• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Brambory na kyselo
Napište svůj komentář k receptu

Brambory na kyselo

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brambory na kyselo
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g brambory
    • 1
      l voda nebo vývar
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      ks bobkový list
    • 5
      ks pepř celý
    • 2
      lžíce máslo
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžíce ocet 1-2
    • 1
      špetka tymián
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 2
      dl zakysaná smetana
    • 1
      ks cibule
    • petrželka zelená

Postup přípravy receptu

1
Oloupané, omyté brambory nakrájíme na kostky a uvaříme ve slané vodě s bobkovým listem, celým pepřem a tymiánem do poloměkka. Uděláme z másla, cibule a hladké mouky jíšku, ke konci přidáme do jíšky jemně pokrájenou petrželku a vše vmícháme do brambor. Povaříme ještě asi 15 minut a občas promícháváme. Nakonec dochutíme solí, pepřem, octem a při podávání na talíř přidáme lžíci kysané smetany.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čočková polévka ze zbylé čočky na kyselo

Čočková polévka ze zbylé čočky na…

Čočka na kyselo po našem

Čočka na kyselo po našem

Čočka na kyselo s vejcem

Čočka na kyselo s vejcem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dusan | 12. 5. 2014 18:34

    To je presne ono to hladam taky recept mala moja mamka pošlete recept.

  • Naďa | 4. 11. 2006 11:26

    Díky,že jste mi připoměla tuhle "bramborovou omáčku".Doma jsme jí říkali plpa,protože když se vařila,tak dělala tak plp,plp....

  • Honza | 4. 11. 2006 09:50

    Maminka je dělávala jednoduše - vařené brambory oloupala,protáhla na kostičky,osolila,opepřila,ooctila - důležitá je vyváženost soli a octa - poté přelila rozpuštěným máslem,přidala kousek ohřátého buřta a celá rodina se mohla užrat.Jednoduché,rychlé - dej jí Pán Bůh věčnou slávu.

  • Tereza Jarčušková | 2. 5. 2006 07:10

    U nás sa vynecháva tymián, petržlen, v zápražke cibuľa a k zemiakom na kyslo sa podáva fašírka, mäsko na cibuľke, alebo klobáska na cibuľke a paprike. Veľkí žrúti ešte kúsok chleba.

  • zdenek andel | 1. 5. 2006 14:58

    Toto vařila již moje babička a vždy to bylo velice jedlé

  • Alena | 3. 3. 2005 12:41

    Je to dobrý, rychlý a vzdáleně to připomíná kulajdu, jinak velmi nenáročné skoro dietní jídlo.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Pokrmy Přílohy Z brambor Brambory Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Cibule Hladká mouka Máslo Ocet Pepř celý Pepř mletý Petrželka Sůl Tymián Voda Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z červené řepy

Salát z červené řepy

Pečená kuřecí stehýnka na šlehačce

Pečená kuřecí stehýnka na šlehačce

Poctivá zelňačka

Poctivá zelňačka

Ovocno-tvarohový koláč

Ovocno-tvarohový koláč

Velikonoční mazanec bez vajec

Velikonoční mazanec bez vajec

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Pomerančová marmeláda pro domácí pekárnu

Pomerančová marmeláda pro domácí…

Jehněčí na bylinkách a rajčatech

Jehněčí na bylinkách a rajčatech

Houbovo-smetanová krkovička

Houbovo-smetanová krkovička

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

45
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
43
Výborný a rychlý borůvkový koláč s drobenkou
Výborný a rychlý…
42
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
40
Domácí kečup
Domácí kečup
34
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.
Plněné papriky podle…

Zajímavé články

Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek pro každého gril mistra
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek…
AHA.cz Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Krampolova (†87) urna: Připravili mu hrnec Nikdo není dokonalý!

Krampolova (†87) urna: Připravili mu hrnec Nikdo není dokonalý!

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

  • Recepty.cz
  • Brambory na kyselo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact