• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Brambory zapečené se zeleninou
Napište svůj komentář k receptu

Brambory zapečené se zeleninou

autor: TheKacabi
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brambory zapečené se zeleninou
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • olivový olej
    • cibule
    • brambory
    • kuřecí maso
    • paprika
    • mrkev
    • pórek
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Zelenina vhodná pro tento recept: cibule, pórek, paprika, mrkev, cuketa.
2
Na dno zapékací nádoby (hlubšího pekáčku) nalijte trochu olivového oleje a poklaďte na tenké plátky nakrájenou cibuli (prozatím stačí půlka). Pak dejte vrstvu brambor - oloupané a nakrájené na cca 0,5cm plátky. Zakápněte olivovým olejem, posolte a popepřete.
3
Další vrstva se skládá z kousků vepřového/kuřecího/krůtího masa, kousků papriky a širších plátků mrkve. Následuje další vrstva brambor - opět zakápněte olivovým olejem, posolte a opepřete.
4
Následuje maso, paprika, mrkev, pórek a zbytek cibule. Plátky brambor vrchní vrstvy se můžou překrývat. Opět olivový olej, sůl a pepř. Přikryjte a dobře utěsněte alobalem a pečte tak 50 minut.
5
Pak sundejte alobal a nechte pod grilem dalších 15 minut, aby vrchní vrstva zkřupavěla.
6
Bohužel nemůžu říct, kolik čeho budete potřebovat - to záleží na velikosti vašeho pekáčku. Mně to vyšlo na 1 a půl papriky, menší pórek a cibule, 2 mrkve, 4 plátky krůtího masa a 8 velkých brambor.
7
Tohle není klasický recept na zapečené brambory. Většina jste asi zvyklá přidávat smetanu/mléko s rozmíchaným vajíčkem, když zapékáte brambory nebo těstoviny - tohle je ale verze s méně kaloriemi. Taky se nelekejte, že tam není tekutina, pokud dobře utěsníte alobalem, brambory se "uvaří". Při podávání vám to nebude držet pohromadě, ale chuťově je to výborné. Můžete to podávat buď jako přílohu nebo hlavní chod s domácí tatarkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špagety zapečené se zeleninou

Špagety zapečené se zeleninou

Batáty s masem a zeleninou - zapečené

Batáty s masem a zeleninou - zapečené

Zapečené palačinky s masem a zeleninou

Zapečené palačinky s masem a zeleninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Zelenina
Pokrmy Z brambor Ze zeleniny Oběd Večeře Pečení Dietní Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Kuřecí maso Mrkev Olivový olej Paprika Pepř mletý Pórek Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zavináče

Zavináče

Crepes suzette - palačinky po francouzsku

Crepes suzette - palačinky po…

Provensálské kuřecí paličky s cuketou

Provensálské kuřecí paličky s cuketou

Výborná tvarohová pomazánka

Výborná tvarohová pomazánka

Omáčka k těstovinám

Omáčka k těstovinám

Banánová espuma v čokoládové skořepině se třtinovým želé

Banánová espuma v čokoládové…

Krevety Pil Pil

Krevety Pil Pil

Jednoduchá směs z hlívy aneb hlíva po italsku

Jednoduchá směs z hlívy aneb hlíva po…

Belgické vafle

Belgické vafle

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

38
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
27
Porn Star Martini
Porn Star Martini
25
Klasické lečo
Klasické lečo
23
Lovošská topinka
Lovošská topinka
18
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou foccaciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Denní horoskop na úterý 16. 9. 2025: Kdo konečně dostane zasloužený kompliment a koho přepadne nostalgie?

Denní horoskop na úterý 16. 9. 2025: Kdo konečně dostane zasloužený kompliment a koho přepadne nostalgie?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Decastelo zalovila v archivu: Jak staré jsou tyhle Zlatokopky?!

Decastelo zalovila v archivu: Jak staré jsou tyhle Zlatokopky?!

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Brambory zapečené s tlačenkou
Brambory zapečené s tlačenkou
Brambory zapečené se škvarky a zelím
Brambory zapečené se škvarky a zelím
Brambory zapečené se špenátem a sýrem
Brambory zapečené se špenátem a sýrem
Brampatáčky
Brampatáčky
Bratislavské plecko pro Aničku
Bratislavské plecko pro Aničku
Bratříčkova polévka z Hané
Bratříčkova polévka z Hané
  • Recepty.cz
  • Brambory zapečené se zeleninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact