• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Brambory zapečené se zeleninou
Napište svůj komentář k receptu

Brambory zapečené se zeleninou

autor: TheKacabi
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brambory zapečené se zeleninou
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • olivový olej
    • cibule
    • brambory
    • kuřecí maso
    • paprika
    • mrkev
    • pórek
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Zelenina vhodná pro tento recept: cibule, pórek, paprika, mrkev, cuketa.
2
Na dno zapékací nádoby (hlubšího pekáčku) nalijte trochu olivového oleje a poklaďte na tenké plátky nakrájenou cibuli (prozatím stačí půlka). Pak dejte vrstvu brambor - oloupané a nakrájené na cca 0,5cm plátky. Zakápněte olivovým olejem, posolte a popepřete.
3
Další vrstva se skládá z kousků vepřového/kuřecího/krůtího masa, kousků papriky a širších plátků mrkve. Následuje další vrstva brambor - opět zakápněte olivovým olejem, posolte a opepřete.
4
Následuje maso, paprika, mrkev, pórek a zbytek cibule. Plátky brambor vrchní vrstvy se můžou překrývat. Opět olivový olej, sůl a pepř. Přikryjte a dobře utěsněte alobalem a pečte tak 50 minut.
5
Pak sundejte alobal a nechte pod grilem dalších 15 minut, aby vrchní vrstva zkřupavěla.
6
Bohužel nemůžu říct, kolik čeho budete potřebovat - to záleží na velikosti vašeho pekáčku. Mně to vyšlo na 1 a půl papriky, menší pórek a cibule, 2 mrkve, 4 plátky krůtího masa a 8 velkých brambor.
7
Tohle není klasický recept na zapečené brambory. Většina jste asi zvyklá přidávat smetanu/mléko s rozmíchaným vajíčkem, když zapékáte brambory nebo těstoviny - tohle je ale verze s méně kaloriemi. Taky se nelekejte, že tam není tekutina, pokud dobře utěsníte alobalem, brambory se "uvaří". Při podávání vám to nebude držet pohromadě, ale chuťově je to výborné. Můžete to podávat buď jako přílohu nebo hlavní chod s domácí tatarkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špagety zapečené se zeleninou

Špagety zapečené se zeleninou

Batáty s masem a zeleninou - zapečené

Batáty s masem a zeleninou - zapečené

Zapečené palačinky s masem a zeleninou

Zapečené palačinky s masem a zeleninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Zelenina
Pokrmy Z brambor Ze zeleniny Oběd Večeře Pečení Dietní Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Kuřecí maso Mrkev Olivový olej Paprika Pepř mletý Pórek Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Opečené toasty s mozzarellou

Opečené toasty s mozzarellou

Sýrové fondue

Sýrové fondue

Grilovaná křidélka v jogurtu

Grilovaná křidélka v jogurtu

Dezert Pavlova

Dezert Pavlova

Salát z kysaného zelí III.

Salát z kysaného zelí III.

Dušená mrkev Dudin

Dušená mrkev Dudin

Vynikající tvarohové lívance

Vynikající tvarohové lívance

Jednoduchá zeleninová polévka s jíškovo-vaječnou zavářkou

Jednoduchá zeleninová polévka s…

Cuketové karbanátky (sekaná)

Cuketové karbanátky (sekaná)

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

151
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
76
Bezmasý guláš z hlívy
Bezmasý guláš z hlívy
73
Houbový guláš
Houbový guláš
62
Čočkové kuličky v rajčatové omáčce s těstovinami
Čočkové kuličky v…
56
Bramborový guláš se smetanou
Bramborový guláš se…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Veronika Khek Kubařová měsíc po porodu: První fotka miminka!

Veronika Khek Kubařová měsíc po porodu: První fotka miminka!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Brambory zapečené s tlačenkou
Brambory zapečené s tlačenkou
Brambory zapečené se škvarky a zelím
Brambory zapečené se škvarky a zelím
Brambory zapečené se špenátem a sýrem
Brambory zapečené se špenátem a sýrem
Brampatáčky
Brampatáčky
Bratislavské plecko pro Aničku
Bratislavské plecko pro Aničku
Bratříčkova polévka z Hané
Bratříčkova polévka z Hané
  • Recepty.cz
  • Brambory zapečené se zeleninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact