• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bratislavské rohlíčky
Napište svůj komentář k receptu

Bratislavské rohlíčky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bratislavské rohlíčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g hladká mouka
    • 250
      g máslo
    • 1
      kostka droždí rozmíchaná v trošce sladkého mléka
    • 1
      ks maková náplň
    • 1
      ks ořechová náplň
    • 2
      ks žloutek na potření

Postup přípravy receptu

1
Utřeme máslo se žloutky, přidáme nevykynutý kvásek a nakonec mouku. Těsto na vále dobře vypracujeme, hned bez kynutí a uděláme 2 dlouhé válečky, které rozdělíme na 60 kousků. Zformujeme z nich kuličky, vložíme na plech, zlehka přikryjeme fólií a nakonec vložíme do chladna.
2
Ráno každou kuličku válečkem rozválíme na kolečko, naplníme ořechovou nebo makovou náplní (kterou zformujeme jako šišku), zkroutíme a vytvarujeme rohlíčky (ne zakulacené, ale rovné se zahnutými špičkami). Vložíme na plechy a po dobu kynutí 3 x potřeme rozšlehaným žloutkem. Upečeme do zlatova.
3
Je to tradiční lahodný bratislavský zákusek, který se připravuje především na Vánoce. Do ořechové a makové náplně se nedává mléko (aby nekysla), ale voda. Zato se však sladí medem, dochucuje skořicí, navíc do makový náplně se přidává hřebíček a do ořechové trochu rumu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bratislavské plecko pro Aničku

Bratislavské plecko pro Aničku

Dia rohlíčky s ořechy

Dia rohlíčky s ořechy

Skořicové rohlíčky

Skořicové rohlíčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana V. | 14. 12. 2007 01:41

    Kdysi dávno jsem tyhle rohlíčky pekla,všechno se dávalo studené,mléko z lednice,kynout v chladu,po naplnění rohlíčků zase kynout do chladu,předtím potřít vejcem,a když potření popraskalo,jak těsto přece trochu kynulo,pak teprve se peklo.Ale byla to neskutečná lahoda.

  • Žaneta | 13. 12. 2007 16:53

    Já znám bratislavské rohlíčky jako nekynuté, každopádně zkuste dát do makové náplně lžíci švestkových povidel nebo čokoládu, uvidíte, jaký to udělá rozdíl.

  • Airan | 23. 10. 2006 12:01

    Jaja a Teri, dekuji, myslela jsem si to:-)))

  • Tereza Jarčušková | 23. 10. 2006 06:59

    Bratislavské rohlíčky sú z kysnutého cesta : )))

  • jaja13 | 21. 10. 2006 20:18

    Podle slovenské kuchařky z roku 1987, kterou mám doma, jsou s kvasnicemi.

  • bramborka | 21. 10. 2006 13:57

    Výborné,byly hned pryč.Dávám za 1.

  • Airan | 21. 10. 2006 11:23

    Moc rada bych se zeptala autora tohoto receptu zda prave bratislavske rohlicky jsou bez kvasnic? Uz jsem je podle tohoto receptu delala, ale vedle na labuznika tvrdi jena pani ze Slovenska, ze prave nemaji byt kynute. Tak jak to teda je?

  • Jarka z Bratislavy. | 29. 9. 2005 22:43

    Rožteky pečieme pri teplote 170 -180 °C a je dôležité, aby na plechoch dobre nakysli. Popraskať môžu vtedy, ak do plnky dáme veľa tekutiny, radšej pridáme kúsok masla.Správnu hustu plnky zistíme praxou. Veľa úspechov!

  • Melánia Fialová | 27. 9. 2005 15:06

    Som rada, že sa tu objavil tento recept. Ale mám jednu otázku, ako piecť tieto rohlíčky, pri akej teplote ? Pretože mám skúsenosť, že popraskajú a nie sú pekné.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Prosinec Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hladká mouka Maková náplň Máslo Ořechová náplň Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z červené řepy

Salát z červené řepy

Telecí perkelt

Telecí perkelt

Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

Kuřecí plátky na žampiónech a cibuli

Kuřecí plátky na žampiónech a cibuli

Bábovka triviální olejová

Bábovka triviální olejová

Smažené cibulky

Smažené cibulky

Šlehačkový koláč s jablky

Šlehačkový koláč s jablky

Slunečnicový chléb domácí

Slunečnicový chléb domácí

Kokosová žmolenka (drobenka)

Kokosová žmolenka (drobenka)

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

33
Halušky z lososa v rajčatové omáčce
Halušky z lososa v…
29
Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou
Pepanovo sádlo se špekem…
29
Kynutý táč s ovocem a drobenkou
Kynutý táč s ovocem a…
27
Marinované cukety s citronovým tvarohem
Marinované cukety s…
25
Zapečené špagety s mletým masem
Zapečené špagety s…

Zajímavé články

Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
AHA.cz Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Krainová (52) ve slovní přestřelce: Nařčení z anorexie!

Krainová (52) ve slovní přestřelce: Nařčení z anorexie!

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy 4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

  • Recepty.cz
  • Bratislavské rohlíčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact