• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Brambory zapečnené se smetanou
Napište svůj komentář k receptu

Brambory zapečnené se smetanou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brambory zapečnené se smetanou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brambory
    • smetana
    • cibule
    • 2
      lžička hořčice plnotučná
    • 4
      stroužek česnek
    • kmín
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky. Zapékací misku vytřeme olejem. Klademe střídavě plátky brambor a kolečka cibule, osolíme opepříme, a přidáme trošku kmínu. Dáme na 20 minut do trouby.
2
Do smetany prolisujeme česnek, přidáme hořčici, podle chuti mužeme přidat ještě sůl i pepř. Smetanou zalijeme brambory a necháme dopéct, až jsou brambory mekké.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené brambory se smetanou

Zapečené brambory se smetanou

Brambory s kysanou smetanou

Brambory s kysanou smetanou

Zapečené brambory s brokolicí a smetanou

Zapečené brambory s brokolicí a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • SKSandy
    SKSandy | 15. 4. 2013 02:52

    s malou úpravou jsou výborné

  • SKSandy
    SKSandy | 15. 4. 2013 02:50

    Dělávám a je to výborné s touto úpravou: Hořčici dávám rozhodně DIJONSKOU a víc než dvě lžičky! Česneku naopak trochu uberu. Přidám pár kapek octa balsamico a tymián. Peču rozhodně déle, cca hodinu, klidně jen na 200°C. Prostě vyzkouším, až jsou brambory krásně měkké. :-)

  • Zdena z JM | 13. 5. 2009 13:14

    Je divné, že po hodině pečení na 250° jste měla brambory polosyrové. Já zapékám brambory vždy syrové, nakrájené na kostičky nebo na plátky, ať už s jakoukoliv zeleninou, mletým masem, uzeninou apod. A po hodině pečení v remosce jsou krásně měkké. V troubě peču brambory jako přílohu jen posypané kořením a tam stačí i 45 min.na 200°.

  • MARIE NOVOTNA | 13. 5. 2009 12:50

    Frantisko dala sem to na 250 a nic diky za radu ale priste uz nebude a bram.jsme nakonec skroupali:-)nikdy vice

  • Frantiska :) | 10. 5. 2009 21:58

    no Marie, tak jsi to mela pect na vic stupnu ... kazda trouba pece jinak ... ja mam ted troubu, takovou malinkou a vsechny teploty davam tak min. o 50° min hreje jak vztekla. Jo a nechapu vyhazovat jidlo, tak ho snad dopecu, pokud se pripaluje prikriju bud poklicku nebo alobalem ci dodelam v mikrovlnce

  • MARIE NOVOTNA | 10. 5. 2009 12:53

    tak sem se tesila a nic pekla sem to pomalu hodinu brambory byli na pul syrove a vubec to nebylo k jidlu tak bude parek a bram.leti

  • Jana Kutačová | 17. 8. 2006 15:50

    Brambory jsem nakrájela na kolečka,asi 3 minuty povařila a nasypala do pekáčku,sypla trochu koření na mletá masa,osolila a promíchala s cibulí.Rozmíchala jsem 2 lžíce zakys.smetany a 3 lžíce šlehačky,přidala trochu Magi,nalila na brambory a hustě posypala sýremPodávala jsem to ke kuřátku pečenému na talíři.Moc dobré!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Večeře Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Hořčice plnotučná Kmín Olej Pepř mletý Smetana Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrachová polévka

Hrachová polévka

Králík po cikánsku

Králík po cikánsku

Jahodový likér

Jahodový likér

Kapustový prívarok

Kapustový prívarok

Treska na gril

Treska na gril

Oblíbené houstičky

Oblíbené houstičky

Kokosová rýže se skořicí

Kokosová rýže se skořicí

Tuňáková pomazánka s olivami na chlebíčky nebo jednohubky

Tuňáková pomazánka s olivami na…

Borůvkový koláč

Borůvkový koláč

Doporučujeme

20 minut
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.

Francouzské brambory podle časopisu F…

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

Poslední sledované recepty

28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Roláda s mletým masem a zeleninou
Roláda s mletým masem a…
23
Cuketovomrkvové placky
Cuketovomrkvové placky
23
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo
20
Švestkový koláč s vanilkovým krémem
Švestkový koláč s…

Zajímavé články

Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
AHA.cz Krize s Nvotou? Kostková už poznává svět bez manžela

Krize s Nvotou? Kostková už poznává svět bez manžela

Mimibazar Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ženy.cz Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Blesk.cz Teniskožrout promluvil o nedůstojných tahanicích: Dohoda o pohřbu  se syny Krampola!

Teniskožrout promluvil o nedůstojných tahanicích: Dohoda o pohřbu se syny Krampola!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

  • Recepty.cz
  • Brambory zapečnené se smetanou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact