• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Brambory na plechu s bylinkami
Napište svůj komentář k receptu

Brambory na plechu s bylinkami

autor: Bokra
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brambory na plechu s bylinkami
Brambory na plechu s bylinkami
Brambory na plechu s bylinkami
Brambory na plechu s bylinkami
Brambory na plechu s bylinkami
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg brambory musí být hezké, bez vad
    • majoránka nejlépe čerstvá
    • sůl
    • panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Brambory omyjeme, očistíme a rozkrájíme na půlky nebo čtvrtky podle velikosti tak, aby jeden kousek byl na jedno nebo dvě sousta. Pokud najdeme nějaké podezřelé místo, vyřízneme ho. Slupku pochopitelně necháme - pouze z ní vykrojíme ošklivá místečka.
2
Na brambory dáme lžíci olivového (nebo slunečnicového) oleje, lžičku soli, majoránku (někdo dává tymián nebo drcený česnek - variant je víc). Brambory v těchto dobrotách promícháme.
3
Potom brambory nasypeme na plech (já dávám pečicí papír), šoupneme do vyhřáté trouby a pečeme na cca 210 stupňů (klidně i víc, není se čeho bát). Brambory potřebují, podle velikosti kousků a také podle odrůdy, 30-40 minut.
4
Také lze udělat variantu, kdy se brambory před krájením cca 5 minut povaří - pečou se pak kratší dobu a někdo tvrdí, že jsou potom vláčnější, méně suché.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené brambory s bylinkami

Pečené brambory s bylinkami

Sekaná z cukety na plechu

Sekaná z cukety na plechu

Senzační řezy z velkého plechu

Senzační řezy z velkého plechu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • lucia | 28. 1. 2014 15:39

    na tento recept je výborná alternatíva aj zemiačiky od McCain, polmesiačiky v šupke alebo s nejakou príchuťou, môžete si k nim opražiť aj cibulku, slaninku nejaká salsa a výborné jednohubky sú rýchlo hotové.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Přílohy Brambory Leden Únor Březen Duben Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Majoránka Panenský olivový olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Jahodová zmrzlina II.

Jahodová zmrzlina II.

Bábovková roláda a la tvarohový mazanec

Bábovková roláda a la tvarohový…

Kuře ,,MACO“

Kuře ,,MACO“

Paprikovo-rajská omáčka s paprikovou sekanou

Paprikovo-rajská omáčka s paprikovou…

Veganský indický sójový guláš

Veganský indický sójový guláš

Cizrnový salát s rajčaty a chorizem

Cizrnový salát s rajčaty a chorizem

Cottage sardinky - pomazánka

Cottage sardinky - pomazánka

Kuřecí se smetanou a špenátem

Kuřecí se smetanou a špenátem

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

119
Houbové aglio olio
Houbové aglio olio
64
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
43
Zelný salát se zeleninou
Zelný salát se zeleninou
24
Zázvorový macerát - sirup pro dospělé
Zázvorový macerát -…
22
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…

Zajímavé články

Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
AHA.cz Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, jaké postavě lichotí a které uškodí!

Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, jaké postavě lichotí a které uškodí!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Podivná slova Břešťáka: Sbohem, lásko! Jen rok po svatbě a půl roku po smrti dcery

Podivná slova Břešťáka: Sbohem, lásko! Jen rok po svatbě a půl roku po smrti dcery

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Další doporučené recepty:

Brambory na pánvi se slézem kučeravým
Brambory na pánvi se slézem kučeravým
Brambory na paprice III.
Brambory na paprice III.
Brambory na paprice jako příloha
Brambory na paprice jako příloha
Brambory nebo těstoviny zapečené (nejen) s růžičkovou kapustou
Brambory nebo těstoviny zapečené (nejen…
Brambory plněné bramborami a zlatou cibulkou
Brambory plněné bramborami a zlatou…
Brambory plněné ementálem a uzeným masem
Brambory plněné ementálem a uzeným masem
  • Recepty.cz
  • Brambory na plechu s bylinkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact