• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Brokolicové placičky
Napište svůj komentář k receptu

Brokolicové placičky

autor: Jana z Vysočiny
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 16
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brokolicové placičky
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 800
      g brokolice
    • 1
      ks cibule střední
    • 2
      lžíce máslo
    • 4
      ks vejce
    • 60
      g sýr
    • 5
      lžíce hladká mouka
    • sůl
    • tuk na smažení

Postup přípravy receptu

1
Brokolici uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Nasekáme ji najemno, včetně košťálů, které nejdříve oloupáme. Zpěníme cibuli na másle, přidáme brokolici, rozšlehané žloutky, strouhaný sýr, mouku sůl a rozmícháme. Nakonec vmícháme sníh. Lžící klademe kopečky do rozpáleného tuku a tvarujeme malé placičky. Osmažíme po obou stranách. Podáváme s brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brokolicové placičky za syrova

Brokolicové placičky za syrova

Brokolicové placičky (nejen) se sýrem

Brokolicové placičky (nejen) se sýrem

Brokolicové karbanátky

Brokolicové karbanátky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ladia - | 31. 5. 2010 10:09

    Ferda Šiška si musí mnout ruce, když tu jeho úchvatné komentáře vydrží tak dlouho... Ale když máme tu svobodu slova...

  • ladka stafl | 30. 5. 2010 18:33

    a jej inteligent z Horní Dolní se probudil... no nazdar :-((( hurááá no ....

  • Pája S | 29. 5. 2010 23:07

    Šiško,nech se vyšetřit!!!

  • Ferda Šiška | 29. 5. 2010 20:26

    tuhle jsem chytl bažanta v lese vymrdal mu výtrusník a pak ho sežral zaživa ! To vám je lahůdka kam se sere koroptev zesraná jelenem

  • Anonym | 29. 5. 2010 16:37

    Ferda Šiška nejsi, Ferda Šiška by takový blijanec nevyblil.

  • Ferda Šiška | 29. 5. 2010 14:34

    No chybí tam chcanky z koroptve a mrdka z krtka. pak to má lepší chut

  • Ivana Šlapáková | 29. 5. 2010 14:06

    Dobré, kdo nemusí moc maso a není zrovna chuť na sladké, tak si pošušňá. JJ, jde to dělat i z kapusty. Za l.

  • marie nezlakova | 15. 5. 2009 07:43

    Moc dobré s česnekem i bez něj.Každý si přišel na své.Dávám 1.

  • ŠÁRKA STUDNAŘOVÁ | 25. 2. 2009 14:55

    Přidala jsem česnek, a místo soli trochu vegety. Naprostá bomba, všem moc chutnalo. Mohu jen doporučit.

  • maru hlinková | 3. 2. 2009 19:44

    Moc dobré, přidala jsem tu strouhanku i česnek, vynikající.

  • Irena | 31. 1. 2008 12:31

    Celé rodince to moc chutnalo. Nemá to chybu. Dávaám za 1.

  • Markéta Hrdinová | 18. 9. 2007 14:45

    Opravdu móóóc dobré.

  • Renáta | 31. 3. 2007 22:40

    Je to fakt mňamka!!!!Přidala jsem tam trošku česneku, je to fakt výborné. Jsou křehoučké a nadýchané. Vřele doporučuji :)

  • Markéta von Stangels | 2. 3. 2007 14:15

    Musím říct, že opravdu dobré, ale neumím si to představit bez česneku....pozor i synátorovi to chutnalo a to je co říct!!!

  • Romana Niklová | 25. 1. 2007 08:48

    Jsou výborné za tepla i za studena na svačinku, přidávám do těsta i česnek a trochu více strouhanky, jsou lepší, tuhší.Tvaruji malé placičky. Je to velice zdravý recept, dělávám ho často, chutná nám i s bramborovou kaší.Ale nevíce chutná za studena do ruky našemu 2,5 letému synovi. Smažím na titanové pánvi skoro bez tuku.

  • Hermína Korousová | 19. 12. 2006 15:16

    Bylo to moc dobré, i manžel si pochutnal. Jsou výborné i studené. Přidala jsem do nich bazalku, česnek, strouhanku a s cibulí jsem orestovala nastrouhanou mrkev. Mňamka!!!

  • Anonym | 30. 10. 2006 02:30

    Dělám něco podobného z kapusty, jen místo sýra lžíci krupice. Díky za tip, zkusím.

  • Karolína | 10. 6. 2006 13:35

    S česnekem výborný, doporučuju přidat bazalku a taky hrst strouhanky - je to křupavější. A zbytečný je dělat ten sníh. Normálně to smíchejte s "rozkvedlaným" vejcem. Je to úplně stejný. A každopádně je to fakt výborný! Pokud se to při smažení trhá, obalte to (jen tak trochu) v mouce. Placky doporučuju dělat opravdu tenké (jinak hrozí, že budou uvnitř syrové). Ale zdravý to každopádně není, Jolano.

  • Zuzana Mašová | 24. 4. 2006 13:27

    Naprosto výborné, připomínalo mi to mé oblíbené bramboráky a to tam ani nebyl česnek, příště vyzkouším s ním...

  • OLCA | 1. 4. 2006 17:37

    Tak musim ohodnotit za 1* ,bylo to opravdu vyborne a hlavne pekne nadychane a krupave.jen jsem pridala kvetak a 3strouzky cesneku a byla to basta.Jsem zavisla na receptech z internetu ,ziju v mexicu a tady to jidlo -zadna slava!!!Mymu pritelovi taky chutnalo. diky

  • Jana Tichá | 2. 2. 2006 12:39

    Lucie, přesně tak. Tu osmaženou cibulku přidáte k ostatním surovinám v míse.

  • Lucie Krásová | 1. 2. 2006 22:02

    Paní Tichá, jen jsem si chtěla upřesnit. Po zpěnění cibulky na másle vmícháváme suroviny již NE za tepla (na plynu)? Jinak jsem placičky dnes zkoušela, přidala jsem trošku květáku a jeden stroužek česneku a byly výborné, chutnaly i našemu 18 měs.Filípkovi. Děkuji za inspiraci.

  • gabcun | 3. 12. 2005 16:08

    Prave jsem je dodelala,jsou vyborne,zusim k tomu udelat rybu-lososa,jak bude manzelovi chutnat?

  • Jolana | 14. 11. 2005 17:52

    Tento recept děláme často-je velmi zdravý. Občas přidám ještě nasekaná sušená rajčata, která tomu dodají zvláštní barvu i chuť a talíř doplním dressingem připraveným z jogurtu, jablečného octa a bazalky. Dobrou chuť :)

  • Anonym | 12. 11. 2005 21:41

    Tento recept je vynikající, moc děkuji autorce.Dávám za 1. Do těstíčka ještě přidávám trochu koření Gyros (výborně se hodí do všech zeleninových jídel).Mirka

  • Veronika H. | 19. 9. 2005 13:28

    Chutove moc dobre.Jen testo se mi pri smazeni trochu trhalo ale to bude spise nezkusenosti kuchare:O).Budu urcite delat znovu a lepe!Uz vim jak na to:o))...V.

  • marcela slamdeckova | 18. 7. 2005 20:49

    Placicky jsem dnes vyzkousela a i kdyz mam brokolici rada,tak to mi to moc nejelo.Kvetakove pl.mame doma radsi..

  • Dahiba | 18. 5. 2005 09:16

    Smícháš všechny suroviny dle popisu, máš z nich těstíčko a z něj smažíš placičky :o)

  • Roman | 18. 5. 2005 06:41

    Podle popisu se udělá nejdříve omeleta a pak se z ní dělají placičky?

  • Dahiba | 17. 5. 2005 08:03

    Včera jsem placičky udělala, jsou výborné, já přidala ještě 3 stroužky česneku, takových repceptů víc a dávám za 1.

  • Jana | 16. 5. 2005 16:16

    Já takové placičky dělám z květáku a jsou dobré. Ale určitě udělám i brokolicové.

  • Alena | 16. 5. 2005 14:50

    Možná by šla stejná úprava s květákem a nebo půl na půl ? nemusí to být špatné...

  • Jana Tichá | 16. 5. 2005 13:44

    Dají se jíst klidně i za studena - ale spíš nezbydou:-) Já jich dělám víc a děti je jedí tak samotné, bez brambor.

  • Dahiba | 16. 5. 2005 13:40

    Vypadá to dobře, jestli i stejně chutná :o))) Jsou placičky jedlé i za studena?????

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Smažení Vaření Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brokolice Cibule Hladká mouka Máslo Sůl Sýr Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Osvěžující jogurtový koláč

Osvěžující jogurtový koláč

Mexická polévka - Sopa de Tortilla

Mexická polévka - Sopa de Tortilla

Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Broskvové řezy II.

Broskvové řezy II.

Kakaové sušenky z ovesných vloček

Kakaové sušenky z ovesných vloček

Zdravý chléb do formy

Zdravý chléb do formy

Lilkový tatarák

Lilkový tatarák

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Krémová polévka z řapíkatého celeru

Krémová polévka z řapíkatého celeru

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

39
Bleskové kuře na paprice
Bleskové kuře na paprice
30
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
28
Domácí lučina
Domácí lučina
27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Knedlíky s dušenými jablíčky / hruškami
Knedlíky s dušenými…

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz David Beckham a jeho rodinná idylka v Saint Tropez: Tyhle děti ho neodepsaly!

David Beckham a jeho rodinná idylka v Saint Tropez: Tyhle děti ho neodepsaly!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

  • Recepty.cz
  • Brokolicové placičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact