• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Brdlajs
Napište svůj komentář k receptu

Brdlajs

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brdlajs
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory
    • 30
      g máslo
    • 3
      ks vejce
    • 400
      g hrubá mouka
    • sůl
    • uzené maso nebo ochucená mletá směs nebo salám
    • červené zelí
    • červená řepa
    • čerstvá zelenina

Postup přípravy receptu

1
Uvařené brambory nastrouháme.
2
S vejci, máslem a hrubou moukou vypracujeme tužší těsto, jako na bramborové placky. To vyválíme, rozdělíme na dílky a plníme ochuceným mletým masem, drobně nakrájeným uzeným, nebo i směsí ze salámu. Zkrátka, co kdo rád.
3
Uděláme buchtičky, které narovnáme do vymazaného pekáčku a dáme upéct do zlatova.
4
Jako přílohu opět doporučuji červené zelí, řepu, aby to byl na talíři pěkný barevný kontrast, jinak se hodí cokoliv.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana Šlapáková | 18. 3. 2009 16:04

    Brdlajs, ten já znám,naučila mě to moje tchýne, až na to, že do těsta se přidal kvásek a všechno se nechalo nakynout. Potom se to vylilo na vymazaný pekáč, plech a upeklo do zlatova. Možná je to tak křehčí.S kyselým zelím nebo jen tak do ruky...

  • recepty 73 | 18. 3. 2009 07:06

    Výborné.Občas dělám a plním je tím,co je zrovna k mání v chladničce.Zkoušel jsem i kysané zelí s klobásou.Jiří

  • Renata Kopečná | 5. 3. 2008 15:39

    Tak jsem taky vyzkoušela a s napětím sledovala ten poklad v trobě.Plnila jsem uzeným masem a podávala s červeným hlávkovým zelím.A bylo to super!!!Jen mi nechtěly buchtičky moc zčervenat,ale i tak byly vynikající! Děkuji za recept a prima nápad

  • Viola | 6. 2. 2008 19:44

    Zdeni,čítala som viac krát recept,ale nie je tam zmienka o droždí,teraz neviem o akom kysnutom zemiakovom ceste hovoríš???? tak čo mám teraz robiť??

  • Evangelina Ciprová | 6. 2. 2008 13:32

    Velice zajímavé. Sbíhají se i sliny. Jdu se podívat, jestli mám dost brambor.

  • Simča Sládková | 5. 2. 2008 20:50

    Zkuste plnit podušenýma houbama s cibulkou.... Mňam!!!

  • Anonym | 5. 2. 2008 00:56

    Plněné bramborové knedlíky (vařené) nebo placky (nasladko i na slano) pečené na plotně nebo smažené na pánvi znám. Péct to v troubě - můžu zkusit.

  • Anonym | 4. 2. 2008 19:36

    Pro Květu: velikost buchtiček po upečení mám asi 6x6 cm, ale na tom tolik nezáleží . Spíš jaké máte doma jedlíky. Peču je na 150 asi 20 min.Měly by být křupavé jako sladké buchty. Daji se jíst i nastudeno. OLča

  • Zdenka Korábová | 4. 2. 2008 10:44

    Recept nemá chybu, jako slaný ho určitě zkusím, znám jeho sladkou variantu s povidly nebo jablky, upeču oboje při jednom zadělání. Kynuté bramborové těsto vydrží dlouho měkké

  • Květa - | 3. 2. 2008 20:15

    Moc mě to láká, jak asi velké buchtičky děláte, jak dlouho se pečou a na kolik stupňů?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Uzené Uzeniny Oběd Večeře Pečení Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Čerstvá zelenina Červená řepa Červené zelí Hrubá mouka Máslo Sůl Uzené maso Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí vánočka

Domácí vánočka

Kuřecí mňamka ve smetanovo sýrové omáčce

Kuřecí mňamka ve smetanovo sýrové…

Aprílové řezy se zakysanou smetanou

Aprílové řezy se zakysanou smetanou

Kuřecí medailonky na kari s pórkem

Kuřecí medailonky na kari s pórkem

Polévané piškotové muffinky

Polévané piškotové muffinky

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Medová kuřecí stehýnka

Medová kuřecí stehýnka

Cuketové karbanátky (sekaná)

Cuketové karbanátky (sekaná)

Arašídové máslo

Arašídové máslo

Doporučujeme

20 minut
Letní bramboračka s rajčaty

Letní bramboračka s rajčaty

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

103
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
28
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
28
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
28
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
25
Špagety zapečené se sýrem
Špagety zapečené se sýrem

Zajímavé články

Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
AHA.cz Kordula Stropnická to rozjela u bazénu: Co na tohle řekne Žilková?

Kordula Stropnická to rozjela u bazénu: Co na tohle řekne Žilková?

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Blesk.cz Mirai Navrátil oslavil 33. narozeniny na Lipně: Na vlnách se svou Sárou!

Mirai Navrátil oslavil 33. narozeniny na Lipně: Na vlnách se svou Sárou!

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

  • Recepty.cz
  • Brdlajs
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact