• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Brambory zapečené se zeleninou
Napište svůj komentář k receptu

Brambory zapečené se zeleninou

autor: TheKacabi
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brambory zapečené se zeleninou
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • olivový olej
    • cibule
    • brambory
    • kuřecí maso
    • paprika
    • mrkev
    • pórek
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Zelenina vhodná pro tento recept: cibule, pórek, paprika, mrkev, cuketa.
2
Na dno zapékací nádoby (hlubšího pekáčku) nalijte trochu olivového oleje a poklaďte na tenké plátky nakrájenou cibuli (prozatím stačí půlka). Pak dejte vrstvu brambor - oloupané a nakrájené na cca 0,5cm plátky. Zakápněte olivovým olejem, posolte a popepřete.
3
Další vrstva se skládá z kousků vepřového/kuřecího/krůtího masa, kousků papriky a širších plátků mrkve. Následuje další vrstva brambor - opět zakápněte olivovým olejem, posolte a opepřete.
4
Následuje maso, paprika, mrkev, pórek a zbytek cibule. Plátky brambor vrchní vrstvy se můžou překrývat. Opět olivový olej, sůl a pepř. Přikryjte a dobře utěsněte alobalem a pečte tak 50 minut.
5
Pak sundejte alobal a nechte pod grilem dalších 15 minut, aby vrchní vrstva zkřupavěla.
6
Bohužel nemůžu říct, kolik čeho budete potřebovat - to záleží na velikosti vašeho pekáčku. Mně to vyšlo na 1 a půl papriky, menší pórek a cibule, 2 mrkve, 4 plátky krůtího masa a 8 velkých brambor.
7
Tohle není klasický recept na zapečené brambory. Většina jste asi zvyklá přidávat smetanu/mléko s rozmíchaným vajíčkem, když zapékáte brambory nebo těstoviny - tohle je ale verze s méně kaloriemi. Taky se nelekejte, že tam není tekutina, pokud dobře utěsníte alobalem, brambory se "uvaří". Při podávání vám to nebude držet pohromadě, ale chuťově je to výborné. Můžete to podávat buď jako přílohu nebo hlavní chod s domácí tatarkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špagety zapečené se zeleninou

Špagety zapečené se zeleninou

Batáty s masem a zeleninou - zapečené

Batáty s masem a zeleninou - zapečené

Zapečené palačinky s masem a zeleninou

Zapečené palačinky s masem a zeleninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Zelenina
Pokrmy Z brambor Ze zeleniny Oběd Večeře Pečení Dietní Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Kuřecí maso Mrkev Olivový olej Paprika Pepř mletý Pórek Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marinovaná kuřecí prsíčka na grilu

Marinovaná kuřecí prsíčka na grilu

Roštěnky Esterházy

Roštěnky Esterházy

Opékané pikantní bramborové plátky

Opékané pikantní bramborové plátky

Pikantní smažené tvarůžky

Pikantní smažené tvarůžky

Sněhové pečivo

Sněhové pečivo

Dušená mrkev Dudin

Dušená mrkev Dudin

Ovesné sušenky s jablky a čokoládou

Ovesné sušenky s jablky a čokoládou

Kuskus s mletým masem

Kuskus s mletým masem

"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví

"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví

Doporučujeme

60 minut
Chilli con carne

Chilli con carne

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

90 minut
Perníčky

Perníčky

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

20
Cukrové koláčky nebo šátečky
Cukrové koláčky nebo…
16
Filé v alobalu
Filé v alobalu
14
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
12
Olivy s ginem
Olivy s ginem
10
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich uleví
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich…
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept, díky kterému budete v pohodě i během ponurých dnů
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept,…
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z plechu
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z…
AHA.cz Muži v životě Kotrbové (†78): Velkou lásku  zničila vojna!

Muži v životě Kotrbové (†78): Velkou lásku zničila vojna!

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Oslňte na večírku i s omezeným rozpočtem! Výběr šatů do 600 Kč, které se hodí i na Vánoce a silvestra

Oslňte na večírku i s omezeným rozpočtem! Výběr šatů do 600 Kč, které se hodí i na Vánoce a silvestra

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Tara Reidová z Prci, prci, prcičky zcela mimo sebe: Někdo mě zdrogoval!

Tara Reidová z Prci, prci, prcičky zcela mimo sebe: Někdo mě zdrogoval!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Další doporučené recepty:

Brambory zapečené s tlačenkou
Brambory zapečené s tlačenkou
Brambory zapečené se škvarky a zelím
Brambory zapečené se škvarky a zelím
Brambory zapečené se špenátem a sýrem
Brambory zapečené se špenátem a sýrem
Brampatáčky
Brampatáčky
Bratislavské plecko pro Aničku
Bratislavské plecko pro Aničku
Bratříčkova polévka z Hané
Bratříčkova polévka z Hané
  • Recepty.cz
  • Brambory zapečené se zeleninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact