• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Brampatáčky
Napište svůj komentář k receptu

Brampatáčky

autor: veruuk
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brampatáčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks patizony středně velký
    • 4
      ks brambory střední
    • hladká mouka na dohuštění těsta
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka
    • 5
      ks česnek stroužky
    • 2
      ks vejce menší
    • 100
      g eidam sýr cca
    • olivový olej na smažení

Postup přípravy receptu

1
Dostala jsem od švagrové patizon a samozřejmě přemýšlela, jak ho zpracovat. Smažit ho jako na řízky se mi nechtělo, a tak vznikl tento recept ;-)
2
Patizon zbavíme tvrdé bílé šlupky, vydlabeme. Oloupeme brambory. Oboje rozkrájíme na takové kousky, aby je bylo možné rozsekat v robotu. Část směsi může být na menší kousky (jakoby řidší), část na větší (zhruba jako by se zelenina strouhala na hrubém struhadle). Přebytečnou šťávu slijeme.
3
Přidáme vejce, protlačený česnek, nahrubo nastrouhaný eidam a koření dle libosti. Promícháme, přisypeme trochu hladké mouky, pokud je potřeba - tak trochu víc ;-) Já měla těsto spíše řidší. No prostě by mělo být takové, aby drželo na pánvi pohromadě - jako na klasické bramboráky. Placky osmažíme na olivovém oleji.
4
Sice jsem ingredience přidávala od oka (jako téměř vždy ;-), ale byla to mňamka. Brambory a patizon můžete samozřejmě i klasicky nastrouhat (pokud holdujete strouhání :-D), to ale pak nevím, jaká bude konzistence. Placičky byly totiž krásně měkoučký a dobroučký (pouze z nastrouhaných brambor se mi takový jemný nikdy nepovedly). Je možné, že té jakoby "vláčnosti" se mi podařilo dosáhnout i přidaným eidamem, nebo samotným patizonem, příp. obojím ;-)
5
Z tohoto množství vzniklo cca 10 středně velkých brampatáčků...
6
Doporučuju ubrouskem vysát přebytečný tuk, podávat třeba s čerstvou zeleninkou, zapečenou slaninou, kečupem :-O nebo jen tak, prostě co kdo má rád... Dobrou chuť ;-)
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Přílohy, pečivo a luštěniny Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Chuťovky Přílohy Ze zeleniny Zeleninové Slané Bezmasá jídla Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Eidam sýr Hladká mouka Majoránka Olivový olej Patizony Pepř mletý Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brokolice s uzeným tofu

Brokolice s uzeným tofu

Vynikající pomazánka z nivy

Vynikající pomazánka z nivy

Kuře pečené na medu a citronu

Kuře pečené na medu a citronu

Ovocný koktejl

Ovocný koktejl

Špaldové sušenky s čokoládou

Špaldové sušenky s čokoládou

Guláš z hlívy ústřičné s bramboráčky

Guláš z hlívy ústřičné s bramboráčky

Cheesecake z domácí lučiny

Cheesecake z domácí lučiny

Rybí steak

Rybí steak

Plněné papriky s knedlíkem

Plněné papriky s knedlíkem

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

71
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
69
Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Lehký bramborový salát s…
51
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
46
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou, zeleninou a mozzarellou
Zapečené těstoviny s…
44
Poctivá česnečka
Poctivá česnečka

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Někdejší hvězda Novy Ivan Břešťák: Rok po svatbě mu zemřela manželka Klára (†30)!

Někdejší hvězda Novy Ivan Břešťák: Rok po svatbě mu zemřela manželka Klára (†30)!

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Další doporučené recepty:

Brambory zapečené se škvarky a zelím
Brambory zapečené se škvarky a zelím
Brambory zapečené se špenátem a sýrem
Brambory zapečené se špenátem a sýrem
Brambory zapečené se zeleninou
Brambory zapečené se zeleninou
Bratislavské plecko pro Aničku
Bratislavské plecko pro Aničku
Bratříčkova polévka z Hané
Bratříčkova polévka z Hané
Brazilská marináda
Brazilská marináda
  • Recepty.cz
  • Brampatáčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact