• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Brambory zapečnené se smetanou
Napište svůj komentář k receptu

Brambory zapečnené se smetanou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brambory zapečnené se smetanou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brambory
    • smetana
    • cibule
    • 2
      lžička hořčice plnotučná
    • 4
      stroužek česnek
    • kmín
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky. Zapékací misku vytřeme olejem. Klademe střídavě plátky brambor a kolečka cibule, osolíme opepříme, a přidáme trošku kmínu. Dáme na 20 minut do trouby.
2
Do smetany prolisujeme česnek, přidáme hořčici, podle chuti mužeme přidat ještě sůl i pepř. Smetanou zalijeme brambory a necháme dopéct, až jsou brambory mekké.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené brambory se smetanou

Zapečené brambory se smetanou

Brambory s kysanou smetanou

Brambory s kysanou smetanou

Zapečené brambory s brokolicí a smetanou

Zapečené brambory s brokolicí a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • SKSandy
    SKSandy | 15. 4. 2013 02:52

    s malou úpravou jsou výborné

  • SKSandy
    SKSandy | 15. 4. 2013 02:50

    Dělávám a je to výborné s touto úpravou: Hořčici dávám rozhodně DIJONSKOU a víc než dvě lžičky! Česneku naopak trochu uberu. Přidám pár kapek octa balsamico a tymián. Peču rozhodně déle, cca hodinu, klidně jen na 200°C. Prostě vyzkouším, až jsou brambory krásně měkké. :-)

  • Zdena z JM | 13. 5. 2009 13:14

    Je divné, že po hodině pečení na 250° jste měla brambory polosyrové. Já zapékám brambory vždy syrové, nakrájené na kostičky nebo na plátky, ať už s jakoukoliv zeleninou, mletým masem, uzeninou apod. A po hodině pečení v remosce jsou krásně měkké. V troubě peču brambory jako přílohu jen posypané kořením a tam stačí i 45 min.na 200°.

  • MARIE NOVOTNA | 13. 5. 2009 12:50

    Frantisko dala sem to na 250 a nic diky za radu ale priste uz nebude a bram.jsme nakonec skroupali:-)nikdy vice

  • Frantiska :) | 10. 5. 2009 21:58

    no Marie, tak jsi to mela pect na vic stupnu ... kazda trouba pece jinak ... ja mam ted troubu, takovou malinkou a vsechny teploty davam tak min. o 50° min hreje jak vztekla. Jo a nechapu vyhazovat jidlo, tak ho snad dopecu, pokud se pripaluje prikriju bud poklicku nebo alobalem ci dodelam v mikrovlnce

  • MARIE NOVOTNA | 10. 5. 2009 12:53

    tak sem se tesila a nic pekla sem to pomalu hodinu brambory byli na pul syrove a vubec to nebylo k jidlu tak bude parek a bram.leti

  • Jana Kutačová | 17. 8. 2006 15:50

    Brambory jsem nakrájela na kolečka,asi 3 minuty povařila a nasypala do pekáčku,sypla trochu koření na mletá masa,osolila a promíchala s cibulí.Rozmíchala jsem 2 lžíce zakys.smetany a 3 lžíce šlehačky,přidala trochu Magi,nalila na brambory a hustě posypala sýremPodávala jsem to ke kuřátku pečenému na talíři.Moc dobré!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Večeře Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Hořčice plnotučná Kmín Olej Pepř mletý Smetana Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kavak

Kavak

Hovězí polévka s masem - dietní

Hovězí polévka s masem - dietní

Opilý Izidor - Lux

Opilý Izidor - Lux

Frankfurtská polévka

Frankfurtská polévka

Salámová Pizza z listového těsta

Salámová Pizza z listového těsta

Cuketová polévka  s hráškem a mátou

Cuketová polévka s hráškem a mátou

Super tenké těsto na pizzu

Super tenké těsto na pizzu

Tvarohové koblížky s jablky

Tvarohové koblížky s jablky

Uzena polévka se zeleninou a bramborem.

Uzena polévka se zeleninou a…

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

512
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
136
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní…
127
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
69
Zelný salát se zeleninou
Zelný salát se zeleninou
53
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Horoskop na víkend 16.–17. 8. 2025: Kdo zažije dny plné akce a kdo bude chtít být raději sám?

Horoskop na víkend 16.–17. 8. 2025: Kdo zažije dny plné akce a kdo bude chtít být raději sám?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Ibiza, »prokletý ostrov«: DiCapria šacovala policie!

Ibiza, »prokletý ostrov«: DiCapria šacovala policie!

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

  • Recepty.cz
  • Brambory zapečnené se smetanou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact