové) muffiny
Broskvové (meruňkové) muffiny
Broskvové knedlíky - bez vajec
Broskvové knedlíky - bez vajec
Broskvové řezy
Broskvové řezy
Broskvové řezy II.
Broskvové řezy II.
Broskvové řezy s drobenkou a čokoládou
Broskvové řezy s drobenkou a čokoládou
  • Recepty.cz
  • Broskvové kuře na červeném víně v římském hrnci
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact