• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Brdlajs
Napište svůj komentář k receptu

Brdlajs

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brdlajs
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory
    • 30
      g máslo
    • 3
      ks vejce
    • 400
      g hrubá mouka
    • sůl
    • uzené maso nebo ochucená mletá směs nebo salám
    • červené zelí
    • červená řepa
    • čerstvá zelenina

Postup přípravy receptu

1
Uvařené brambory nastrouháme.
2
S vejci, máslem a hrubou moukou vypracujeme tužší těsto, jako na bramborové placky. To vyválíme, rozdělíme na dílky a plníme ochuceným mletým masem, drobně nakrájeným uzeným, nebo i směsí ze salámu. Zkrátka, co kdo rád.
3
Uděláme buchtičky, které narovnáme do vymazaného pekáčku a dáme upéct do zlatova.
4
Jako přílohu opět doporučuji červené zelí, řepu, aby to byl na talíři pěkný barevný kontrast, jinak se hodí cokoliv.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana Šlapáková | 18. 3. 2009 16:04

    Brdlajs, ten já znám,naučila mě to moje tchýne, až na to, že do těsta se přidal kvásek a všechno se nechalo nakynout. Potom se to vylilo na vymazaný pekáč, plech a upeklo do zlatova. Možná je to tak křehčí.S kyselým zelím nebo jen tak do ruky...

  • recepty 73 | 18. 3. 2009 07:06

    Výborné.Občas dělám a plním je tím,co je zrovna k mání v chladničce.Zkoušel jsem i kysané zelí s klobásou.Jiří

  • Renata Kopečná | 5. 3. 2008 15:39

    Tak jsem taky vyzkoušela a s napětím sledovala ten poklad v trobě.Plnila jsem uzeným masem a podávala s červeným hlávkovým zelím.A bylo to super!!!Jen mi nechtěly buchtičky moc zčervenat,ale i tak byly vynikající! Děkuji za recept a prima nápad

  • Viola | 6. 2. 2008 19:44

    Zdeni,čítala som viac krát recept,ale nie je tam zmienka o droždí,teraz neviem o akom kysnutom zemiakovom ceste hovoríš???? tak čo mám teraz robiť??

  • Evangelina Ciprová | 6. 2. 2008 13:32

    Velice zajímavé. Sbíhají se i sliny. Jdu se podívat, jestli mám dost brambor.

  • Simča Sládková | 5. 2. 2008 20:50

    Zkuste plnit podušenýma houbama s cibulkou.... Mňam!!!

  • Anonym | 5. 2. 2008 00:56

    Plněné bramborové knedlíky (vařené) nebo placky (nasladko i na slano) pečené na plotně nebo smažené na pánvi znám. Péct to v troubě - můžu zkusit.

  • Anonym | 4. 2. 2008 19:36

    Pro Květu: velikost buchtiček po upečení mám asi 6x6 cm, ale na tom tolik nezáleží . Spíš jaké máte doma jedlíky. Peču je na 150 asi 20 min.Měly by být křupavé jako sladké buchty. Daji se jíst i nastudeno. OLča

  • Zdenka Korábová | 4. 2. 2008 10:44

    Recept nemá chybu, jako slaný ho určitě zkusím, znám jeho sladkou variantu s povidly nebo jablky, upeču oboje při jednom zadělání. Kynuté bramborové těsto vydrží dlouho měkké

  • Květa - | 3. 2. 2008 20:15

    Moc mě to láká, jak asi velké buchtičky děláte, jak dlouho se pečou a na kolik stupňů?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Uzené Uzeniny Oběd Večeře Pečení Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Čerstvá zelenina Červená řepa Červené zelí Hrubá mouka Máslo Sůl Uzené maso Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní čalamáda

Pikantní čalamáda

Sýrová roláda IV.

Sýrová roláda IV.

Nebeské řezy

Nebeské řezy

Drožďová pomazánka - Dědův recept

Drožďová pomazánka - Dědův recept

Chlebová placka snadno a rychle

Chlebová placka snadno a rychle

Drobenkový mazanec (bochánek)

Drobenkový mazanec (bochánek)

Piškotová roláda podle Lidušky

Piškotová roláda podle Lidušky

Kynutý knedlík z mikrovlnky

Kynutý knedlík z mikrovlnky

Cuketová bábovka s ovocem

Cuketová bábovka s ovocem

Doporučujeme

60 minut
Cuketové cannelloni s ricottou

Cuketové cannelloni s ricottou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

37
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem
32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Králičí hřbet v hořčičné omáčce
Králičí hřbet v hořčičné…
26
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
26
Kuřecí polévka s krupicovými noky
Kuřecí polévka s…

Zajímavé články

Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
Salát z rozbouchnutých okurek: Osvěžující chuťovka, která se stala letním hitem
Salát z rozbouchnutých okurek: Osvěžující…
Zázračná kopřivová semínka: Česká superpotravina, kterou si právě teď můžete nasbírat úplně zadarmo
Zázračná kopřivová semínka: Česká superpotravina,…
AHA.cz Všechno je jinak! Okolnosti odchodu Boučka

Všechno je jinak! Okolnosti odchodu Boučka

Mimibazar Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Dáma.cz Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Blesk pro ženy Kim Cattrall slaví 69. narozeniny! Jak vypadá Samantha ze Sexu ve městě po více než 20 letech?

Kim Cattrall slaví 69. narozeniny! Jak vypadá Samantha ze Sexu ve městě po více než 20 letech?

Ženy.cz Nepředstavím si mamku ani cestu do práce. „Problém“ zvaný afantazie mi komplikuje život

Nepředstavím si mamku ani cestu do práce. „Problém“ zvaný afantazie mi komplikuje život

Blesk.cz Fešný herec ze Zlaté labutě Adam Vacula: Sexy proměna kvůli roli!

Fešný herec ze Zlaté labutě Adam Vacula: Sexy proměna kvůli roli!

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy 10 jmen, která předurčují umělecký talent: Patří mezi ně i to vaše?

10 jmen, která předurčují umělecký talent: Patří mezi ně i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Brdlajs
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact