• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Brambory zapečnené se smetanou
Napište svůj komentář k receptu

Brambory zapečnené se smetanou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brambory zapečnené se smetanou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brambory
    • smetana
    • cibule
    • 2
      lžička hořčice plnotučná
    • 4
      stroužek česnek
    • kmín
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky. Zapékací misku vytřeme olejem. Klademe střídavě plátky brambor a kolečka cibule, osolíme opepříme, a přidáme trošku kmínu. Dáme na 20 minut do trouby.
2
Do smetany prolisujeme česnek, přidáme hořčici, podle chuti mužeme přidat ještě sůl i pepř. Smetanou zalijeme brambory a necháme dopéct, až jsou brambory mekké.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené brambory se smetanou

Zapečené brambory se smetanou

Brambory s kysanou smetanou

Brambory s kysanou smetanou

Zapečené brambory s brokolicí a smetanou

Zapečené brambory s brokolicí a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • SKSandy
    SKSandy | 15. 4. 2013 02:52

    s malou úpravou jsou výborné

  • SKSandy
    SKSandy | 15. 4. 2013 02:50

    Dělávám a je to výborné s touto úpravou: Hořčici dávám rozhodně DIJONSKOU a víc než dvě lžičky! Česneku naopak trochu uberu. Přidám pár kapek octa balsamico a tymián. Peču rozhodně déle, cca hodinu, klidně jen na 200°C. Prostě vyzkouším, až jsou brambory krásně měkké. :-)

  • Zdena z JM | 13. 5. 2009 13:14

    Je divné, že po hodině pečení na 250° jste měla brambory polosyrové. Já zapékám brambory vždy syrové, nakrájené na kostičky nebo na plátky, ať už s jakoukoliv zeleninou, mletým masem, uzeninou apod. A po hodině pečení v remosce jsou krásně měkké. V troubě peču brambory jako přílohu jen posypané kořením a tam stačí i 45 min.na 200°.

  • MARIE NOVOTNA | 13. 5. 2009 12:50

    Frantisko dala sem to na 250 a nic diky za radu ale priste uz nebude a bram.jsme nakonec skroupali:-)nikdy vice

  • Frantiska :) | 10. 5. 2009 21:58

    no Marie, tak jsi to mela pect na vic stupnu ... kazda trouba pece jinak ... ja mam ted troubu, takovou malinkou a vsechny teploty davam tak min. o 50° min hreje jak vztekla. Jo a nechapu vyhazovat jidlo, tak ho snad dopecu, pokud se pripaluje prikriju bud poklicku nebo alobalem ci dodelam v mikrovlnce

  • MARIE NOVOTNA | 10. 5. 2009 12:53

    tak sem se tesila a nic pekla sem to pomalu hodinu brambory byli na pul syrove a vubec to nebylo k jidlu tak bude parek a bram.leti

  • Jana Kutačová | 17. 8. 2006 15:50

    Brambory jsem nakrájela na kolečka,asi 3 minuty povařila a nasypala do pekáčku,sypla trochu koření na mletá masa,osolila a promíchala s cibulí.Rozmíchala jsem 2 lžíce zakys.smetany a 3 lžíce šlehačky,přidala trochu Magi,nalila na brambory a hustě posypala sýremPodávala jsem to ke kuřátku pečenému na talíři.Moc dobré!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Večeře Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Hořčice plnotučná Kmín Olej Pepř mletý Smetana Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka z tuňáka

Pomazánka z tuňáka

Čínské nudle s masem a žampióny

Čínské nudle s masem a žampióny

Čebureky II.

Čebureky II.

Valašská zelňačka s houbami

Valašská zelňačka s houbami

Falešný pařížský dort

Falešný pařížský dort

Francouzské toasty sladké

Francouzské toasty sladké

Pštrosí maso s rozmarýnem

Pštrosí maso s rozmarýnem

Zdravé lívance ze zakysané smetany

Zdravé lívance ze zakysané smetany

Koka dort

Koka dort

Doporučujeme

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

116
Klasické lečo
Klasické lečo
103
Zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Zeleninová polévka s…
62
Little Gem s hořčicovým přelivem
Little Gem s hořčicovým…
60
Chia dezert z červeného pomeranče
Chia dezert z červeného…
44
Rýže s pečeným masem
Rýže s pečeným masem

Zajímavé články

Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Velké jubileum u Křížkových: Sté narozeniny jako oslava života, víry a vytrvalosti

Velké jubileum u Křížkových: Sté narozeniny jako oslava života, víry a vytrvalosti

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

  • Recepty.cz
  • Brambory zapečnené se smetanou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact