• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Brokolice zapečená s drůbežím masem a cuketou
Napište svůj komentář k receptu

Brokolice zapečená s drůbežím masem a cuketou

autor: caspar
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 10
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brokolice zapečená s drůbežím masem a cuketou
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks brokolice
    • 2
      ks kuřecí maso kuřecí prsa
    • 1
      ks cuketa větší
    • 1
      ks cibule
    • 4
      stroužek česnek
    • 100
      g sýr niva
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks smetana na vaření
    • sůl
    • pepř mletý
    • paprika
    • muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

1
Brokolici necháme chvíli spařit a rozebereme na růžičky, cuketu pokrájíme na kousky, kuřecí prsa nakrájíme na drobné kostičky (posolíme). Na pánvi orestujeme cibuli společeně s česnekem nakrájeným na plátky, přidáme maso a osmahneme. Zapékací misku vysypeme strouhankou. Na dno dáme cuketu, posolíme, opepříme, posypeme paprikou. Na cuketu rozložíme polovinu brokolice, zasypeme orestovanou směsí masa, posypeme polovinou nastrouhané nivy. Další vrstva je opět cuketa a poslední vrstvou brokolice. Vše dáme do trouby asi na 10 minut. Poté zalijeme smetanou s vejci solí, pepřem, muškátovým oříškem. Povrch posypeme zbylou nivou. Pečeme cca 30 minut. Vím, že receptů na zapečenou brokolici je zde spousta, ale většina je s uzeninou. Drůbeží maso dodá jinou chuť, kterou ocenila celá naše rodina.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brokolice alá brokolice

Brokolice alá brokolice

Zapečená brokolice

Zapečená brokolice

Zapečená brokolice se žampiony

Zapečená brokolice se žampiony

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • M. | 23. 8. 2015 14:36

    Pekla jsem dle návodu 40 min a na 200° - jak je již uvedeno v komentáři níže, po půl hodině je zapékací mísa plná vody. Odebírala jsem vodu naběračkou a nechala péct nad uvedený čas v domnění, že se voda vypeče. Po 1 h a 10 min pečení jsem to vzdala. Příště zkusím péct spíše kratší čas (třeba jen 20 min), pouze do změknutí cukety, aby nestihla pustit tolik vody. :-\

  • Radim | 9. 2. 2014 16:12

    Pro nás začátečníky, by bylo fajn uvést kolik že to má být té smetany (200? 250? nebo více ml?). A 30min. pečení opravdu stačí? Já pekl při 230°C a po půl hodině obsah zapékací misky plaval ve vodě, asi uvolněné z cukety :-(. Po další půlhodině už bylo možné mluvit o zapečeném jídle.

  • Mimi | 11. 2. 2013 13:23

    Tak to si dneska udělám :-)

  • Lenka Pflegerová | 1. 2. 2010 10:31

    Souhlasím, že je lepší kuřecí maso než uzenina. Určitě to zkusím. Místo cukety nemusí být špatný i lilek.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Vaření Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brokolice Česnek Cibule Cuketa Kuřecí maso Muškátový oříšek Paprika Pepř mletý Smetana na vaření Sůl Sýr Niva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Těstovinový salát s lososem

Těstovinový salát s lososem

Drožďová pomazánka - úplně jinak

Drožďová pomazánka - úplně jinak

Kotlety (řízky) v alobalu

Kotlety (řízky) v alobalu

Ovocný koláč z podmáslí

Ovocný koláč z podmáslí

Tvarohový dort se strouhanou čokoládou

Tvarohový dort se strouhanou čokoládou

Nakládaný pivní Hermelín

Nakládaný pivní Hermelín

Thajská kuřecí polévka

Thajská kuřecí polévka

Kuřecí kari s mangem a rýží

Kuřecí kari s mangem a rýží

Cibulová polévka podle Marušky

Cibulová polévka podle Marušky

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

82
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
79
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
45
Cukrové motánky - cukroví pro všední den
Cukrové motánky -…
35
Klasické lečo
Klasické lečo
31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Brokolice zapečená s drůbežím masem a cuketou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact