• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený
Napište svůj komentář k receptu

Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 49
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený
Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený
Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený
Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený
Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený
Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený
Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený
Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 800
      g květák - předvařený
    • 500
      g mleté maso
    • 2
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks červená paprika
    • 80
      g mrkev - hrubě
    • 80
      g celer - hrubě nastrouhaný
    • 80
      g rajský protlak
    • olej
    • 3
      ks vejce
    • 300
      g rajčata
    • sůl
    • 2
      lžička italské koření , nebo bazalka, oregano...
    • sýr - není nutný

Postup přípravy receptu

1
Růžičky květáku nebo brokolice krátce povaříme v osolené vodě, scedíme, necháme okapat, pokrájíme nahrubo.
2
Na oleji ve větším hrnci necháme zesklovatět cibuli, přidáme mleté maso a restujeme do vypaření tekutiny. Pak přidáme k masu krátce orestovat nastrouhanou mrkev, celer, česnek i protlak. Přidáme pokrájená masitá rajčata a papriku, okořeníme a osolíme dle chuti. Vše promícháme a krátce podusíme. K masu vmícháme květák a necháme směs trochu zchladnout, jelikož potřebujeme vmíchat do směsi vejce, která by se nám ve vařící směsi ihned srazila a my je potřebujeme jako pojivo při zapékání.
3
Pekáč nebo zapékací mísu vymažeme máslem nebo olejem, směs do něj přendáme, uhladíme a přiklopené zapečeme v předehřáté troubě 20 minut, pak odklopíme a zapečeme ještě cca 15 minut. Ke konci pečení můžeme posypat sýrem, který necháme rozehřát a zrůžovět.
4
Podáváme s bramborovou nebo těstovinovou přílohou, s čerstvou zeleninou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cizrna na italský způsob

Cizrna na italský způsob

Cizrna na italský způsob II.

Cizrna na italský způsob II.

Cizrna na italský způsob III.

Cizrna na italský způsob III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jitka | 20. 8. 2016 15:15

    Prima recept. Díky ;)

  • Pitipa | 1. 2. 2016 21:16

    Luxusni :-) <3

  • Eva Lukšová | 24. 2. 2015 06:51

    Nevím jak z brokolice ale z květáku to bylo výborné.

  • Aniha | 4. 8. 2014 10:44

    Super recept, chutnal moc :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky Zelenina
Maso Pokrmy Mleté Ze zeleniny Oběd Večeře Pečení Smažení Vaření Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Červená paprika Česnek Cibule Italské koření Květák Mleté maso Mrkev Olej Rajčata Rajský protlak Sůl Sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety s mletým masem a zeleninou

Špagety s mletým masem a zeleninou

Drůbeží játra mojí mámy

Drůbeží játra mojí mámy

Linecký tvarohový koláč

Linecký tvarohový koláč

Avokádo zapečené se sýrem

Avokádo zapečené se sýrem

Sekaná jako roštěná

Sekaná jako roštěná

Pohanková dobrota (2 porce)

Pohanková dobrota (2 porce)

Panna Cotta s pomeranči

Panna Cotta s pomeranči

Citronové řezy-máslové a výtečné

Citronové řezy-máslové a výtečné

Ukrajinský boršč

Ukrajinský boršč

Doporučujeme

30 minut
Treska s gratinovanou brokolicí a mandlemi

Treska s gratinovanou brokolicí a…

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

27
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
24
Míša řezy
Míša řezy
19
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Vánoční marokánky
Vánoční marokánky

Zajímavé články

Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené linecké, pracny, rohlíčky, ořechy i vosí hnízda
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené…
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky do papírového sáčku
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky…
Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte linecké, pracny nebo sádlovky
Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte…
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho milují a nemusíte ho slepovat ani zdobit!
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho…
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky těmto trikům budou při pečení krásně držet tvar
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky…
AHA.cz Neskutečná proměna! Koktová šla s pravdou ven

Neskutečná proměna! Koktová šla s pravdou ven

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Ženy.cz Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo  moderní výmluva pro sobectví?

Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo moderní výmluva pro sobectví?

Blesk.cz Mareš vyhlásil obří koncert pro Patrika: Peníze pro Nikolu a syna

Mareš vyhlásil obří koncert pro Patrika: Peníze pro Nikolu a syna

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Další doporučené recepty:

Brokolice alá brokolice
Brokolice alá brokolice
Brokolice na mozeček po našem
Brokolice na mozeček po našem
Brokolice na španělský způsob
Brokolice na španělský způsob
Brokolice opečená se slaninou
Brokolice opečená se slaninou
Brokolice pečená s česnekem a citronem
Brokolice pečená s česnekem a citronem
Brokolice s česnekem
Brokolice s česnekem
  • Recepty.cz
  • Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact