• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Brambory trochu jinak
Napište svůj komentář k receptu

Brambory trochu jinak

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brambory trochu jinak
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      kg brambory
    • 1
      ks zelená paprika
    • 1
      cibule
    • 3
      stroužek česnek může i nemusí být
    • olivový olej nejlépe kvalitnější
    • sůl množství dle velikosti pánve

Postup přípravy receptu

1
Vezmeme větší vyšší pánev (nejlépe s pokličkou) a do ní dám většá množství oleje (tak půl cm). Syrové brambory důkladně umyjeme, NENÍ NUTNÉ LOUPAT(!), rozkrájíme na menší slabší kousky (plátky nebo hranolky nebo kostičky - jak kdo chce - stejně se trochu polámou při smažení). Stejně tak rozkrájíme cibuli a papriku. Pokud dáváme česnek, oloupeme ho a rozkrájíme na plátky a přidáváme o chvíli později než další suroviny.
2
Rozpálíme olej a vše dáme do pánve a promícháme tak, aby bylo vše "promaštěno". Pokud je oleje málo, dolejeme. Důkladně osolíme a smažíme pod poklicí, často mícháme. Když je vše krásně osmažené, brambory měkké a zlaťoučké, odstavíme, slejeme přebývající olej (třeba přes cedník).
3
Podáváme jak samotné, tak jako vynikající přílohu. Olivový olej, který zbyde, je možné znovu použít (raději tedy ne do salátu).
4
Rychlé, snadné, vynikající, tradiční španělský recept.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Párky v rohlíku trochu jinak

Párky v rohlíku trochu jinak

Bůček trochu jinak

Bůček trochu jinak

Linecký koláč trochu jinak

Linecký koláč trochu jinak

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana H. | 4. 1. 2009 12:14

    Prosím, jak dlouho se asi brambory smaží?

  • Jaňule H. | 15. 6. 2008 17:10

    Dnes jsme měli k obědu. Místo papriky květák na růžičky a hooodně česneku, ten jsem jen rozmáčkla a rozpůlila. Na talíři jsem zasypala sýrem. Výborné.

  • Anonym | 2. 4. 2008 17:52

    jj,fritak je asi nejlepsi,ale ne vsichni ho maji...

  • Iva Bednarova | 31. 3. 2008 13:34

    tak ja delam neco podobneho,jelikoz nemam velkou panev s poklici,tak brambory nejdriv osmahnu ve fritaku,a pak je pridam do panve ve ktere jsem orestovala cibuli a papriku nakrajene na nudlicky,a necham je jeste prohrat,ony jakoby zmeknou a natahnou chut zeleniny.Samozrejme puvodni postup je co se tyce propojeni chuti mnohem ucinejsi,ale take zdlouhavejsi.

  • Martin Jarý | 30. 3. 2008 13:21

    Vynikajici, brambory maji mnohem lepsi chut nez normalni varene a moc nezalezi na jejich kvalite (zatimco u varenych zalezi hodne).Moc bych to ale s tema surovinama neprehanel jak tu pisete, to je pak uplne neco jinýho. Tohle jidlo se totiz jmenuje "patatas a lo pobre"(chudakovy brambory nebo tak nejak). Jeste k tomu obcas davaji volske oko, jamon serrano a morcillu (neboli pravou susenou sunku a neco jako nase jelito)-to je pak tzv. Plato Alpujarreňo. Bohuzel, tezko se pripravuje v nasich podminkach, nejlepe chutna proste v miste vzniku (Sierra Nevada).

  • Iveta Janatová | 28. 3. 2008 22:44

    Také dělám a je to dobré s tím co dům dal.Doporučuji.

  • Jana | 28. 3. 2008 10:04

    Za tyhle brambory se moc přimlouvám, protože jsou opravdu vynikající a mám dojem,že trochu unikají pozornosti. Dělám to už léta a říkám tomu brambory 100x jinak, protože k základu tj. bramborám,cibuli a česneku dám co mám v lednici: pórek, kus salámu, vejce natvrdo, sýr, zbylé pečené maso, zmrzlou zeleninu atd. (teda ne najednou!!!). Navrch si pak už na talíři podle chuti dáváme zakys.smetanu,jogurt, tatarku, hořčiči,kečup,okurku...prostě brambory 100xjinak, rychlé,dobré, ekonomické. A když to nepřeženete s olejem apod., tak i dietní.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Přílohy Brambory Oběd Večeře Pozdní večeře Restování Španělsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Olivový olej Sůl Zelená paprika
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí plátky v alobalu

Kuřecí plátky v alobalu

Játrová čína

Játrová čína

Perníková chaloupka

Perníková chaloupka

Vepřová pečeně s dušeným zelím a jablky

Vepřová pečeně s dušeným zelím a…

Kynutá cmunda

Kynutá cmunda

Jemný tvarohový krémovník

Jemný tvarohový krémovník

Borůvkové muffiny - rumové

Borůvkové muffiny - rumové

Krkovička s bylinkovým máslem

Krkovička s bylinkovým máslem

Ořechový biskupský chlebíček

Ořechový biskupský chlebíček

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

101
Dýňová tortila
Dýňová tortila
59
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
46
Máslové řízky
Máslové řízky
46
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
45
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…

Zajímavé články

Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
AHA.cz Luxusní život dcery Karla Gotta: Budete zírat!

Luxusní život dcery Karla Gotta: Budete zírat!

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Ženy.cz Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Blesk.cz Ex-misska Čerešňáková ukázala poporodní tělo: Pár kilo nahoře, přiznala bez obalu

Ex-misska Čerešňáková ukázala poporodní tělo: Pár kilo nahoře, přiznala bez obalu

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

  • Recepty.cz
  • Brambory trochu jinak
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact