• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Brambory nebo těstoviny zapečené (nejen) s růžičkovou kapustou
Napište svůj komentář k receptu

Brambory nebo těstoviny zapečené (nejen) s růžičkovou kapustou

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brambory nebo těstoviny zapečené (nejen) s růžičkovou kapustou
Brambory nebo těstoviny zapečené (nejen) s růžičkovou kapustou
Brambory nebo těstoviny zapečené (nejen) s růžičkovou kapustou
Brambory nebo těstoviny zapečené (nejen) s růžičkovou kapustou
Brambory nebo těstoviny zapečené (nejen) s růžičkovou kapustou
Brambory nebo těstoviny zapečené (nejen) s růžičkovou kapustou
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 250
      g růžičková kapusta - očištěná
    • 500
      g vařené brambory - oloupané
    • 100
      g anglická slanina nebo moravská...
    • 2
      stroužek česnek 1 -
    • 0,50
      lžička tymián dle chuti, cca
    • 100
      g sýr gouda nastrouhaný nebo jiný tvrdý sýr
    • sůl
    • pepř mletý
    • 5
      lžíce smetana ke šlehání cca
    • máslo se strouhankou na formu nebo pekáček
    • 2
      ks vejce - nejsou nutná

Postup přípravy receptu

1
Do mísy dáme na kostičky pokrájené brambory, přepůlené očištěné kapustičky, nastrouhaný česnek (lze použít i muškátový květ), tymián, nastrouhaný sýr, pokrájenou slaninu, sůl a pepř. Vše dobře promícháme a nandáme do připravené zapékací mísy, zakapeme smetanou, zaklopíme a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů na 40 minut, pak odklopíme a dopečeme dozlatova.
2
Pokud budeme chtít zapékat těstoviny, postup bude stejný: uvaříme si těstoviny (cca 350 g) dle návodu, scedíme...
3
Ve smetaně, kterou používáme na zakápnutí před pečením, můžeme rozšlehat vejce.
4
Pokud vynecháme slaninu, můžeme podávat jako bezmasý pokrm.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené krůtí maso s růžičkovou kapustou

Zapečené krůtí maso s růžičkovou…

Uzené kotlety s růžičkovou kapustou

Uzené kotlety s růžičkovou kapustou

Polévka s růžičkovou kapustou

Polévka s růžičkovou kapustou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Těstoviny & rizota Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso Zelenina
Maso Pokrmy Z těstovin Z brambor Ze zeleniny Uzeniny Oběd Večeře Pečení Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Máslo Pepř mletý Růžičková kapusta Smetana ke šlehání Sůl Sýr Gouda Tymián Vařené brambory Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Telecí perkelt

Telecí perkelt

Pórková polévka s drožďovými knedlíčky

Pórková polévka s drožďovými knedlíčky

Česnečka z uzených žeber

Česnečka z uzených žeber

Šlehačkový beránek

Šlehačkový beránek

Zapečené brambory se smetanou

Zapečené brambory se smetanou

Kuřecí roláda IV.

Kuřecí roláda IV.

Zapékané kysané zelí

Zapékané kysané zelí

Pohankové zeleninové rizoto s kuřecím plátkem

Pohankové zeleninové rizoto s kuřecím…

Domácí nutella

Domácí nutella

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

84
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
73
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
33
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
18
Pudinkové cukroví
Pudinkové cukroví
18
Karamelový  krém
Karamelový krém

Zajímavé články

Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte nejen na Vánoce
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte…
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte spoustu druhů cukroví
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte…
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne úplně každý
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne…
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené linecké, pracny, rohlíčky, ořechy i vosí hnízda
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené…
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky do papírového sáčku
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky…
AHA.cz Pohřeb Patrika Hezuckého (†55): Vzkaz manželky a manévry před obřadem

Pohřeb Patrika Hezuckého (†55): Vzkaz manželky a manévry před obřadem

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Nejlepší červené rtěnky podle redakce: Jak najít tu nejlepší v drogerii ke svému typu pleti?

Nejlepší červené rtěnky podle redakce: Jak najít tu nejlepší v drogerii ke svému typu pleti?

Ženy.cz Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo  moderní výmluva pro sobectví?

Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo moderní výmluva pro sobectví?

Blesk.cz Westova žena Biance šokuje: Lidské křeslo!

Westova žena Biance šokuje: Lidské křeslo!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Sváteční numerologie: Vypočítejte si svoje vánoční číslo a zjistěte, co vám přinese

Sváteční numerologie: Vypočítejte si svoje vánoční číslo a zjistěte, co vám přinese

Další doporučené recepty:

Brambory na paprice III.
Brambory na paprice III.
Brambory na paprice jako příloha
Brambory na paprice jako příloha
Brambory na plechu s bylinkami
Brambory na plechu s bylinkami
Brambory plněné bramborami a zlatou cibulkou
Brambory plněné bramborami a zlatou…
Brambory plněné ementálem a uzeným masem
Brambory plněné ementálem a uzeným masem
Brambory restované nejen s cibulí
Brambory restované nejen s cibulí
  • Recepty.cz
  • Brambory nebo těstoviny zapečené (nejen) s růžičkovou kapustou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact