• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Brambory zapečené se škvarky a zelím
Napište svůj komentář k receptu

Brambory zapečené se škvarky a zelím

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brambory zapečené se škvarky a zelím
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory
    • 250
      g škvarky
    • 500
      g kysané zelí
    • 250
      ml zakysaná smetana
    • 100
      ml mléko
    • 3
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Ve slupce uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka. Pekáč vymažeme a vysypeme strouhankou, vložíme do něj polovinu brambor, osolíme, opepříme, posypeme sekanými škvarky, navrstvíme vymačkané zelí a zakryjeme zbylými brambory. Rozmícháme kysanou smetanu, mléko, vejce, osolíme, opepříme, nalejeme na brambory a při střední teplotě upečeme v troubě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lín s bílým zelím a křupavými škvarky

Lín s bílým zelím a křupavými škvarky

Škvarky z domácí pekárny

Škvarky z domácí pekárny

Zavináče se škvarky

Zavináče se škvarky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • majkl1679 | 6. 5. 2021 12:23

    Milí zlatí , tak , jak malý Kašpárek udělal velké divadlo ,tak i moje malé škvarky udělaly docela slušné jídlo . Ale je potřeba to vylepšit , třeba pašeráckou klobásou ... :)

  • klewarino | 12. 4. 2013 21:32

    výborné,zkusil jsem to i se syrovými brambory nakrájené na kolečka,trvá to sice déle ale nakonec i ty brambory si vezmou chuť toho zelí i škvarek,sem tam přidám i kuřecí maso pro rozmazlení a a jemno červené papriky,jen na maso :-P

  • šárka hrubá | 10. 1. 2012 15:07

    dělám se zelím často,ale s těmi škvarkami jsem zkusila poprvé a mooooc dobré :-)

  • lenka žilková | 28. 1. 2007 13:06

    moc dobré,dávám za 1

  • ANNA POLÁKOVÁ | 23. 1. 2007 12:45

    Super nápad, ještě jsem přidala na kostičky čabajku, nepřebilo to chuť, jen to bylo lehce pikantnější - pro můj žlučník těžké, ale manžel si mlaskal:-)))

  • Tereza Jarčušková | 18. 1. 2007 11:45

    Danka, tú kapustu môžete použiť, len ju trocha vyžmýkajte, aby nekvapkal lák. Cukor nedávajte, jedlo zalejete , takže nebude také kyslé. Osoľte samozrejme podľa svojej chuti, aj opipríte toľko, ako považujete za vhodné. Rascu nedávajte, prehluší chuť oškvarkov.

  • Dana | 18. 1. 2007 08:51

    No to ale vypadá mňam! Brambory a zelí dohromady milujeme. Jen mi dělá trochu starost to zelí - mám ho tam dát přímo z pytlíku? Obvykle se nám zdá být zelí moc kyselé a málo slané a málo kmínu, takže při přípravě přidávám cukr, sůl a kmín - teda pokud má být v teplém jídle a teplé. Do salátu za studena pužívám zelí tak jak je, (Sakra nějak to motám, ale asi mi rozumíte).

  • Tereza Jarčušková | 17. 1. 2007 14:29

    Airan, vyskúšaj aj oškvarky, keby boli tak domáce...

  • Airan | 17. 1. 2007 12:00

    Tery, neco podobneho delam - misto skvarku davam mlete maso:-) Zdravim na Slovensku.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Pokrmy Přílohy Z brambor Brambory Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Kysané zelí Mléko Pepř mletý Škvarky Sůl Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové bavorské závitky

Vepřové bavorské závitky

Béřovický králík

Béřovický králík

Smažený květák (brokolice) v pivním těstíčku

Smažený květák (brokolice) v pivním…

Majonézové koláče

Majonézové koláče

Králík v zelenině s hořčicí

Králík v zelenině s hořčicí

Kořeněné škubánky-opečenky

Kořeněné škubánky-opečenky

Maso s paprikovou omáčkou

Maso s paprikovou omáčkou

Velikonoční nádivka dle časopisu F.O.O.D.

Velikonoční nádivka dle časopisu F.O…

Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky

Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

118
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem
Krupicový dezert se…
75
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort
41
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
34
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
33
Houbová omáčka II.
Houbová omáčka II.

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Blesk.cz Spisovatel Dan Brown: Svatba s milenkou!

Spisovatel Dan Brown: Svatba s milenkou!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Další doporučené recepty:

Brambory z Verony
Brambory z Verony
Brambory zapečené (nejen) s mletým masem
Brambory zapečené (nejen) s mletým masem
Brambory zapečené s tlačenkou
Brambory zapečené s tlačenkou
Brambory zapečené se špenátem a sýrem
Brambory zapečené se špenátem a sýrem
Brambory zapečené se zeleninou
Brambory zapečené se zeleninou
Brampatáčky
Brampatáčky
  • Recepty.cz
  • Brambory zapečené se škvarky a zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact