• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený
Napište svůj komentář k receptu

Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 47
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený
Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený
Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený
Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený
Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený
Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený
Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený
Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 800
      g květák - předvařený
    • 500
      g mleté maso
    • 2
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks červená paprika
    • 80
      g mrkev - hrubě
    • 80
      g celer - hrubě nastrouhaný
    • 80
      g rajský protlak
    • olej
    • 3
      ks vejce
    • 300
      g rajčata
    • sůl
    • 2
      lžička italské koření , nebo bazalka, oregano...
    • sýr - není nutný

Postup přípravy receptu

1
Růžičky květáku nebo brokolice krátce povaříme v osolené vodě, scedíme, necháme okapat, pokrájíme nahrubo.
2
Na oleji ve větším hrnci necháme zesklovatět cibuli, přidáme mleté maso a restujeme do vypaření tekutiny. Pak přidáme k masu krátce orestovat nastrouhanou mrkev, celer, česnek i protlak. Přidáme pokrájená masitá rajčata a papriku, okořeníme a osolíme dle chuti. Vše promícháme a krátce podusíme. K masu vmícháme květák a necháme směs trochu zchladnout, jelikož potřebujeme vmíchat do směsi vejce, která by se nám ve vařící směsi ihned srazila a my je potřebujeme jako pojivo při zapékání.
3
Pekáč nebo zapékací mísu vymažeme máslem nebo olejem, směs do něj přendáme, uhladíme a přiklopené zapečeme v předehřáté troubě 20 minut, pak odklopíme a zapečeme ještě cca 15 minut. Ke konci pečení můžeme posypat sýrem, který necháme rozehřát a zrůžovět.
4
Podáváme s bramborovou nebo těstovinovou přílohou, s čerstvou zeleninou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cizrna na italský způsob

Cizrna na italský způsob

Cizrna na italský způsob II.

Cizrna na italský způsob II.

Cizrna na italský způsob III.

Cizrna na italský způsob III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jitka | 20. 8. 2016 15:15

    Prima recept. Díky ;)

  • Pitipa | 1. 2. 2016 21:16

    Luxusni :-) <3

  • Eva Lukšová | 24. 2. 2015 06:51

    Nevím jak z brokolice ale z květáku to bylo výborné.

  • Aniha | 4. 8. 2014 10:44

    Super recept, chutnal moc :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky Zelenina
Maso Pokrmy Mleté Ze zeleniny Oběd Večeře Pečení Smažení Vaření Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Červená paprika Česnek Cibule Italské koření Květák Mleté maso Mrkev Olej Rajčata Rajský protlak Sůl Sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cukrářská vánočka (mazanec)

Cukrářská vánočka (mazanec)

Rychlé rizoto z uzeného kuřete

Rychlé rizoto z uzeného kuřete

Jogurtovo-mléčný jahodový koktejl

Jogurtovo-mléčný jahodový koktejl

Luxusní tiramisu

Luxusní tiramisu

Jablečný povidlovník - mokrý koláč

Jablečný povidlovník - mokrý koláč

Bramborový bochánek (mazanec)

Bramborový bochánek (mazanec)

Bylinkové (nejen) hovězí maso na houbách

Bylinkové (nejen) hovězí maso na…

Míša řezy - jen dvě vejce: po našem

Míša řezy - jen dvě vejce: po našem

Vanilkový krém

Vanilkový krém

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

75
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
57
Máslové loupáčky
Máslové loupáčky
55
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
52
Salát se šunkou a vejci
Salát se šunkou a vejci
42
Kapr v trojobale
Kapr v trojobale

Zajímavé články

Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Další doporučené recepty:

Brokolice alá brokolice
Brokolice alá brokolice
Brokolice na mozeček po našem
Brokolice na mozeček po našem
Brokolice na španělský způsob
Brokolice na španělský způsob
Brokolice opečená se slaninou
Brokolice opečená se slaninou
Brokolice pečená s česnekem a citronem
Brokolice pečená s česnekem a citronem
Brokolice s česnekem
Brokolice s česnekem
  • Recepty.cz
  • Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact