• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Brambory pečené se zeleninou a fetou
Napište svůj komentář k receptu

Brambory pečené se zeleninou a fetou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brambory pečené se zeleninou a fetou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 10
      ks brambory středně velkých
    • sůl
    • tymián
    • 200
      g balkánský sýr nebo řecké fety
    • 1
      ks zelená paprika
    • 1
      ks červená paprika
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek

Postup přípravy receptu

1
Brambory pořádně omyjeme a i se slupkou nakrájíme na asi 1 cm silné půlměsíce nebo můžete na plátky. Brambory položíme na plech, který vykládám pečícím papírem, ale můžete vymazat olejem. Brambory posolíme a posypeme tymiánem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 170 °C (horkovzdušná 160 °C) asi 30-40 minut. Upečené brambory musí mít křupavou kůrku. Mezitím na pánvi připravíme olivový olej, na kterém osmahneme nasekanou cibulku a česnek. Přidáme na nudličky nakrájenou červenou a zelenou papriku, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme asi 10-15 minut, dokud není paprika úplně měkká. Nakonec ve velké míse smícháme upečené brambory, zeleninovou směs a na kostičky nakrájenou fetu.
2
Výborně se hodí k lehkému kuřecímu nebo krůtímu masu, ale dá se jíst i jako samostatný pokrm.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečený lilek s fetou

Zapečený lilek s fetou

Afroditina řecká sekaná plněná fetou

Afroditina řecká sekaná plněná fetou

Slaný chlebíček s pestem a fetou

Slaný chlebíček s pestem a fetou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dagmar Stránská | 22. 1. 2007 21:43

    Moc Vám děkuji za vegetariánskou inspiraci. Určitě o víkendu zkusím.

  • MartinV | 22. 1. 2007 15:49

    Fetu doporučuji předem nakrájet na plátky a nechat přes noc vylouhovat v misce s vodou => zbaví se tak přebytečné soli, kterou je konzervovaná. Samotná chuť sýra zůstane.

  • Jana Z | 22. 1. 2007 09:52

    No teda dneska je tady jeden recept lepší než druhý, alespoň pro mě:-)) Miluju jednoduché ale DOBRÉ jídla.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Přílohy Brambory Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balkánský sýr Brambory Červená paprika Česnek Cibule Olivový olej Sůl Tymián Zelená paprika
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybízový koláč s kokosem

Rybízový koláč s kokosem

Tuňákové karbanátky

Tuňákové karbanátky

Kapustová polévka s vločkami a klobáskou

Kapustová polévka s vločkami a…

Celerová omeleta

Celerová omeleta

Gratinované brambory (nejen) s česnekem

Gratinované brambory (nejen) s…

Buchta (koláč) z přesnídávek - jednoduchá a vláčná

Buchta (koláč) z přesnídávek -…

Kulaté kynuté knedlíky - příloha

Kulaté kynuté knedlíky - příloha

Hasenöhrl (zaječí uši)

Hasenöhrl (zaječí uši)

Losos (nejen) v bylinkách

Losos (nejen) v bylinkách

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

55
Klasické lečo
Klasické lečo
35
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
35
Pečená pražma s mangovou salsou
Pečená pražma s mangovou…
32
Domácí kečup
Domácí kečup
30
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Brambory pečené se zeleninou a fetou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact