• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Brambory zapečnené se smetanou
Napište svůj komentář k receptu

Brambory zapečnené se smetanou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brambory zapečnené se smetanou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brambory
    • smetana
    • cibule
    • 2
      lžička hořčice plnotučná
    • 4
      stroužek česnek
    • kmín
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky. Zapékací misku vytřeme olejem. Klademe střídavě plátky brambor a kolečka cibule, osolíme opepříme, a přidáme trošku kmínu. Dáme na 20 minut do trouby.
2
Do smetany prolisujeme česnek, přidáme hořčici, podle chuti mužeme přidat ještě sůl i pepř. Smetanou zalijeme brambory a necháme dopéct, až jsou brambory mekké.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené brambory se smetanou

Zapečené brambory se smetanou

Brambory s kysanou smetanou

Brambory s kysanou smetanou

Zapečené brambory s brokolicí a smetanou

Zapečené brambory s brokolicí a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • SKSandy
    SKSandy | 15. 4. 2013 02:52

    s malou úpravou jsou výborné

  • SKSandy
    SKSandy | 15. 4. 2013 02:50

    Dělávám a je to výborné s touto úpravou: Hořčici dávám rozhodně DIJONSKOU a víc než dvě lžičky! Česneku naopak trochu uberu. Přidám pár kapek octa balsamico a tymián. Peču rozhodně déle, cca hodinu, klidně jen na 200°C. Prostě vyzkouším, až jsou brambory krásně měkké. :-)

  • Zdena z JM | 13. 5. 2009 13:14

    Je divné, že po hodině pečení na 250° jste měla brambory polosyrové. Já zapékám brambory vždy syrové, nakrájené na kostičky nebo na plátky, ať už s jakoukoliv zeleninou, mletým masem, uzeninou apod. A po hodině pečení v remosce jsou krásně měkké. V troubě peču brambory jako přílohu jen posypané kořením a tam stačí i 45 min.na 200°.

  • MARIE NOVOTNA | 13. 5. 2009 12:50

    Frantisko dala sem to na 250 a nic diky za radu ale priste uz nebude a bram.jsme nakonec skroupali:-)nikdy vice

  • Frantiska :) | 10. 5. 2009 21:58

    no Marie, tak jsi to mela pect na vic stupnu ... kazda trouba pece jinak ... ja mam ted troubu, takovou malinkou a vsechny teploty davam tak min. o 50° min hreje jak vztekla. Jo a nechapu vyhazovat jidlo, tak ho snad dopecu, pokud se pripaluje prikriju bud poklicku nebo alobalem ci dodelam v mikrovlnce

  • MARIE NOVOTNA | 10. 5. 2009 12:53

    tak sem se tesila a nic pekla sem to pomalu hodinu brambory byli na pul syrove a vubec to nebylo k jidlu tak bude parek a bram.leti

  • Jana Kutačová | 17. 8. 2006 15:50

    Brambory jsem nakrájela na kolečka,asi 3 minuty povařila a nasypala do pekáčku,sypla trochu koření na mletá masa,osolila a promíchala s cibulí.Rozmíchala jsem 2 lžíce zakys.smetany a 3 lžíce šlehačky,přidala trochu Magi,nalila na brambory a hustě posypala sýremPodávala jsem to ke kuřátku pečenému na talíři.Moc dobré!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Večeře Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Hořčice plnotučná Kmín Olej Pepř mletý Smetana Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ořechová bábovka III.

Ořechová bábovka III.

Krůtí vejmysl

Krůtí vejmysl

Kmínový chlebík

Kmínový chlebík

Tvarůžková pomazánka extra

Tvarůžková pomazánka extra

Kávová poleva

Kávová poleva

Španělské „španělské ptáčky“ flamenquín

Španělské „španělské ptáčky“…

Mrkvová bezlepková buchta

Mrkvová bezlepková buchta

Můj dýňový džus

Můj dýňový džus

Pečené smetanové řízky

Pečené smetanové řízky

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

216
Bramborový guláš se smetanou
Bramborový guláš se…
54
Klasické lečo
Klasické lečo
36
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
34
Houbový guláš
Houbový guláš
30
Domácí kečup
Domácí kečup

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Denní horoskop na úterý 12. 8. 2025: Koho potěší příjemný rozhovor a koho čeká úspěšný pracovní den?

Denní horoskop na úterý 12. 8. 2025: Koho potěší příjemný rozhovor a koho čeká úspěšný pracovní den?

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Kordula Stropnická se odvázala: Žhavé chvíle s kámoškou

Kordula Stropnická se odvázala: Žhavé chvíle s kámoškou

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Brambory zapečnené se smetanou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact