• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Brambory pečené se zeleninou a fetou
Napište svůj komentář k receptu

Brambory pečené se zeleninou a fetou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brambory pečené se zeleninou a fetou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 10
      ks brambory středně velkých
    • sůl
    • tymián
    • 200
      g balkánský sýr nebo řecké fety
    • 1
      ks zelená paprika
    • 1
      ks červená paprika
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek

Postup přípravy receptu

1
Brambory pořádně omyjeme a i se slupkou nakrájíme na asi 1 cm silné půlměsíce nebo můžete na plátky. Brambory položíme na plech, který vykládám pečícím papírem, ale můžete vymazat olejem. Brambory posolíme a posypeme tymiánem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 170 °C (horkovzdušná 160 °C) asi 30-40 minut. Upečené brambory musí mít křupavou kůrku. Mezitím na pánvi připravíme olivový olej, na kterém osmahneme nasekanou cibulku a česnek. Přidáme na nudličky nakrájenou červenou a zelenou papriku, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme asi 10-15 minut, dokud není paprika úplně měkká. Nakonec ve velké míse smícháme upečené brambory, zeleninovou směs a na kostičky nakrájenou fetu.
2
Výborně se hodí k lehkému kuřecímu nebo krůtímu masu, ale dá se jíst i jako samostatný pokrm.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečený lilek s fetou

Zapečený lilek s fetou

Afroditina řecká sekaná plněná fetou

Afroditina řecká sekaná plněná fetou

Slaný chlebíček s pestem a fetou

Slaný chlebíček s pestem a fetou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dagmar Stránská | 22. 1. 2007 21:43

    Moc Vám děkuji za vegetariánskou inspiraci. Určitě o víkendu zkusím.

  • MartinV | 22. 1. 2007 15:49

    Fetu doporučuji předem nakrájet na plátky a nechat přes noc vylouhovat v misce s vodou => zbaví se tak přebytečné soli, kterou je konzervovaná. Samotná chuť sýra zůstane.

  • Jana Z | 22. 1. 2007 09:52

    No teda dneska je tady jeden recept lepší než druhý, alespoň pro mě:-)) Miluju jednoduché ale DOBRÉ jídla.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Přílohy Brambory Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balkánský sýr Brambory Červená paprika Česnek Cibule Olivový olej Sůl Tymián Zelená paprika
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí filé zapečené se sýrem a s brokolicí

Rybí filé zapečené se sýrem a s…

Bílkový chlebíček II.

Bílkový chlebíček II.

Pařížský dort - Harlekýn

Pařížský dort - Harlekýn

Dresing hami mňami

Dresing hami mňami

Rychlá drůbeží játra, jako smažená

Rychlá drůbeží játra, jako smažená

Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

Brokolicovo-cuketová krémová polévka

Brokolicovo-cuketová krémová polévka

Smetanové tvarůžky (syrečky)

Smetanové tvarůžky (syrečky)

Čokoládová babka

Čokoládová babka

Doporučujeme

30 minut
Tortilla wrap s lilkem a halloumi

Tortilla wrap s lilkem a halloumi

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

49
Klasické lečo
Klasické lečo
24
Risotto s chřestem
Risotto s chřestem
21
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
21
Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě
Pečený losos v bylinkovo…
20
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…

Zajímavé články

Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Rapper Vercetti má problém: 5 let natvrdo a vyhoštění

Rapper Vercetti má problém: 5 let natvrdo a vyhoštění

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

  • Recepty.cz
  • Brambory pečené se zeleninou a fetou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact