• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Brambory zapečené se škvarky a zelím
Napište svůj komentář k receptu

Brambory zapečené se škvarky a zelím

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brambory zapečené se škvarky a zelím
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory
    • 250
      g škvarky
    • 500
      g kysané zelí
    • 250
      ml zakysaná smetana
    • 100
      ml mléko
    • 3
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Ve slupce uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka. Pekáč vymažeme a vysypeme strouhankou, vložíme do něj polovinu brambor, osolíme, opepříme, posypeme sekanými škvarky, navrstvíme vymačkané zelí a zakryjeme zbylými brambory. Rozmícháme kysanou smetanu, mléko, vejce, osolíme, opepříme, nalejeme na brambory a při střední teplotě upečeme v troubě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lín s bílým zelím a křupavými škvarky

Lín s bílým zelím a křupavými škvarky

Škvarky z domácí pekárny

Škvarky z domácí pekárny

Zavináče se škvarky

Zavináče se škvarky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • majkl1679 | 6. 5. 2021 12:23

    Milí zlatí , tak , jak malý Kašpárek udělal velké divadlo ,tak i moje malé škvarky udělaly docela slušné jídlo . Ale je potřeba to vylepšit , třeba pašeráckou klobásou ... :)

  • klewarino | 12. 4. 2013 21:32

    výborné,zkusil jsem to i se syrovými brambory nakrájené na kolečka,trvá to sice déle ale nakonec i ty brambory si vezmou chuť toho zelí i škvarek,sem tam přidám i kuřecí maso pro rozmazlení a a jemno červené papriky,jen na maso :-P

  • šárka hrubá | 10. 1. 2012 15:07

    dělám se zelím často,ale s těmi škvarkami jsem zkusila poprvé a mooooc dobré :-)

  • lenka žilková | 28. 1. 2007 13:06

    moc dobré,dávám za 1

  • ANNA POLÁKOVÁ | 23. 1. 2007 12:45

    Super nápad, ještě jsem přidala na kostičky čabajku, nepřebilo to chuť, jen to bylo lehce pikantnější - pro můj žlučník těžké, ale manžel si mlaskal:-)))

  • Tereza Jarčušková | 18. 1. 2007 11:45

    Danka, tú kapustu môžete použiť, len ju trocha vyžmýkajte, aby nekvapkal lák. Cukor nedávajte, jedlo zalejete , takže nebude také kyslé. Osoľte samozrejme podľa svojej chuti, aj opipríte toľko, ako považujete za vhodné. Rascu nedávajte, prehluší chuť oškvarkov.

  • Dana | 18. 1. 2007 08:51

    No to ale vypadá mňam! Brambory a zelí dohromady milujeme. Jen mi dělá trochu starost to zelí - mám ho tam dát přímo z pytlíku? Obvykle se nám zdá být zelí moc kyselé a málo slané a málo kmínu, takže při přípravě přidávám cukr, sůl a kmín - teda pokud má být v teplém jídle a teplé. Do salátu za studena pužívám zelí tak jak je, (Sakra nějak to motám, ale asi mi rozumíte).

  • Tereza Jarčušková | 17. 1. 2007 14:29

    Airan, vyskúšaj aj oškvarky, keby boli tak domáce...

  • Airan | 17. 1. 2007 12:00

    Tery, neco podobneho delam - misto skvarku davam mlete maso:-) Zdravim na Slovensku.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Pokrmy Přílohy Z brambor Brambory Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Kysané zelí Mléko Pepř mletý Škvarky Sůl Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažený květák (brokolice) v pivním těstíčku

Smažený květák (brokolice) v pivním…

Pečené kuřecí s chřestem

Pečené kuřecí s chřestem

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Játra v rajčatové omáčce s hranolkama

Játra v rajčatové omáčce s hranolkama

Francouzský citronový koláč - Tarte au citron

Francouzský citronový koláč - Tarte…

Salát Caesar II.

Salát Caesar II.

Jeřabina - sterilovaná

Jeřabina - sterilovaná

Šneci s anglickou slaninou a kořením

Šneci s anglickou slaninou a kořením

Nepečené BeBe řezy

Nepečené BeBe řezy

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

64
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…
51
Kulajda se zakysanou smetanou
Kulajda se zakysanou…
31
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
27
Broskvové knedlíky - bez vajec
Broskvové knedlíky - bez…
25
Cuketové placičky s žervé
Cuketové placičky s žervé

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Denní horoskop na pondělí 11. 8. 2025: Kdo dnes bude zavalen úkoly a kdo by se měl zaměřit na rodinné vztahy?

Denní horoskop na pondělí 11. 8. 2025: Kdo dnes bude zavalen úkoly a kdo by se měl zaměřit na rodinné vztahy?

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Další doporučené recepty:

Brambory z Verony
Brambory z Verony
Brambory zapečené (nejen) s mletým masem
Brambory zapečené (nejen) s mletým masem
Brambory zapečené s tlačenkou
Brambory zapečené s tlačenkou
Brambory zapečené se špenátem a sýrem
Brambory zapečené se špenátem a sýrem
Brambory zapečené se zeleninou
Brambory zapečené se zeleninou
Brampatáčky
Brampatáčky
  • Recepty.cz
  • Brambory zapečené se škvarky a zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact