• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Brdlajs
Napište svůj komentář k receptu

Brdlajs

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brdlajs
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory
    • 30
      g máslo
    • 3
      ks vejce
    • 400
      g hrubá mouka
    • sůl
    • uzené maso nebo ochucená mletá směs nebo salám
    • červené zelí
    • červená řepa
    • čerstvá zelenina

Postup přípravy receptu

1
Uvařené brambory nastrouháme.
2
S vejci, máslem a hrubou moukou vypracujeme tužší těsto, jako na bramborové placky. To vyválíme, rozdělíme na dílky a plníme ochuceným mletým masem, drobně nakrájeným uzeným, nebo i směsí ze salámu. Zkrátka, co kdo rád.
3
Uděláme buchtičky, které narovnáme do vymazaného pekáčku a dáme upéct do zlatova.
4
Jako přílohu opět doporučuji červené zelí, řepu, aby to byl na talíři pěkný barevný kontrast, jinak se hodí cokoliv.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana Šlapáková | 18. 3. 2009 16:04

    Brdlajs, ten já znám,naučila mě to moje tchýne, až na to, že do těsta se přidal kvásek a všechno se nechalo nakynout. Potom se to vylilo na vymazaný pekáč, plech a upeklo do zlatova. Možná je to tak křehčí.S kyselým zelím nebo jen tak do ruky...

  • recepty 73 | 18. 3. 2009 07:06

    Výborné.Občas dělám a plním je tím,co je zrovna k mání v chladničce.Zkoušel jsem i kysané zelí s klobásou.Jiří

  • Renata Kopečná | 5. 3. 2008 15:39

    Tak jsem taky vyzkoušela a s napětím sledovala ten poklad v trobě.Plnila jsem uzeným masem a podávala s červeným hlávkovým zelím.A bylo to super!!!Jen mi nechtěly buchtičky moc zčervenat,ale i tak byly vynikající! Děkuji za recept a prima nápad

  • Viola | 6. 2. 2008 19:44

    Zdeni,čítala som viac krát recept,ale nie je tam zmienka o droždí,teraz neviem o akom kysnutom zemiakovom ceste hovoríš???? tak čo mám teraz robiť??

  • Evangelina Ciprová | 6. 2. 2008 13:32

    Velice zajímavé. Sbíhají se i sliny. Jdu se podívat, jestli mám dost brambor.

  • Simča Sládková | 5. 2. 2008 20:50

    Zkuste plnit podušenýma houbama s cibulkou.... Mňam!!!

  • Anonym | 5. 2. 2008 00:56

    Plněné bramborové knedlíky (vařené) nebo placky (nasladko i na slano) pečené na plotně nebo smažené na pánvi znám. Péct to v troubě - můžu zkusit.

  • Anonym | 4. 2. 2008 19:36

    Pro Květu: velikost buchtiček po upečení mám asi 6x6 cm, ale na tom tolik nezáleží . Spíš jaké máte doma jedlíky. Peču je na 150 asi 20 min.Měly by být křupavé jako sladké buchty. Daji se jíst i nastudeno. OLča

  • Zdenka Korábová | 4. 2. 2008 10:44

    Recept nemá chybu, jako slaný ho určitě zkusím, znám jeho sladkou variantu s povidly nebo jablky, upeču oboje při jednom zadělání. Kynuté bramborové těsto vydrží dlouho měkké

  • Květa - | 3. 2. 2008 20:15

    Moc mě to láká, jak asi velké buchtičky děláte, jak dlouho se pečou a na kolik stupňů?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Uzené Uzeniny Oběd Večeře Pečení Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Čerstvá zelenina Červená řepa Červené zelí Hrubá mouka Máslo Sůl Uzené maso Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kotlety plněné šunkou a sýrem

Kotlety plněné šunkou a sýrem

Prošívaná deka

Prošívaná deka

Strouhaný koláč

Strouhaný koláč

Berušky

Berušky

Těstovinový salát s masem

Těstovinový salát s masem

Pstruh na mandlích

Pstruh na mandlích

Moravská kapsička

Moravská kapsička

Banánový dort s kakaovou šlehačkou

Banánový dort s kakaovou šlehačkou

Topinky se sýrem, šunkou a vejcem

Topinky se sýrem, šunkou a vejcem

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

42
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
23
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
23
Dýňová tortila
Dýňová tortila
22
Margotkové řezy
Margotkové řezy
22
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Král StarDance Oskar Hes: Kamarádům lhal o sexu!

Král StarDance Oskar Hes: Kamarádům lhal o sexu!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Brdlajs
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact