• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Brambory s kysaným mlékem
Napište svůj komentář k receptu

Brambory s kysaným mlékem

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brambory s kysaným mlékem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      kg brambory
    • 3
      ks cibule
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 400
      g uzená slanina
    • 250
      g mražená kukuřice

Postup přípravy receptu

1
Brambory rozkrájíme na čtvrtky a ve slané vodě uvaříme. Scedíme a rozmačkáme. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme ve větším hrnci, přidáme ještě trochu oleje (podle toho, kolik tuku se vyškvaří ze slaniny, brambory musí být dobře omaštěné), nakrájenou cibuli a opražíme ji dozlatova. Vmícháme rozmačkané brambory, kukuřici a dobře promícháme.
2
Podáváme horké s vychlazeným kysaným mlékem, acidofilním, kefírem...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nové brambory s kysaným mlékem

Nové brambory s kysaným mlékem

Brambory s kysaným zelím

Brambory s kysaným zelím

Zapékané brambory s kysaným zelím, slaninou klobásou a tymiánem

Zapékané brambory s kysaným zelím,…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková | 22. 3. 2006 12:20

    Vierka, kukuricu vsypem do hotových zemiakov, keď sú už v slaninke s cibuľkou. V horúcich sa rýchlo rozmrazia, nijako ju pred tým neupravujem. Aj ju sypem od ruky, nevážim, ja dávam radšej viac, my máme kukuricu radi.

  • Věra | 22. 3. 2006 11:25

    p. Jarčušková tu mraženou kukuřici orestujete také na cibulce ? nebo jí přisypete jen rozmraženou do brambor ?

  • Marie Svobodová | 30. 1. 2006 10:19

    Paní Jitko, předpokládám, že Váš komentář byl směřován p. Marii N. Já totiž naprosto souhlasím a doporučuji konzumaci kukuřice. Nejen jako zrna, ale u nás je velmi oblíbený popcorn, který je pro velké množství vlákniny výborný pro dobrou činnost střev(snižuje se výskyt rakoviny střev) .Takže závěr- kukuřici konzumejem ve všech podobách a budeme i nadále.

  • Tereza Jarčušková | 30. 1. 2006 07:02

    Chcem len doplniť Jitku, že nie je tuk ako tuk. Medzi mastnými kyselinami ( nasýtené a nenasýtené ) je značný rozdiel. A potom, my dávame prasatám viac vecí, ktoré sú pre človeka veľmi dôležité a pritom ich radšej hodí zvieratkám, ako by ich zjedol sá, napr. vlákninu. Obilniny omieľame od povrchových vrsttie, pričom najviac minerálov je tesne pod šupkou ( všetky obilniny aj s ryžou ). Bežne od viditeľného tuku opracované bravčové mäso môže obsahovať až 50 % skrytého tuku a predsa je málo ľudí, ktorí bravčové mäso nejedia vôbec. A ešte jedna poznámka, nech je ten tuk akýkoľvek, ak nesedím doma na gauči , ale sa hýbem, tak ho spálim bez problémov a nemá sa mi čo usadzovať ani v cievach, ani na bokoch.

  • Jitka Malinová | 29. 1. 2006 17:49

    Paní Marie, když o kukuřici napíšete "A" měla byste napsat i "B":Kukuřice je velmi oblíbená a lehce stravitelná zelenina. Obsahuje značné množství tuku a škrobu, takže je i energeticky vydatná. Kukuřičná zrna mají vysoký obsah vitamínu B1 – thiaminu, který je velmi důležitý pro naši nervovou soustavu, posiluje náš intelekt a schopnost soustředění. Již 40 minut po konzumaci tak zlepší výkon mozku a schopnost koncentrace! Další účinnou látkou obsaženou v kukuřici je biotin (důležitý pro zdravé, silné vlasy a hezkou pleť) a niacin (pro dobrou náladu a zdravé buňky). Kukuřice obsahuje i kyselinu pantotenovou, kyselinu listovou, selen, železo, zinek a hořčík. Podporuje krvetvorbu, zvyšuje dýchání buněk, posiluje imunitní systém, svaly a srdce a pomáhá rovněž při nedostatku libida a impotenci. Je tedy nejen chutná, ale i velmi zdravá.

  • Marie Svobodová | 29. 1. 2006 15:55

    Souhlasím s p.Di a jak jsem nedávno poslouchala nějakého lékaře odborníka na výživu máme jíst samozřejmě s mírou vše o co si tělo řekne, na co má chuť neboť to zřejmě potřebuje

  • Di | 29. 1. 2006 13:24

    Řekla bych, že od 30.let 20.století se naše poznatky o tom, co je a není zdravé už několikrát dost radikálně změnily.

  • Marie N. | 29. 1. 2006 00:01

    Nevím jestli víte, že kukuřice je strašně nezdravá (vysoký obsah tuku) a pokud v Americe ve 30. létech minulého století nebyl hlad tak se kukuřice dávale jenom prasatům…

  • Tereza Jarčušková | 26. 1. 2006 08:36

    Keď som bola ešte doma, aj neskôr, som tiež nedávala kukuricu. Potom som to niekde čítala, skúsila pridať a keďže my máme kukuricu radi, teraz ju dávam vždy. Dávam mrazenú a len ju nasypem do zemiakov, ona sa od horúcich zemiakov rozmrazí a je dobrá chrumkavá. Raz som dala sterilizovanú, ale nie je to ono.

  • Jana Han | 25. 1. 2006 19:08

    Toto miluje cela moje rodina, hlavne kdyz to jime z jedne velke misy. Rikame tomu Sup do huby. Nedavala jsem vsak kukurici a tak to ted zkusim s ni. To hlavni kouzlo je v tom zakysanem mlece, s normalnim to neni ono. Velice jednoduche, rychle a vynikajici.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Večeře Pozdní večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Mražená kukuřice Rostlinný olej Uzená slanina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Makarony zapečené se sýrem a rajčaty

Makarony zapečené se sýrem a rajčaty

Tatarský biftek

Tatarský biftek

Pečené obložené řízky

Pečené obložené řízky

Barevné jablečné řezy

Barevné jablečné řezy

Babiččin košíček - Pepíček

Babiččin košíček - Pepíček

Smažené jednohubky

Smažené jednohubky

Prokládané brambory s cuketou - zdravě a chutně

Prokládané brambory s cuketou -…

Velikonoční kopřivová nádivka

Velikonoční kopřivová nádivka

Brambory zapečené (nejen) s mletým masem

Brambory zapečené (nejen) s mletým…

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

138
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
16
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
11
Bramboráky
Bramboráky

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Zpěvačce Marii Pojkarové zpackali zákrok: Propíchnutý močák a kolaps ledviny!

Zpěvačce Marii Pojkarové zpackali zákrok: Propíchnutý močák a kolaps ledviny!

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Další doporučené recepty:

Brambory s klobásou a špenátem
Brambory s klobásou a špenátem
Brambory s kuřecím masem na kari a šlehačce
Brambory s kuřecím masem na kari a…
Brambory s kysanou smetanou
Brambory s kysanou smetanou
Brambory s kysaným zelím
Brambory s kysaným zelím
Brambory s lososem a koprovou majonézou
Brambory s lososem a koprovou majonézou
Brambory s lososovým tvarohem
Brambory s lososovým tvarohem
  • Recepty.cz
  • Brambory s kysaným mlékem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact