• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Brambory s kysaným mlékem
Napište svůj komentář k receptu

Brambory s kysaným mlékem

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brambory s kysaným mlékem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      kg brambory
    • 3
      ks cibule
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 400
      g uzená slanina
    • 250
      g mražená kukuřice

Postup přípravy receptu

1
Brambory rozkrájíme na čtvrtky a ve slané vodě uvaříme. Scedíme a rozmačkáme. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme ve větším hrnci, přidáme ještě trochu oleje (podle toho, kolik tuku se vyškvaří ze slaniny, brambory musí být dobře omaštěné), nakrájenou cibuli a opražíme ji dozlatova. Vmícháme rozmačkané brambory, kukuřici a dobře promícháme.
2
Podáváme horké s vychlazeným kysaným mlékem, acidofilním, kefírem...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nové brambory s kysaným mlékem

Nové brambory s kysaným mlékem

Brambory s kysaným zelím

Brambory s kysaným zelím

Zapékané brambory s kysaným zelím, slaninou klobásou a tymiánem

Zapékané brambory s kysaným zelím,…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková | 22. 3. 2006 12:20

    Vierka, kukuricu vsypem do hotových zemiakov, keď sú už v slaninke s cibuľkou. V horúcich sa rýchlo rozmrazia, nijako ju pred tým neupravujem. Aj ju sypem od ruky, nevážim, ja dávam radšej viac, my máme kukuricu radi.

  • Věra | 22. 3. 2006 11:25

    p. Jarčušková tu mraženou kukuřici orestujete také na cibulce ? nebo jí přisypete jen rozmraženou do brambor ?

  • Marie Svobodová | 30. 1. 2006 10:19

    Paní Jitko, předpokládám, že Váš komentář byl směřován p. Marii N. Já totiž naprosto souhlasím a doporučuji konzumaci kukuřice. Nejen jako zrna, ale u nás je velmi oblíbený popcorn, který je pro velké množství vlákniny výborný pro dobrou činnost střev(snižuje se výskyt rakoviny střev) .Takže závěr- kukuřici konzumejem ve všech podobách a budeme i nadále.

  • Tereza Jarčušková | 30. 1. 2006 07:02

    Chcem len doplniť Jitku, že nie je tuk ako tuk. Medzi mastnými kyselinami ( nasýtené a nenasýtené ) je značný rozdiel. A potom, my dávame prasatám viac vecí, ktoré sú pre človeka veľmi dôležité a pritom ich radšej hodí zvieratkám, ako by ich zjedol sá, napr. vlákninu. Obilniny omieľame od povrchových vrsttie, pričom najviac minerálov je tesne pod šupkou ( všetky obilniny aj s ryžou ). Bežne od viditeľného tuku opracované bravčové mäso môže obsahovať až 50 % skrytého tuku a predsa je málo ľudí, ktorí bravčové mäso nejedia vôbec. A ešte jedna poznámka, nech je ten tuk akýkoľvek, ak nesedím doma na gauči , ale sa hýbem, tak ho spálim bez problémov a nemá sa mi čo usadzovať ani v cievach, ani na bokoch.

  • Jitka Malinová | 29. 1. 2006 17:49

    Paní Marie, když o kukuřici napíšete "A" měla byste napsat i "B":Kukuřice je velmi oblíbená a lehce stravitelná zelenina. Obsahuje značné množství tuku a škrobu, takže je i energeticky vydatná. Kukuřičná zrna mají vysoký obsah vitamínu B1 – thiaminu, který je velmi důležitý pro naši nervovou soustavu, posiluje náš intelekt a schopnost soustředění. Již 40 minut po konzumaci tak zlepší výkon mozku a schopnost koncentrace! Další účinnou látkou obsaženou v kukuřici je biotin (důležitý pro zdravé, silné vlasy a hezkou pleť) a niacin (pro dobrou náladu a zdravé buňky). Kukuřice obsahuje i kyselinu pantotenovou, kyselinu listovou, selen, železo, zinek a hořčík. Podporuje krvetvorbu, zvyšuje dýchání buněk, posiluje imunitní systém, svaly a srdce a pomáhá rovněž při nedostatku libida a impotenci. Je tedy nejen chutná, ale i velmi zdravá.

  • Marie Svobodová | 29. 1. 2006 15:55

    Souhlasím s p.Di a jak jsem nedávno poslouchala nějakého lékaře odborníka na výživu máme jíst samozřejmě s mírou vše o co si tělo řekne, na co má chuť neboť to zřejmě potřebuje

  • Di | 29. 1. 2006 13:24

    Řekla bych, že od 30.let 20.století se naše poznatky o tom, co je a není zdravé už několikrát dost radikálně změnily.

  • Marie N. | 29. 1. 2006 00:01

    Nevím jestli víte, že kukuřice je strašně nezdravá (vysoký obsah tuku) a pokud v Americe ve 30. létech minulého století nebyl hlad tak se kukuřice dávale jenom prasatům…

  • Tereza Jarčušková | 26. 1. 2006 08:36

    Keď som bola ešte doma, aj neskôr, som tiež nedávala kukuricu. Potom som to niekde čítala, skúsila pridať a keďže my máme kukuricu radi, teraz ju dávam vždy. Dávam mrazenú a len ju nasypem do zemiakov, ona sa od horúcich zemiakov rozmrazí a je dobrá chrumkavá. Raz som dala sterilizovanú, ale nie je to ono.

  • Jana Han | 25. 1. 2006 19:08

    Toto miluje cela moje rodina, hlavne kdyz to jime z jedne velke misy. Rikame tomu Sup do huby. Nedavala jsem vsak kukurici a tak to ted zkusim s ni. To hlavni kouzlo je v tom zakysanem mlece, s normalnim to neni ono. Velice jednoduche, rychle a vynikajici.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Večeře Pozdní večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Mražená kukuřice Rostlinný olej Uzená slanina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr po mlynářsku

Kapr po mlynářsku

Slovenská kapustnice

Slovenská kapustnice

Kokosová roláda II.

Kokosová roláda II.

Kastrůlkové ražniči

Kastrůlkové ražniči

Marinovaná kuřecí prsa II.

Marinovaná kuřecí prsa II.

Krkovice na moravance

Krkovice na moravance

Nepečené ovesné placičky s arašídovým máslem

Nepečené ovesné placičky s arašídovým…

Zelný salát se zeleninou

Zelný salát se zeleninou

Smaženka s restovanou zeleninou

Smaženka s restovanou zeleninou

Doporučujeme

30 minut
Treska s gratinovanou brokolicí a mandlemi

Treska s gratinovanou brokolicí a…

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

53
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
22
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
19
Kokosky raz dva
Kokosky raz dva
14
Pražský koláč
Pražský koláč
11
Maso tří barev
Maso tří barev

Zajímavé články

Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené linecké, pracny, rohlíčky, ořechy i vosí hnízda
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené…
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky do papírového sáčku
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky…
Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte linecké, pracny nebo sádlovky
Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte…
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho milují a nemusíte ho slepovat ani zdobit!
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho…
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky těmto trikům budou při pečení krásně držet tvar
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky…
AHA.cz Kotek s manželkou v ohrožení života: Tohle opravdu zabíjí!

Kotek s manželkou v ohrožení života: Tohle opravdu zabíjí!

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Ženy.cz Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo  moderní výmluva pro sobectví?

Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo moderní výmluva pro sobectví?

Blesk.cz Dohra rozchodu Belohorcové s Hájkem: Jedovaté vzkazy!

Dohra rozchodu Belohorcové s Hájkem: Jedovaté vzkazy!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Další doporučené recepty:

Brambory s klobásou a špenátem
Brambory s klobásou a špenátem
Brambory s kuřecím masem na kari a šlehačce
Brambory s kuřecím masem na kari a…
Brambory s kysanou smetanou
Brambory s kysanou smetanou
Brambory s kysaným zelím
Brambory s kysaným zelím
Brambory s lososem a koprovou majonézou
Brambory s lososem a koprovou majonézou
Brambory s lososovým tvarohem
Brambory s lososovým tvarohem
  • Recepty.cz
  • Brambory s kysaným mlékem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact