• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Brambory na rýži
Napište svůj komentář k receptu

Brambory na rýži

autor: haluška50
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brambory na rýži
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg brambory nejlépe nové
    • 1
      hrnek rýže
    • 2
      ks cibule
    • sůl
    • 1
      lžička kari
    • 1
      lžička červená paprika
    • 2
      ks hřebíček
    • 0,50
      ks citronová šťáva z půlky citronu
    • 1
      hrst sezamová semínka
    • 1
      hrst petrželka
    • 2,50
      hrnek voda

Postup přípravy receptu

1
Brambory důkladně omyjeme a nastrouháme na tenké plátky.
2
Na oleji zpěníme cibuli pokrájenou na půl kolečka, přidáme sezamová semínka, sůl a brambory. Lehce orestujeme a přidáme rýži, kari, papriku, hřebíček a citronovou šťávu. Zamícháme a podlijeme vodou.
3
Dáme do trouby a dusíme, dokud se veškerá voda nevsákne do rýže - cca 35 minut.
4
Na talíři můžeme posypat strouhaným sýrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Masová směs s cuketou na těstoviny, brambory nebo rýži

Masová směs s cuketou na těstoviny,…

Houbové měšce s rýží nebo s brambory

Houbové měšce s rýží nebo s brambory

Brokolice s rýží z jedné pánve

Brokolice s rýží z jedné pánve

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • mirina | 24. 3. 2007 09:26

    těžko říct,už si přesně nevzpomínám,ale myslím že se tomu snad říká tavička-jestli je to ale bulharsky nebo česky fakt nevím.

  • Chichi | 23. 3. 2007 11:22

    velmi by mě zajímalo, jaký to má mít bulharský název - nemohla byste Mirino doplnit? díky

  • Mirina | 23. 3. 2007 11:13

    připomíná mi to jeden bulharský recept,kde se ještě dává párek,kečup,posolí, a z koření jen nové koření a celý pepř.Zalije se to vše tak asi na dva prsty nad celou smšs a jak je měkký brambor - je měkká i rýže,tak vytáhneme z trouby a jíme.Je to vyborné.V bulharsku k tomu přikusojou ještě chléb.Má to mít konzistenci jako hustší guláš.

  • Zuzka L. | 22. 3. 2007 14:35

    Děkuju, Markéto. Jsem kuchařka začátečnice a každá dobrá rada se mi hodí.

  • englicka marketa | 22. 3. 2007 12:24

    Zuzko nemám s tím dobrou zkušenost.Mnohem lepší je to z trouby ale pokud chcete tak to klidně duste na sporáku,ale rýže nebude tak dobrá.

  • Zuzka L. | 22. 3. 2007 10:52

    Musí se to dávat do trouby? Nemohlo by se to dusit na sporáku?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Rýže
Pokrmy Z brambor Z rýže Červen Oběd Večeře Pečení Smažení Dietní Vegetariáni Vegani Bez lepku Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Červená paprika Cibule Citronová šťáva Hřebíček Kari Petrželka Rýže Sezamová semínka Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Avokádový salát k večeři

Avokádový salát k večeři

Arašídové máslo

Arašídové máslo

Jablečná roláda s tvarohem

Jablečná roláda s tvarohem

Smažené špagety se zeleninou

Smažené špagety se zeleninou

Bezlepkový smetanový dort s rybízem

Bezlepkový smetanový dort s rybízem

Domácí mangové chutney

Domácí mangové chutney

Špecle s fazolkami

Špecle s fazolkami

Salát z pekingského zelí - zdravě a chutně

Salát z pekingského zelí - zdravě a…

Margot řezy ....Danča

Margot řezy ....Danča

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

61
Máslové řízky
Máslové řízky
59
Dýňová tortila
Dýňová tortila
51
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
46
Francouzský dresing
Francouzský dresing
34
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou

Zajímavé články

Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
AHA.cz Luxusní život dcery Karla Gotta: Budete zírat!

Luxusní život dcery Karla Gotta: Budete zírat!

Mimibazar Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Denní horoskop na středu 6. 8. 2025: Kdo dokončí dlouho odkládané úkoly a kdo bude vystaven zkoušce?

Denní horoskop na středu 6. 8. 2025: Kdo dokončí dlouho odkládané úkoly a kdo bude vystaven zkoušce?

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Četařka Babinčáková z Tankového praporu Martina Adamcová (59) v slzách. Krutá smrt manžela!

Četařka Babinčáková z Tankového praporu Martina Adamcová (59) v slzách. Krutá smrt manžela!

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

  • Recepty.cz
  • Brambory na rýži
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact