• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Broskvová / Meruňková marmeláda (džem) s rumem
Napište svůj komentář k receptu

Broskvová / Meruňková marmeláda (džem) s rumem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 70
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Broskvová / Meruňková marmeláda (džem) s rumem
Broskvová / Meruňková marmeláda (džem) s rumem
Broskvová / Meruňková marmeláda (džem) s rumem
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 8
      lžíce hnědý rum
    • kyselina citronová dle chuti - nemusí být
    • 0,50
      kg meruňky zralé, očištěné, vypeckované
    • 1
      kg broskve zralé, očištěné, vypeckované
    • 800
      g cukr krupice dle sladkosti ovoce, cca

Postup přípravy receptu

1
Marmeládu připravíme buď čistě z meruněk nebo z broskví a nebo ji namícháme tak, jak je uvedeno v rozpisu ingrediencí.
2
Pokrájené zralé ovoce dáme do hrnce, zasypeme cukrem, promícháme a necháme cca 15 minut odstát. Až ovoce pustí šťávu dáme hrnec na kamna a ovoce přivedeme za častého promíchání k varu. Poté vaříme zvolna do úplného změknutí ovoce. Pokud chceme, můžeme ovoce propasírovat přes cedník a mít hladkou marmeládu. Nebo ovoce ponecháme s malými kousky a budeme mít džem. Po uvaření do hrnce lijeme rum, hezky pomalu, lžíci za lžící, jelikož po každém přidání rumu nám ovoce v hrnci vzkypí a zabublá. Tak opatrně! Po nepatrném provaření lijeme horkou marmeládu (džem) do čistých, suchých skleniček, které pevně uzavřeme a sterilujeme cca 8 minut (není nutné, stačí otočit dnem vzhůru, zakrýt ručníkem a nechat tak částečně vychladnout a pak otočit zpět).
3
Uchováváme v temnu a suchu (sklep, komora).
4
Pokud jsme navyklí sterilovat s přípravkem na sterilování (gelfix,želírfix...), můžeme ho klidně přidat a vařit tak, jak jsme zvyklí. Pokud do marmelád a džemů přidáváme kyselinu citronovou, platí totéž.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda

Meruňková marmeláda

Broskvovo-meruňková marmeláda

Broskvovo-meruňková marmeláda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Meruňková
Pokrmy Zdravě i chutně Ostatní Ovoce Zavařování a nakládání Z ovoce Červenec Srpen Snídaně Svačina Večeře Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Broskve Cukr krupice Hnědý rum Kyselina citronová Meruňky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelenina v pánvi

Zelenina v pánvi

Plněné langoše

Plněné langoše

Dresing hami mňami

Dresing hami mňami

Dort s ovocem a želatinou

Dort s ovocem a želatinou

Vepřový králík pečený na bylinkách

Vepřový králík pečený na bylinkách

Jablečné muffiny s tvarohem

Jablečné muffiny s tvarohem

Treska v krustě

Treska v krustě

Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka

Svíčková na smetaně podle Richarda…

Šťouchané brambory s uzeným sýrem

Šťouchané brambory s uzeným sýrem

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

40
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Klasické lečo
Klasické lečo
20
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
20
Broskvový džem (marmeláda)
Broskvový džem …
20
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Hana Vagnerová: Bez terapií ani ránu

Hana Vagnerová: Bez terapií ani ránu

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Brokolicový salát s nivou II.
Brokolicový salát s nivou II.
Brokolicový salát s tuňákem
Brokolicový salát s tuňákem
Brokolicový toast se ztraceným vejcem
Brokolicový toast se ztraceným vejcem
Broskvová bublanina / koláč (nejen z remosky)
Broskvová bublanina / koláč (nejen z…
Broskvová limonáda s melounem
Broskvová limonáda s melounem
Broskvová zavařenina s rebarborou
Broskvová zavařenina s rebarborou
  • Recepty.cz
  • Broskvová / Meruňková marmeláda (džem) s rumem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact