• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Broskvová / Meruňková marmeláda (džem) s rumem
Napište svůj komentář k receptu

Broskvová / Meruňková marmeláda (džem) s rumem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 70
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Broskvová / Meruňková marmeláda (džem) s rumem
Broskvová / Meruňková marmeláda (džem) s rumem
Broskvová / Meruňková marmeláda (džem) s rumem
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 8
      lžíce hnědý rum
    • kyselina citronová dle chuti - nemusí být
    • 0,50
      kg meruňky zralé, očištěné, vypeckované
    • 1
      kg broskve zralé, očištěné, vypeckované
    • 800
      g cukr krupice dle sladkosti ovoce, cca

Postup přípravy receptu

1
Marmeládu připravíme buď čistě z meruněk nebo z broskví a nebo ji namícháme tak, jak je uvedeno v rozpisu ingrediencí.
2
Pokrájené zralé ovoce dáme do hrnce, zasypeme cukrem, promícháme a necháme cca 15 minut odstát. Až ovoce pustí šťávu dáme hrnec na kamna a ovoce přivedeme za častého promíchání k varu. Poté vaříme zvolna do úplného změknutí ovoce. Pokud chceme, můžeme ovoce propasírovat přes cedník a mít hladkou marmeládu. Nebo ovoce ponecháme s malými kousky a budeme mít džem. Po uvaření do hrnce lijeme rum, hezky pomalu, lžíci za lžící, jelikož po každém přidání rumu nám ovoce v hrnci vzkypí a zabublá. Tak opatrně! Po nepatrném provaření lijeme horkou marmeládu (džem) do čistých, suchých skleniček, které pevně uzavřeme a sterilujeme cca 8 minut (není nutné, stačí otočit dnem vzhůru, zakrýt ručníkem a nechat tak částečně vychladnout a pak otočit zpět).
3
Uchováváme v temnu a suchu (sklep, komora).
4
Pokud jsme navyklí sterilovat s přípravkem na sterilování (gelfix,želírfix...), můžeme ho klidně přidat a vařit tak, jak jsme zvyklí. Pokud do marmelád a džemů přidáváme kyselinu citronovou, platí totéž.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda

Meruňková marmeláda

Broskvovo-meruňková marmeláda

Broskvovo-meruňková marmeláda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Meruňková
Pokrmy Zdravě i chutně Ostatní Ovoce Zavařování a nakládání Z ovoce Červenec Srpen Snídaně Svačina Večeře Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Broskve Cukr krupice Hnědý rum Kyselina citronová Meruňky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krupicové flameri

Krupicové flameri

Kuřecí prsíčka po provensálsku

Kuřecí prsíčka po provensálsku

Kynuté těsto - základní recept

Kynuté těsto - základní recept

Kuřecí křidélka - ideální na párty

Kuřecí křidélka - ideální na párty

Rychlé chilli fazole

Rychlé chilli fazole

Banánový dort s kakaovou šlehačkou

Banánový dort s kakaovou šlehačkou

Míchaná vejce (nejen) s romadůrem nebo tvarůžky

Míchaná vejce (nejen) s romadůrem…

"Piña Colada" ananasovo-kokosové řezy (dort)

"Piña Colada" ananasovo-kokosové řezy…

Dvouvrstvý koláč z jednoho těsta, co se rozdělí na dvě vrstvy sám

Dvouvrstvý koláč z jednoho těsta, co…

Doporučujeme

30 minut
Treska s gratinovanou brokolicí a mandlemi

Treska s gratinovanou brokolicí a…

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

15
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
13
Odpalované větrníčky s vanilkovou nápní
Odpalované větrníčky s…
10
Chřestový salát s vejcem
Chřestový salát s vejcem
9
Masové kuličky v omáčce z Ikea
Masové kuličky v omáčce…
9
Fazole (nejen) se slaninou
Fazole (nejen) se…

Zajímavé články

Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené linecké, pracny, rohlíčky, ořechy i vosí hnízda
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené…
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky do papírového sáčku
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky…
Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte linecké, pracny nebo sádlovky
Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte…
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho milují a nemusíte ho slepovat ani zdobit!
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho…
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky těmto trikům budou při pečení krásně držet tvar
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky…
AHA.cz Neskutečná proměna! Koktová šla s pravdou ven

Neskutečná proměna! Koktová šla s pravdou ven

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Ženy.cz Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo  moderní výmluva pro sobectví?

Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo moderní výmluva pro sobectví?

Blesk.cz Nejtěžší vysílání v životě! Říbal popsal, jak oznamoval v éteru smrt Hezuckého (†55)

Nejtěžší vysílání v životě! Říbal popsal, jak oznamoval v éteru smrt Hezuckého (†55)

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Další doporučené recepty:

Brokolicový salát s nivou II.
Brokolicový salát s nivou II.
Brokolicový salát s tuňákem
Brokolicový salát s tuňákem
Brokolicový toast se ztraceným vejcem
Brokolicový toast se ztraceným vejcem
Broskvová bublanina / koláč (nejen z remosky)
Broskvová bublanina / koláč (nejen z…
Broskvová limonáda s melounem
Broskvová limonáda s melounem
Broskvová zavařenina s rebarborou
Broskvová zavařenina s rebarborou
  • Recepty.cz
  • Broskvová / Meruňková marmeláda (džem) s rumem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact